Udružile se tri pravaške stranke

ljubuski.info

Sastanak predsjednika tri pravaške stranke, Nikole Raguža, Stanka Primorca-Ćane i Milijana Nakića održan je u četvrtak u Ljubuškom.

Na sastanku je, kako je priopćeno u petak iz Hrvatske stranke prava, potvrđena istovjetnost ideoloških opredjeljenja i podudarnosti političkih programa i ciljeva.

Uviđajući da se ta politička određenja i ciljevi, tvrde, ne mogu u dovoljnoj mjeri afirmirati i rezultirati poradi činjenice postojanja većeg broja stranaka pravaškog svjetonazora i po toj osnovi podijeljenosti glasačkog tijela.

Prepoznajući potrebu udruživanja i zajedničkog djelovanja kako bi dobili podršku birača kojima su pravaška ideologija i politička opredjeljenja bliska, te demokratskim putem i sredstvima realizirali te interesne ciljeve.

Dogovorena je suradnja ovih pravaških stranaka, te zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima. Zajednički nastup je podržao i predsjednik HSP HB, Ivan Tokić.

Predsjednici su iskazali uvjerenje da ova suradnja neće završiti na lokalnim izborima, krajnji cilj je ujedinjenje svih pravaških stranaka u BiH.
HSP jedinstven je iznimno potreban hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, baš sada kada su ugroženi nacionalni interesi i opstojnost hrvatskog naroda u BiH, te kad su konačno razotkriveni lažnjaci, dvostruki igrači i poltroni, koji su od izbora do izbora glumili oporbu vladajućem HDZ BiH, a u stvari su čitavo vrijeme bili kukavičje jaje tih istih, stoji u priopćenju.

Uputili su poziv onima "koji razmišljaju kao i mi", da im se pridruže kako bi se zajedno suprostavili ovoj lošoj politici, koja hrvatski narod vodi ka nestanku, priopćeno je iz Hrvatske stranke prava.

Glas naroda

Pozdravio bih kada bi se radilo o ujedinjenju, već se radi o nekakvoj koaliciji jer ne mogu pojedinačno isfinancirati izbore. Neka se ujedine, izaberu jedinstveno rukovodstvo, isture mlade obrazovane ljude, onda bi mogli računati i na aktivizam starih članova koji su se odmaknuli od rektalnog alpinizma iz čisto higijenskih razloga. Ovako im se ne može vjerovati ništa, jer ipak su se prostituirali za 100 KM, od Koromana, Ćane, Nakića, dok za Raguža ne mogu reći ništa jer nemam spoznaja iz prve ruke, a ne interesira me "rekla-kazala". Pitam se tko će ih voditi, jer ipak se radi o osobama koje nisu pročitale niti knjige koje su nosili u školu, a nemaju niti poštenu srednju školu. O politologiji, sociologiji, povijesti, analitičkim disciplinama, filozofiji, državnim uređenjima, osnovama prava, političkoj ekonomiji, međunarodnim odnosima, diplomaciji, ljudskim pravima, suverenosti i globalizaciji, međunarodnoj sigurnosti, komparativnoj politici, međunarodnom pravu, europskom pravu, anglosanskom, germanskom i rimskom pravu, politici i etici i etici u politici, geoploitika, politički sustavi, kulrura i religija, religija u politici, međureligijski odnosi, mediji, informatička pismenost, strani jezici, nedržavni, naddržavni akteri u domaćoj i međunarodnoj politici, akteri i politika duboke države, mediji, javna uprava, diplomatski protokoli, socijalna politika, politike nevladinih udruženja, spektri političkog djelovanja od krajnje ljevice, ljevice, centra, desnog centra do krajnje desnice, djelovanje od suverenizma do globalizma, podjele u međunarodnim interesnim sferama, mjesto pravaštva u današnjoj suverenističkoj i globalističkoj podjeli svijeta i mn. druge. Ako već sami nisu eksperti iz tih područja onda bi morali imati savjetnike za navedena i još mnoga druga područja, a tko će slijediti nepismena čovjeka? Možeš biti dobar čovjek, čak i pošten, iskren, suverenist, religiozna osoba, ali to nisu nikakve kvalifikacije za bavljenje politikom, jer to se podrazumijeva samo od sebe. Trebaš biti kako reče Vaclav Havel: "Duboko sam uvjeren da svijet danas više nego ikada treba doista umne i obrazovane političare koji će, prije svega, odlučno i velikodušno znati razmišljati i o stvarima dalekim, kako prostorno, tako vremenski, njihovu izravnom utjecaju." Ili kako reče da političar mora biti prije svega sposban i spreman preskočiti horizint svojih vlastitih interesa, što se za pravaše ne može reći, a o članovima komunističke partije hdz, ne treba niti trošiti riječi.

E ako ih ti ne natjeraš u biblioteku neće nitko

Samo naprijed

Rat je davno završio moj Stanko

Udružile se tri pravaške stranke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari