Njemačka ne priznaje testove na COVID rađene u BiH

ljubuski.info

Njemački državni Institut "Robert Koch" (RKI) objavio je dodatni naputak koje vlasti te države moraju provoditi kada je riječ ulascima u Njemačku.

Naime, nedavno su objavili listu od 131 zemlje koje se smatraju rizičnim, a među kojima je i BiH. Prema tom naputku onaj koji ulazi u Njemačku, a koji je u prethodne dvije sedmice bio u bilo kojoj zemlji s popisa, on po dolasku u Njemačku mora računati s obavezom izolacije.

Prema najnovijem naputku, koja bi trebala donekle liberalizirati prethodni, osobe koje dolaze iz rizičnih područja mogu biti izuzete od zahtjeva za karantenu u skladu s odgovarajućim propisima o karanteni nadležnih saveznih država, pod uvjetom da medicinskim certifikatom mogu dokazati kako nisu zaražene koronavirusom.

U tu svrhu moraju predočiti molekularno biološki test ili tzv. PCR test ne stariji od 48 sati. S tim u vezi RKI je predočio novu listu zemalja čije PCR testove Njemačka priznaje.

No, na toj listi se ne nalazi BiH, što znači da Njemačka trenutno ne priznaje PCR testove urađene u BiH.

S druge strane na toj listi, čije PCR testove Njemačka prizna, nalaze se države poput Etiopije, Burkine Faso, Kambodže, Kongai itd. Također, Njemačka, sudeći prema ovoj listi, priznaje PCR testove iz Srbije i Albanije.

Pojašnjenje Instituta

Nakon što se u javnosti pojavila informacija o tome kako Njemačka ne priznaje testove urađene u BiH iz instituta Robert Koch su odgovorili ističući kako nisu sporni testovi nego laboratorije koje nisu po ISO standardima.

PCR testovi općenito su prihvaćeni iz svih država članica EU i sa spomenutog popisa država, pod uvjetom da se ispitivanje provodi u kvalificiranoj (akreditiranoj) laboratoriji (npr. ISO 15189, ISO / IEC 17025 ili referentna laboratorija WHO). Je li neka država na popisu odlučuje (nakon detaljne istrage) njemačko ministarstvo zdravstva, savezni ured za vanjske poslove i savezni ministar unutarnjih poslova, kazali su iz Instituta.

Glas naroda

Njemačka ne priznaje ni vozačke iz BiH a kamoli testove. Jada Bože

A kamoli ševine fakultete kiseljačke travničke fabusovce i fakultet iz bijakovića...

Znaju Njemci kako to unas iđe.

Više Njemci znaju o našim muljažama nego mi ovdje. Šta vi mislite da u Njemačkoj ne rade naši ljud na svim mjestima i oni sami o tome pričaju šta se kod nas sve može ...što za € što političko prijateljstvo

Prijatelju moj, zivim i radim u njemackoj dugi mit godina! Nazalost Njemacka nije sto je bila 70-80-90 godina proslog stoljeca! Svabe su se toliko iskvarile i korupcija je ovamo cak i veca nego kod nas, samo sto se za razliku od hercegovine ovdje ima od cega drpat pa nije toliko vidljivo, za 10-15 godina Njemacka ce otic u neku stvar, svabe vode pascad po cesti, ili su derpad ili lezbe totalno devijantna mlada generacija, a turci maroki i ostali crni rade dicu i imaju ih po 7-8 vrime ce ih poist, a ovi zeleni samo vicu dajte svima,pa nek daju unistili su naciju!Tko je u njemackoj razumit ce me!

nisu se iskvarili nego su to auslenderi ako i jesu onda su ih oni naučili

Pa njemacka obavjestajna sluzba na platnom spisku ima bar 5 Ljubušaka

nek oni svoje testiraju imaju karantene na sve strane a ko god dođe izvor zaraze

A šta fali Burkini Faso?

u bih samo vrijeme ide regularno i čisto

Kako ne vride, svašta ti ćeš, a.naša ministrica Jelka sprpala i spičččkala toliko love dok je testove.nabavila

Ovaj naslov je fejk njuz nismo mi izvor zaraze nego oni a ovi portali pišu da mi raznosimo zarazu kad smo otvorili granice i pustili gastabajtere jao

Koda oni razmišljaju.Njima ti je samo važno da se objavi štogod pa da oni mogu pljuvat

Nisu valjda počeli korona test falcifikovat zemljo otvori se.

Njemačka ne priznaje testove na COVID rađene u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari