Desetljeće karijere na kriminalu i bezakonju

ljubuski.info

Prije nekoliko mjeseci Vedran Markotić, sadašnji direktor javnog poduzeća Parkovi d.o.o., je nezakonito izabran za člana Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja ZHŽ. Također nezakonito, na tu dužnost je izabran i prije četiri godine.

Značajnija politička karijera Vedrana Markotića je počela 2010. godine kada je postao zastupnik u Skupštini ZHŽ. Na prvim zasjedanjima skupštine tražio je kazneni progonbivših ministara i osoba postavljenih od strane prethodne vlasti. Krenuli su kazneni postupci upravo u ZZO ZHŽ, gdje je Markotić nezakonito već 5 godina član Upravnog vijeća primajući naknadu od nekoliko stotina konvertibilnih maraka mjesečno. Kriminal nisu pronašli, ali su pokazali mišiće kako bi disciplinirali i u budućnosti spriječili bilo kakvu reakciju na kriminal osoba i stranke kojoj pripadaju.

Za sve nezakonitosti oko Vedrana Markotića postoje materijalni dokazi. Niti jedan izbor ili nezakonitost ne može opovrgnuti, a nadležno tužiteljstvo do sada se pokazalo nemoćnim u zaštititi zakonitosti i institucija.

Nakon mandata u Skupštini ZHŽ, Markotiću je namijenjeno mjesto direktora javnog poduzeća Parkovi d.o.o.. Prvo tadašnjem direktoru Nikici Vučiću postaje savjetnikom, što je javno priopćio i stečajnom upravitelju JKP Ljubuški. Šest mjeseci je primao "bijeli kruh" iz proračuna županije i postaje predsjednikom Mladeži HDZ BiH. 

Potom se nezakonito imenuje za direktora JP Parkovi d.o.o. gdje već pet godina nezakinot predstavlja poduzeće, koje nema temeljnu dozvolu za rad.

Zašto nema dozvolu?

Zakon to ne dopušta, jer je komunalna djelatnost kruna karijere Nevenka Barbarića, kao izdašnog izvora novca od prevarenog naroda i bezakonja kojeg je proveo u Ljubuškom za proteklih 16 godina. Tako je Barbarić postao uzor mlađima, moćan i nedodirljiv istražnim tijelima, umotan u stranačko zaštitno odijelo. Zacijelo, odijela više nema, pitanje je samo vremena, kad će celofan progorjeti.

Kao predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH, Barbarić je krivotvorenjem knjiga protokola stranke želio zaštititi Markotića. Prema nekim svjedocima u postupku pred sudom, ova skupina ljudi djeluje nezakonito, dok su drugi kazali kako nikada nisu bili članovi stranke niti birani na političke pozicije. I njih su materijalni dokazi opovrgli. Tako se Markotić pokušao kroz prepravljanje knjiga protokola retroaktivno odreći funkcije predsjednika Mladeži stranke, ali ne dovoljno retroaktivno...

2016. godine nezakonito je izabran za člana Upravnog odbora Zavoda za stipendiranje studenata, što je dokumentom potvrdila tadašnja ministrica obrazovanja F BiH. I sada slijedi nezakonit reizbor za člana Upravnog vijeća ZZO ZHŽ.

Riječ je o smjelom i svjesnom činjenju kaznenih djela. Iz rada ZZO ZHŽ već znamo niz odluka koje su donijete na zahtjev Vlade ZHŽ, a jedna od njih je otpis gotovo 7 milijuna konvertibilnih maraka duga prema ovom zavodu. No, to nije samo jedan višemilijunski nezakonit čin. Nažalost ima ih još.

T.B.

Glas naroda

Pa šta je tu čudno, čovik samo dobro i kontinuirano duva adezeovsku prangiju i nema frke ni za šta.

Armineeee ajde amo....

Jeli to onaj BAHATI gost Toscane

Čovik je skupa sa gradonačelnikom uspio napravit respektabilnu firmu koja zapošljava ljude ,redovno daje plaće,vrši redovnu opskrbu vodom,i vrši druge komunalne djelatnosti.Dakle od ničega su stvorili nešto respektabilno što izgleda osobno smeta pojedincima koji znaju samo od gotovog veresiju napravit.Uglavnom, mlad, obrezovan, sposoban i uspješan i ovakve tribamo.

obrezovan ko i ti.

Od mene je bolji i ja sa tim nemam problema,sto se za tebe i takve nebi moglo kazat.

"Od niceg su napravili nesto" hahaha....a sto su sve uzeli komunalnom, zar je to nista, gotov vodovod, pumpe, prikljucke,prikljucke za struju...moga bi tjedan dana nabrajati. Ostavili visemilijunski dug vjerovnicima, a onima koji su im pomogli da to sve pikradu, dali su pisao i udobne fotelje uz preveliku placu. Vera, Nedo....Stipe...je li spavate snom pravednika

Vi ste kraj takvih dobara bankrotirali a njihov rad se vidi.Usput ,Komunalno nije bilo vlasnik vec upravitelj tim navedenim.Pa smo vidili kako su upravljali

Halil je ugasio JKP,počastili ga sa kućicom od 5-6 sobičaka u Opuzenu i izmišljenim radnim mjestom u MUPu.gdje je opet omastio brke

Ovi iz JP parkova samo još nisu uspili pohvatat par tisuća ilegalnih priključaka za vodu što su bivši radnici JKP Ljubuški "za 100ju" priključivali mimo sata. I ovi iz bivšeg JKP komunalno pitaju se što su propali....

Vidi se da si i ti obrezovan

ok, ali smao ispravak..nisu od ničega nešto, nego od novca poreznik obveznika...nije to privatna firma ;)

možda je jesu oganizacijski respektabilno posložili, ali imaju olakotnu okolnost jer su svojevrsni monopolisti.
Lijep pozdrav

Obrezan,a sam sebi komplimente dana.Daj Vedrane ne benavi,sam se hvalim.

Mlad i sposoban,
Neka mu Kravice i ulaznica,pola fiskalnih,pola ukradenih.
Arapi plaćaju.
A čija je Kravica,trebala bi biti naša,čitavog naroda.

Kako vas više nije sramota "gospodo"? Gdje vam je obraz?

Sav se jadnik zbumba od kriminala dobra klopa i gleda dice hapit stogod jad i bjeda

Ti si taj sto si dilio stipendije po podobnosti,ebo maj svoju. Kostat ce te to.

Korektan i normalan covjek i prije svega veliki radnik, zalosno je sto mu se radi jer to nije zasluzio.

Ovo radnika vidjelo nije.Najbolji za pojest,popit i kakve pare drzavne ukrast.

Triba mu dupli kajis da more gace stegnit imateli dozvolu za vodu u Vitini nemate znaci kradete je i naplacivate zalosno a istinito

Napisali ste članak, a niste niti jedan dokaz napisali...po čemu je nezakonito izabran?

Treba je Vedran Tiho tebe pitat kako se unistavaaju firme jer ti imas iskustva

Samo 20 000 km kamate staracki dom isplatio zovku zbog tihe bradvice i ostalih tako da je bradvica pravi primjer kako se posluje

Vedrane samo naprid u inat dusmanima

ovi šta kaže nema dokaza neka vedro tuži hehe vedro šta ti je čovjek reko a ti opet postarom
vedro moj vedrane men se čini da je igra počela a ti još udri pacom od zid

Članak nije potpisan, pa samim time nije niti utuživ. To što mi svi pretpostavljamo tko je autor članka, za nadležne organe to ništa ne znači, jer T. B. može biti i Tito Broz. Ne želim ulaziti sa sadržajem članka, čisto formalno.

Sve krimose u zatvor po cemu je dobar zato sto je buco debeli

Sve se vidi kako je funkcioniralo prija Parkova i njegove uprave i kako funkcionira sad.Samo vi ne mozete priznat sebi da ste za nista a da neko drugi zna hoce i moze.Neznam kako se pisac non stop poziva na neko krsenje zakona i to mu ko smeta a kad mu je njegov Tito govorio da se ne triba drzat zakona ko pijan plota onda mu je pljeskao.Cudno bas cudno.

Sad jedno pitanje za ovaj mozak iznad.ko je bio vlasnik komunalnog.ko ga je uništio i ko su bili direktori.a drugo pitanje jel ko odgovarao dosad za to.jiš nešto lako je sa tudjim k.... Gloginje mlatiti.

E to tvoje pitanje potvrdjuje da je Markotic pravi covik na pravom mistu.

Aj mi objasni tu svoju teoriju

Voda u Ljubuškom je preskupa

Pa mora biti preskupa kad je kod vede ovako velik apetit.Treba to netko platiti.

Da, ležimo na vodi. Jeftina eksploatacije, nema razloga da nam voda bude skuplja nego u Čitluku ili Širokom

Pogledajte samo kružne tokove po ljubuskom i park i zelene površine..... grad nikad ljepše i urednije izgledao ... Stalno se nesto novo događa ...... mozes trotoarom urednim i čistim od teskere do vrha grada.... Dečko je radnik smrtni sjećam ga se sa pijace u čapljini kad je ko balo dolazio sa roditeljima !

Voda je skupa zato sto Mi imamo puno bolji Standard bolju ekonomiju od ostatka Bih to je ok i Normalo

Hahah koja glu.post, zasto je onda u Sirokom ili Mostaru jeftinija? Oni imaju znatno bolji standard

Hvalite me usta moja

U firmi rade i uhljebi i inžinjeri. Grad je ljepši,održava se i čist je.

Već 10. godina vi objavljujete slicne clanke, na kraju nista ne bude.
Kao da im odrađivate marketinšku kampanju.
Ako je istina 0,01% od sveg što ste do sad napisali o HDZ ekipi onda bi trebalo snimiti jedan serijal, bio bi gledaniji od Kuma

S vama bih se složio oko njihove bahatosti.

biće jarane,završi će ka boras debeli samo maločak pričekajte

Sve najbolje o vedri mlad skolovan roditelji ga iskolali na poljoprivredi6

šta je on učija na fakultetu pravo ili nepravo??
Ovo drugo .

Sve najbolje o ve9dranu buduci gradonacelnik

njemu pare a Ljubusaci krepavaju i s ćeskom u ruci odoše
Malo Morgan

Pozdrav iz Njemačke

Pitanje za Vedrana: tko je direktor od 14.4.2020. godine nakon sto ti je isteko mandat od 4 godine na koji si bio izabran i imenovan?

Vedran markotic nasljednik nevenkov dusmani

vedrane nebi ti bio u koži

mater i pokojni ćaća ti nisu rekli sa kradeš

Nisi ti dostojan spomenuti ni vedrana ni njegovu obitelj, ako nesto znas prijavi ga fupu sipi ili vec kome hoces, ovako ga samo olajavas.

Desetljeće karijere na kriminalu i bezakonju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari