Što je SIPA otkrila i zaplijenila jučer u Hercegovini?

ljubuski.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom utorka su (7.7.2020. godine), po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Delta'.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na 32 lokacije u Brčkom, Obudovcu, Bijeljini, Tuzli, Srebreniku, Živinicama, Sarajevu, Zenici, Travniku, Novom Travniku, Vitezu, Posušju, Grudama, Ljubuškom, Mostaru i Tomislavgradu te lišili slobode 26 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal', u vezi sa članom 210a. 'Nedopušten promet trošarinskih proizvoda' i članom 209. 'Pranje novca' istog zakona.

Osumnjičene osobe terete se da su, u suradnji s drugim osobama, sa ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovali skupinu za organizirani kriminal radi nezakonitog stavljanja u promet duhana za pušenje i cigareta, bez plaćanja trošarine na duhan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine, čime je proračun Bosne i Hercegovine oštećen za iznos od oko 36.000.000 KM po osnovu neplaćene trošarine na duhan i cigarete.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti traženi nalozima, odnosno tri stroja za sječenje duhana, osam ručnih mašinica za motanje cigareta, oko 14.215 kutija cigareta, oko 35.720 komada rinfuznih cigareta, 37 mobilnih telefona, šest digitalnih vaga, veća količina duhana za pušenje, duhana u listu i rezanog duhana, jedan pečat, novac, dvije automatske puške sa 134 komada pripadajućeg streljiva i šest okvira te određena poslovna dokumentacija.

Navedene aktivnosti izvršene su u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, MUP-a Zapadnohercegovačke županije, MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, MUP-a Srednjobosanske županije, MUP Kantona Sarajevo i Policije Brčko distrikta BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Glas naroda

Tužno, duhan izjednačen sa drogom. Dajte otkup kao i prije , pa nece biti crnog tržišta. Sve ovo je jadno jadnije od ove tz države

Ma da državi treba novaca a običnom puku ne daju da živi. Ubrzo ce nam naplaćivati i POREZ NA ZRAK koji udišemo...nek zabrane tvornicama proizvodnju cigareta ako misle o dobrobiti građana...nego ozakonjeno truju narod iako znaju da je pušenje štetno po zdravlje jednako kao i marihuana...kao da je njih briga za malog čovjeka koji se na sve moguce načine snalazi i nastoji preživjeti ova hebena vremena...političari mogu pljačkati enormni novac a jadnicima ne daju hraniti obitelji!!!

sipa cuva lop... a sirotinju degeneci

More SIPA pribirat po Ljubuškom koliko oće ali uvik je bilo i biće bit pravog duvana trave i kokaina.

A ne kaza tko je uhapšen.To je prvo u demokraciji.

Hahahahaaaa, naš narod naviko na sve...žilavi smo mi narod...

nabili cjene.cigaretama narod ce ovo sve vise radit

Hm...prvo su americki filmovi 20-tih promovirali pusenje, izlazili plakati da trudnice trebaju pusit i sl.gluposti da bi se u ljudima najprije izazvala potreba, a na kraju ovisnost... Sada svim silama, u cijelom svijetu nastoje zabranit i tako u ljudima odrzavat tenzije i usput se bogatit. Stvari su izokrenute sa zakonima, dozvoljeno je da pusis cigare u kojima su tko zna kakve kemikalije, a domaci duhan ne,ne

SIPA radi po nalogu Tužiteljstva kojem je na čelu zna se diplome su u redu

Istina, truju nas sa tvorničkim cigaretama a u duvanu nema toliko kemikalija...toliko je trulog i jadnog u cijelome svijetu i ako pojedinac krene o svim nepravdama razmišljati na rubu je živčanog sloma..

nije ostecen proracun nego uhljebima manje para

radi li sipa i u bosni,tamo se legalno prodaje duvan

Culi hercegovac na celu koli je a tolko miliona

ako ćemo pratit svijet onda zabranite duvan i pustite ljude da piše travu

Di se može avan" poklepat"...

Ja klepam u Klobuku sam .

Hapsi Furadansku mafiju

Tebe triba uhapsit

Treba parazitima osigurati plaće. Barbarin i Čović za njih nema SIPE .Oni su Ne dodirljivi.
Nativa - Aluminij - Elektro privreda

e ove sto si nabroaj to su ti "modenrni danasnji vilanci" ... pod krinkom domoljublja, katolicanstva i prvade ... zilav smo mi narod -slomili smo mi i turke, i austriju, kraljevinu pa i staru jugu pa i novu jugu ... tako da ovi polupismeni su nam mala maca ... brzo ce i njih nesta kamenjarsi narode - nedamo kamen nikome ...

opet Vican

I treba ih sve pohapsiti naravno cuj 36miliona poreza nisu uplatili halo koliko su jos zaradili na proizvodu istom pa nemojte tako politička mafija se bogati a mi ostali umiremo od gladi nema vise trebaju gradjanin da jednom i zauvijek vjek podignu svijest i prijave sve malverzacije ovakvog tipa

Da, triba im više poreza dati da uhljebi mogu divaniti a pogotovo u Sarajevu...neka zabrane kupovinu cigareta jer gore su od droge..više ljudi umiru od njiih nego od svih mogucih droga zajedno..

Jeli opet šicera uhvatilo sa duhanom ajde macanka će platit kaznu ko i dosad

Prati se odavno pitanje vremena

ma tražili su oni tko je aluminij uništio pa se namjerili na cigarete

Tko ce ove godine sadit duhan ?

Što je SIPA otkrila i zaplijenila jučer u Hercegovini?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari