Komemoracija poginulim Ljubušacima u Uskoplju

ljubuski.info

Sveta Misa zadušnicom za jedanaest poginulih ljubuških branitelja na uskopaljskoj bojišnici služena je u crkvi svetog Ante na Humcu u nedjelju 2. kolovoza koju je predvodio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Nakon svete Mise veliki broj članova obitelji, gradskih i županijskih dužnika, suboraca i prijatelja uputio se u Uskoplje na komemoraciju u povodu dvadeset sedme godišnjice stradanja hrvatskih branitelja.

Na putu prema Pidrišu (prvom odredištu) jedan dio Ljubušaka se zaustavio iznad Ramskog jezera (kao i pisac ovih redaka) kako bi "bacio pogled" na jezero koje, unatoč manjoj akumulaciji, plijeni ljepotom.

Na mjesnom groblju u Pidrišu kod spomen obilježja svim poginulim Ljubušacima vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog, v.d. gradonačelnika Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednik Vlade ZHŽ i ministar financija Toni Kraljević, predsjednik i dopredsjednica Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić i Ivana Barišić, te suborci i prijatelji. Molitveni obred predvodio je fra Andrija Nikić.

Poslije molitvenog obreda Ljubušaci su se uputili u grad gdje je u Uskoplju obilježena 28. obljetnica brigade dr. Ante Strarčević. Obilježavanje obljetnice počelo je služenjem svete mise za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Uskoplju, polaganjem vijenaca i opijelom na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Uskoplje, Rame, Jajca, Bugojna, Županije Središnja Bosna, Zapadnohercegovačke županije, udruga veterana vojne policije 2. bojne Tomislavgrad, grada Ljubuškog, izaslanstvo HNS-a BiH i predstavnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ovom prigodom posjećeni su Dobrošin i brdo Vidak iznad Ždrimica gdje su nekadašnji vojnici i zapovjednici zapalili svijeće kod spomen obilježja.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Jeli Ujro polaga vijence vele došo iz Francuske na Pidriš pravi zapovjednik samo na autu naprid tabla Češka a pozadi Francuska a imali vozačku ZNASE badel bap poz naj tipu

Eee ble-so

Ujro je Francuski veleposlanik u BiH zato su mu table Francuske

Viruj svasta

Ja sam bio 6 terena u Vakufu nakon rata nikad nisam otišao gore a prolazio sam blizu ovi što se naslikavaju su stvarno jadni

Bošnjačko Hrvatski rat se morao izbjeći krivci za to su u vrhu i jednog i drugog naroda i danas ali punih džepova

Ovi na slici su rodbina poginulih i jesu stvarno jadni , pa nisi ti jedini bio i tko ti brani otić

Jesu li u ratu izgubili nekog svoga Izetbegović Džaferović Radončić..! Čović Čolak Bevanda...šta su imali 91 šta imaju danas

Bi li tebi bilo nešto lakše da jesu?Čemu žaljenje za prolivenim mlikom?

Ne mogu da vjerujem da naivno poginule nazivaš prolivenim mlikom ima sram da te bude dabogda tvoju djecu vodili u rat pokvareni i prepredeni ljudi

Di si ti to pročita da sam ja poginule tako nazva?Proliveno mliko je šansa da se tada pravednije odnosilo prema ravnopravnoj žrtvi sviju.Tada smo tribali inzistirati da svi ravnopravno podnosimo teret rata,a kakve koristi ima sad prozivat političare što nisu njihovi ginuli.S druge strane ja nisam znao vodit politiku i organizovat logistiku,a bez toga nisam ni moga ratovat već se samo pridat.

Komemoracija poginulim Ljubušacima u Uskoplju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari