Koliko droge je oduzeto u Hercegovini?

ljubuski.info

Koliko je droge zaplijenjeno na području Hercegovine tijekom ove i prošle godine, upitali smo Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) i Zapadnohercegovačke županije (MUP ZHŽ).

U prvih pet mjeseci ove godine, Uprava policije MUP-a HNŽ-a radeći na suzbijanju i nezakonite trgovine i proizvodnje opojnih droga izuzela je 10.780,049 grama marihuane, 9,74 grama heroina, 1.237 grama kokaina, 12.715 amfetamina i 90 tableta heptanona.

Tijekom prošle godine, u HNŽ-u je zaplijenjeno 12.936,879 grama marihuane, 22,925 heroina, 6,482 grama kokaina, 807,997 grama amfetamina, 0,651 gram ecstasy te 22 komada heptanona.

Iz MUP Zapadnohercegovačke županije poznat je samo broj obavljenih zapljena.

Tijekom 2020. godine MUP Zapadnohercegovačke županije je odradio 15 zapljena, a u 2019. godini 25 zapljena opojne droge, od čega je najčešće riječ o opojnoj drogi marihuani, potvrđeno je iz MUP-a ZHŽ.

Za uništavanje zaplijenjenih opojnih droga, kao i za procjenu vrijednosti iste, dodaju, nadležno je Povjerenstvo za uništavanje opojnih droga BiH.

Iz MUP-a HNŽ-a kazali su kako se droga uništava naredbom nadležnog suda, te stupnjem na snagu pravomoćne presude sud donosi odluku. Nadležno Ministarstvo pravde, tvrde, provodi ovu Zakonom predviđenu proceduru oko uništavanja predmetnih (izuzetih) opojnih sredstava.

bljesak.info

Glas naroda

Marihuana nije droga BILMEZI.

Kriju koliko ne rade pa zato nema koliko je oduzeto nesposobnjakovići

U Ljubuškom najveća zapljena 8grama marihuane provjerite

Ne mogu oni kornjaču u krađi uhvatiti a kamoli dilera to nema pojma ni o čemu

Pola ovih zapljena u ŽZH su joint-ovi

Priča jutros neki lik koji igra tenis u Baščini, Besimova mečka parkirana na parkingu, oni igraju kad naleti neki krkan (isto meca ili bendžo nekakav) i opara ga čitavog, smanja ga i pobježe... eto policije i nekim svojim čudnim kontrafelšovima zaključe da je Besim kriv, ha,ha,ha, a Besim taman servira dok mu ovaj mecu struže 50 metara dalje,ha,ha, pa gdje mi živimo..

policija niti šta radi niti šta zna no ima dojava sradova i službeni pas pa nađu dojavu pa se hvale
alat radi a majstor se fali-narodna

Samo skretanje pažnje od pravih problema. Droga nam je najmanji problem ako je uopče problem.Koliko ih je to u zadnjih 10 godina umrlo od droge a koliko od alkohola cajke i brzine?Koliko ste ljudi potjerali u Njemačku pljačkajući ih na svakom koraku?

Po tebi je onda droga rešenje!?

bolje droga nego počet rafalat po političarima

vece nam je.zlo pljacka.kriminal zaduzivanje nego.trava koja je.u vecini civilizovani zemalja legalizirana i gdje mozes u kaficu uzivati u tome i cak se preporucuje.pojedincima koji.imaju nekih zdravstvani.problema

Premalo ulazemo u prevenciju i edukaciju mladih o stetnosti i posljedicama!kako bi bilo uvest predmet u skole u kom bi se ucilo o vrsti droga, posljedice konzumacije,kako se oduprijeti iskušenju, kome se obratiti za pomoć u situacijama koje se cine bezizlaznim..
Predavaci iz struke i gostujuci a mogli bi i policiski duznosnici odrzat pokoji put predavanja u skolama..Previse osuđujemo a ne preuzimamo odgovornost, premalo pomažemo..
Čini se kako više promocije i marketinga ulazu trgovci na terenu, neg polica drustvo skolstvo i obrazovanje skupa..

Koliko droge je oduzeto u Hercegovini?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari