Sjećate li se smilja?

ljubuski.info

Smiljomanija u Hercegovini stvar je prošlosti. Rijetki su koji danas vrše berbu na plantažama i pokušavaju prodati eterično ulje od ove od ove biljke.

Ulje prodaju na svim kontinentima svijeta, ali zaliha još ima.

Više informaciju u prilogu RTV HB.

RTV HB

Glas naroda

Osta samo vriiiisak.

Sve su to lijepe investicije

Caje zivota vengo fantažija

Ali niste pokušali prodati u oceaniji

Molim nabrojat normalne koji su sadili smilje

Ujro junak je sadija

Veliku lovu digao..

Vi na sunce a adzovci u hladovinu

Nisam cuo da se neko puno krivi radi ulozenog.Nadam se da su se svi bar izrefali a ako nista drugo bar je sirotinja kroz koju godinu dnevnicu zaradila.Ko je u koncesiji.triba mu istu oprostit ali bi se tribalo pokusat bar sa necim drugim.Steta je da ono sad samo lezi neiskorisceno.

Sićamo se smilja kako nismo nemere se to lako zaboravit.

Kako ga se ne bi sjećali kad vi bar jednom tjedno objavite članak o smilju?

Naivci uvijek popuš novac

Koliko su Gradonacelnici Općina zaludilu narod,to isto sto su Partizani u onom sistemu zaludili narod da sade pamuk,nista me nije cudilo 1960 godine ljudi su bili nepismeni,a izgleda da su sada nepismeniji nego prija.

Moj dedo je sadija duvan po pamuku pa su ga vilanci uvatili.

Vrlo uvaženo mišljenje COVID "grad- načelnika"
zna i gotovo!

LJUBUŠKI: U sljedečih godinu dana 10 destilerija za preradu smilja
Lokalne vijesti
8. kolovoza 2016

Do kolovoza iduće godine Ljubuški bi mogao imati čak desetak destilerija za preradu ljekovitog bilja. Naime, već ove godine se pojavio problem s otkupom smilja. Budući da su zasađene ogromne površine ove ljekovite biljke, postojeće destilerije, zbog malih kapaciteta, nisu mogle obraditi svu zelenu masu koja je stigla na rod, piše Večernji list BiH.

Kako se već na jesen očekuje još veći prinos ove ljekovite biljke, a na najvećem broju plantaža pravi urod će biti tek u lipnju i srpnju dogodine, nove destilerije su neizbježne. Tog mišljenja je i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Mene bi bilo sramota reć da ulažem na osnovu mišljenja nekog drugog.Cmilje je pokazalo nekoliko činjenica.A to su:1.Na području Hercegovine ima para samo nema mogućnosti ni znanja za ulaganje.2.Hercegovački biznismeni,pošto su oni većinom radili veće površine i ulaganja,rade i ulažu stihiski.3.Hercegovački narod se ne boji rada samo mu triba dat šansu da nešto i zaradi.4.Hercegovački narod i kad gubi ne klone duhom.I posle cmilja život ide dalje,mislim čak bolje nego prije.

Nije narod znao , da smilje triba potrkljat i vezat za trklje da raste u visinu ,,, ako se samo siri ,, na zemlji ,,, gubi troduplo na kvaliteti i kvantiteti !!

Sjećate li se smilja?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari