Na prometnicama ZHŽ po prvi put korišten geokompozit

ljubuski.info

Iako je pandemija mnoge projekte stavila na čekanje, u Federaciji BiH jedan nikako nije prekidan. Radi se o cestogradnji. Ovih dana cestovne tvrtke imaju pune ruke posla na području Zapadnohercegovačke županije, a na dvjema lokacijama zajednički rade hercegovačke tvrtke Putovi Grude, HP Investing Mostar i KTM Brina Posušje.

Pojačanje kolnika

Gradi se trak za sporu vožnju na lokaciji Posušje - Široki Brijeg u mjestu Vranić te se sanira dionica Privalj - Dužice i Grude - Posušje. Vrijednost radova je 7,478.704,80 KM.

Kako su rekli u Putovima Grude, koji su vodeći član konzorcija, naručitelj projekta su Ceste Federacije BiH.
Gradimo spori trak na dionici Posušje - Široki Brijeg, pješačku stazu na Privalju, presvlači se kolnik Privalj - Dužice, poznat i kao Musina strana, zatim pješačku stazu Grude te presvlačenje kolnika na lokaciji Grude - Posušje - kažu u Putovima.

Saznajemo i za novinu koja se prvi put koristi na bosanskohercegovačkim cestama.
Prvi put u Bosni i Hercegovini koristi se geokompozit, tzv. armirani asfalt koji se postavlja ispod samog asfalta radi pojačanja kolnika - kažu.

A koliko je teško na ovim vrućinama raditi, pitali smo jednog od radnika.
Temperatura materijala je od 120 do 140 stupnjeva, a još vanjska koja se ljeti nerijetko penje do 40 i više stupnjeva... dugo godina sam na cesti spreman na sve uvjete pa mi to ne predstavlja problem - kaže jedan dugogodišnji zaposlenik kojeg zatičemo na licu mjesta.

Jasno je da je zajednički projekt uspješnih hercegovačkih tvrtki već sada zadovoljio očekivanja, pogotovo s novinom i geokompozitom, a projekti idu dalje.

Kako Federalno ministarstvo prometa i veza ne prestaje s projektima, a radilo se i u najneizvjesnijim danima pandemije, sigurno će hercegovački giganti i idućih mjeseci imati posla.

Osobito je to važno za ovu regiju koja je dulje vremena bila zanemarivana, a nedostatak prometnica usporavao je i razvoj određenih branši koje bi sigurno imale još bolje rezultate da je sve ravnomjerno funkcioniralo na cijelom teritoriju.

Željko Andrijanić | Večernji list

Glas naroda

Haso Pekušić tj. HP Investing (muslimani) je nositelj radova na svim projektima, a ovi ostali ( hrvati) su podizvođači

De reci ti meni kakve veze ovdje ima nacija ili ti vjera sto ti spominjes? Prvo sto bi trebao znati je da se ime (tvoje) nacije pise velikim pocetnim slovom

Ovih iz Putova bi trebalo biti sramota sta su odradili na relaciji Grude-Posusje, trebali bi bez ijedne marke naknade sanirati citavu dionicu! Kao da su djeca radila, a ne neka navodno ozbiljna firma. Jos kad bude pala prva kisa, neka nam ne svima Bog na pomoci!

Neka se radi ali mi znamo da se kroz ove poslove financiraju SDA i HDZ

u Hercegovini se ima više od 30 godina nije metra ispravnog asfalta postavilo.Ovo što ovi iz putova grude bolje bi slijepci iz umobolnice napravili.Važne i prometnije dionice se uništavaju i zapostavljaju a zaseoci asfaltiraju a ZNA SE zašto i kome

džaba vam metar geokompozita ispod kad vam je gornji sloj najbolji za skijanja

Od svega samo su mu pogodili boju

Pored korištenja kvalitetnog materijala isto tako nas zanima i kvalitet izvedenih radova !
Organizacija gradilišta u Hercegovini je toliko loša, katastrofalna, primjer izgradnja kružnog toka u Ljubuškom na plantaži, loša signalizacija, zastoji u prometu, gdje su ovi ljudi naučili voditi gradilište i tko uopće nadzire kvalitet izvedenih radova, šahtova i sl., Nadzorni organi na gradilištu postoje, samo je pitanje koliko rade i na koji način.Bitno je uzeti lovu za kakvo-takvo izvedene radove a o kvaliteti koga briga !

Asfalt se ugrađuje od +5 do +25 stupnjeva u okolišu, kako komentirati ovaj gore tekst...

Od svega su samo pogodili dionicu

Šta kažu hoće li ostat imalo asfalta da oni stari put za Crkvu poprave?Evo obećavam da ćemo svi glasovat za hdz..

Na prometnicama ZHŽ po prvi put korišten geokompozit
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari