Potvrđena optužnica protiv Maria Barbarića "Barbe"

ljubuski.info

Općinski sud u Čitluku je dana 19.5.2020. godine, potvrdio optužnicu Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar protiv Maria Barbarića zv. "Barba" (1974.), iz Ljubuškog, nastanjen u Čitluku, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo.

Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. Kaznenog zakona Federacije BiH i kazneno djelo Nezakonita nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz čl. 65. stavak 1. točka a.) Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

Naime, optužnicom se Mario Barbarić tereti da je dana 19.03.2019. godine, oko 14,00 sati u kući na adresi Mostarsko Cerno bb, općina Čitluk, koju koristi, neovlašteno posjedovao opojnu drogu THC Cannabis ukupne neto mase 22,593 g, a koju je držao u razni predmetima (staklenoj tegli, plastičnoj kutijici, PVC kesici), te da je istoga dana u istoj kući, nezakonito držao poluautomatski pištolj marke " Češka Zbrojovka", VZOR 50 cal.7,65 mm, serijskog broja D40621 sa okvirom i 8 komada streljiva cal. 7,65 mm , i 8 komada patrona cal. 12 mm lovačkog streljiva i 1 komad metak 7,65 mm, jednu lovačku pušku sačmarica marke IJ 26, obje cijevi cal. 12/70 mm , ser. broja 01551, znajući da je za nabavku i držanje navedenog oružja potrebna posebna isprava, te je navedeno oružje i streljivo nabavio i držao, a da prethodno nije ishodio valjanu ispravu.

Općinski sud u Čitluku je nakon potvrđivanja optužnice zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 11.06.2020. godine.

Glas naroda

Čuli 1 metak pa kako vas nije stid, zašto nisre naveli da je čovjek učesnik rata.

Pa kako vas uopće nije stid objavit ovo, jadovi jedni pa zar ste toliko ocajni?!

22.593 g meni ovi izgleda,koliko je brojeva, ko tona.

Okvir i 8komada streljiva 7.65mm i 1 kom metak 7.65?

Okanite se čovika

To barba taxist?

Barba je presjednik općine.

Jel tebi barba taksist izgleda kao da je 1974 hodiste???
Je mozda al prije Krista

možete li mi objasniti šta znači:"da je u stjecaju počinio kazneno djelo"

Znači stekao na nezakonit način

Po naslovu bi rekao da je čovjek nešto uradio kad ono nidje veze, sramota koje objavio a žali Boze očiju koje su pročitale ovu gl..ost.

Kad će te u ŽZH dati imena i prezimena dilera,javno više,nego žrtvujete manje bitne,da je tatin sin,nebi naveli ni incijale,već viđeno,ako nije u HDZ vaš čovjek,pišete i mislite da smo svi ostali ovce.Sram vas i stid bilo,farizeji svog naroda.ISTINA!!!

Sto se ne potrudite otkriti bojicu Lane Bijedic i uhapsite sve one koji su nezakonito stekli milione i sustavno pljačkaju zemlju? Kako vas nije stid? Čovjeka razapinjete na zid srama i sudite mu za posjedovanje 22, 5 grama marihuane i jedan metak....

Ma kakva mala Lanica, izgleda po novom da je sve desetke dobila za skok od stručnog žirija....

to je poslovica ako uzmeš marku l..ov si ako milion kralj si to ti je uzimaj na veliko ugledajmo se u ove što na veliko rade

Potvrđena optužnica protiv Maria Barbarića "Barbe"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari