Svađe u Vladi ZHŽ, MUP-u, zavodima i ustanovama, najavljene smjene dva ministra…

ljubuski.info

Nova godina za Vladu ZHŽ, premijera Zdenku Ćosića, ministre i ravnatelje je bila prepuna "petardi".Zbog kriminala i korupcije ZHŽ je dovedena do zida ili bolje rečeno do ruba plača. Iza svega stoji HDZ BiH, koji unatrag 6 godina samostalno vlada županijom i samostalno ju je uništio. O tome dvojiti ne treba, jer su brojke jasne, a djela vidljiva. O svemu bi trebala govoriti oporba, ali HDZ1990 je daleko od toga. Ostali nisu niti oporba.

Sukob oko problema u policiji

Ukoliko Vlada ZHŽ do 23. siječnja ne dobije novi Pravilnik o posebnim uvjetima rada za policijske službenike kroz hitnu proceduru, plaće policiji neće moći biti isplaćene. Taj prijedlog je izradio novi ravnatelj policije Milan Galić uz uvrštavanje zahtjeva policajaca i vrijediti će do donošenja novog Kolektivnog ugovora. U njemu su regulirani dodaci na plaću, pasivno dežurstvo, prekovremeni sati, rad blagdanima i ostalo.

Zašto se došlo do zadnjeg trenutka odgovor je zatražio premijer Zdenko Ćosić od  ministra Zdravka Borasa, koji MUP-om upravlja na nezakonit i neprimjeren način i kojeg više nitko u MUP-u, ali i u vladi ne shvaća ozbiljno.

Naime, Sindikat je još u ožujku 2016. dostavio novi prijedlog Kolektivnog ugovora Zdravku Borasu, ali ovaj za to nije mario niti ga je dostavio Vladi ZHŽ na razmatranje, javno kazujući da je on taj koji drži sve pod svojom kontrolom i tako suvereno upravlja ministarstvom. To poodavno nije tako. Kolektivni ugovor je istekao 16. studenog 2016. godine.

Kriminal u Vladi ZHŽ i institucijama

No, nisu samo prijepori nastali oko Kolektivnog ugovora s policijom. Došlo je do "kratkog spoja" između Posušja i Gruda zajedno protiv Širokog Brijega zbog problema oko gubitka ZZO ZHŽ. Točne su bile najave, kako Vlada ZHŽ traži financijski predah sa željom otpisa dugova, čime bi pokušali doći do novih zaduženja.

Doznajemo kako se u sve upetljao Dragan Čović, stajući na stranu Zdenka Ćosića, koji se opet pravdao da je uvijek pitao ministre rade li sukladno zakonu. Ovo zadnje je stvarno razočaravajuće i svakako smiješno. Iz Vlade ZHŽ se doznaje da je bilo riječi o smjenama, a hoće li biti smijenjena dva ministra ostaje za vidjeti.

Napomenimo da se istražni postupci vode protiv Ćosića, Luburića, Vesne Ćavar, Ružice Mikulić i drugih. Neki od njih su već dali iskaze istražiteljima, a u pitanju su desetine milijuna KM i nepoštivanje zakona. Zdenko Ćosić je za sve znao i veliki je krivac za stanje u ZHŽ. Na čelu ŽO HDZ BiH je Nevenko Barbarić, "kralj" propasti Ljubuškog.        

Glas naroda

Ma hadeze je samo pljačka svi ti članovi te stranke su ratni profiteri disu invalidnine kojesmo plaćali po 3000 km ĆANE i danas radi za udbu i hadeze triba sve te članove na goli otok tosu pljačkaši stoljeća pogotovo načelnici općina od 2000 pa sve dosad pokrali svs štosu mogli koje opljačka alumìnijum soko i sve redom sad se vide disu novci od sirotinje sami lopovluk u tom hadezju oni čine zločin

Svađe u Vladi ZHŽ, MUP-u, zavodima i ustanovama, najavljene smjene dva ministra…
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari