Inspektori otkrili 61 neprijavljenog radnika, zapečaćeno 19 objekata

ljubuski.info

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 217 inspekcijskih kontrola na području FBiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama inspektori su kontrolirali 822 zaposlenika i otkrili 61 neprijavljenog radnika, 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 12 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odborenja - zapečaćeno je 19 objekata i u 75 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 230.400 KM.

Pozivaju se porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone. Ukoliko u budućim kontrolama kod tih poreznih obveznika ponovno budu utvrđene nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti od šest mjeseci - priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Glas naroda

Tekst je o rezultatima nadzora Porezne uprave FBiH, dok je na naslovnoj fotografiji Federalna uprava za inspekcijske poslove, druga institucija, druge nadležnosti.

Sramota do jučer Korona

Ko vas zadovoljit more?Umjesto da se bunite na visoka davanja i da isposlujete smanjenja istih što bi vam omogućilo jeftiniju prijavu radnika čime bi svi bili zadovoljni vi bi opet po starom.Sad je vrime da svi svatimo,država poslodavci i radnici da ovako dalje ne može.Znači na nivou države ili barem federacije donit zakone o smanjenju davanja od strane poslodavaca što bi otvorilo prostor za prijavu radnika,smanjilo sivu ekonomiju a s druge strene ponovo punilo proračun.I vuksit i ovce na broju

Sad će akcija raznih inspekcija, treba punit proracun od ovo malo sto radi. Najprije ih zatvori nedaj da rade a sad cim su otvorili brze ih zatvorit je nerade po propisu. Nek izvrše kontrole kod državnih ustanova i najprije njih sve pozatvaraju a onda privatnike koji jedva spajaju kraj s krajem.

kakva inspekcija a stanje se nije normaliziralo još traje epidemija granice nisu otvorene što je ovo zulum što rade prestavnici osim što dižu plate i klimaju glavom

normalno bi bilo da se hvalite koliko ste firmi otvorili a ne zatvorili

Inspektori otkrili 61 neprijavljenog radnika, zapečaćeno 19 objekata
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari