Uskoro spomendan Sv. Ante Padovanskog

ljubuski.info

Sljedeću subotu, 13. lipnja, spomendan je Sv. Ante Padovanskog, kojega na poseban način štuju vjernici katolici širom Bosne i Hercegovine ali i vjernici drugih vjera.

Proslava blagdana započinje devetnicom 4. lipnja, a svakoga dana devetnice organizirane su ispovijedi i svete mise, a mole se i krunice Sv. Anti.

U subotu, 13. lipnja, na blagdan Sv. Ante, svečane mise su, već tradicionalno, u 11 sati te u 18 sati u župama koje slave ovoga zaštitnika.
Pokušali smo uzeti teme ove devetnice aktualne za ovo vrijeme pandemije i zaraze da razmišljamo i stavimo Boga u središte. Oslonimo se na njega. Slijedimo njegov glas i živimo njegovu poruku kao što je to činio sv. Ante. Ove riječi želimo da odjeknu u našim srcima i životima. Neka vas prati zagovor sv. Ante Padovanskoga, poručili su fratri Crkve sv. Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog koji, uz ostale, taj dan slave svoga zaštitnika.

Sv. Ante je kratko živio. Svega 36 godina. Od njegovih moćiju posebno se štuje jezik koji je neraspadnut u Padovi.
Bio je poznati propovjednik. To je veliki znak i nama danas. Puno je onih koji Boga i svetinje pogrđuju ili izruguju. On nam želi reći da samo ono što izgrađuje, slavi, ujedinjuje, časti ima budućnost ili ostaje za vječnost. Sve drugo je na propast. Zato pročistimo svoj rječnik, stoji na službenoj stranici Franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Glas naroda

Smiluj se nama i cuvaj sve ljude ovog svijeta dobri nas sv Ante..

Sv.ante pomogne svakome

Uskoro spomendan Sv. Ante Padovanskog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari