Smanjene plaće proračunskim korisnicima u ZHŽ

ljubuski.info

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u petak donijela je odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za svibanj i lipanj ove godine.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić kazao je da je riječ o odluci iz tzv. "koronazakona" prema kojoj je proračunskim korisnicima plaća smanjena za 10, odnosno 20 posto.
Ta odluka se odnosi na utvrđivanje plaća, odnosno smanjenje plaća proračunskim korisnicima za spomenuta dva mjeseca, što je bila jedna od mjera Vlade kako bi se dio sredstava mogao usmjeriti na one najpogođenije - rekao je Ćosić.

Vlada je na sjednici utvrdila tekst izvješća o izvršenju proračuna ZHŽ za 2019. godinu te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Usvojena je i Odluka o kriterijima i odobravanju isplate sredstava utvrđenih Proračunom za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju te Odluka o prijenosu sredstava Studenskom centru u Mostaru. Iznos sredstava namijenjenih za te dvije stavke bit će utvrđen nakon saznanja o točnom broju studenata, odnosno djece s poteškoćama u razvoju.

Također je usvojena Odluka o dopuni Odluke o donošenju Programa utroška sredstava za poticanje razvoja gospodarstva, Odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu, Izvješće o radu Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu i Program rada Agencije za privatizaciju za 2020. godinu.

FENA

Glas naroda

Smanjenje plaća je jedina mjera koju su donili koja nema veze s ekonomijom, gdje je plan za spas gospodarstva tako mislite riješiti probleme, nećete dugo s ovakvim mjerama

zato policija puni vreće u sačekušama iza svake krivine

Valjda se treba trosit da se napuni proracun. Ako smanjis 10%, taj isti kojem je smanjeno steze remen i trosi 20% manje nego prije. 10% jer nema tih 10% i 10% zbog opreza. Valjda ce to rukovodeci uvidjet u ova 2 mjeseca.

Rukovodeci piju Stok pod Viski ima 30 god.
Sto ce oni skuzit ?
Blago onima sto su otisli odavde, sretno ovim sto su ostali

Što lažeš na policiju da pije tešku rakiju.Policija ne pije.

10% ili 20% je nista za savjetnike i ostale opcinkse radnike, da ne pricam o ministrima i onim na visoj poziciji...
I kad u trgovini vidis da je neki artikal snizen za 10% to je kao da nije nikako. Zato, nema tu nikakve vijesti, niste trebali nista ni pisat

Radnicama u trgovinama su smanjene ionako besramno male plaće, a ovi uhljebi se bune....

Istina,pitajte radnike po ljubuskom kako su im gazde smanjile i onu mizeriju sto su imali.Cak i topli obrok su ukinuli kao korona je pa se nema a na posao moras dolaziti

kad se još naroda iseli plaće na proračunu će biti tako male da će proračunski neradnici sami ić kući ili u njemačku
tako su radili i komunjare u prošlom stoljeću
privredu će popravit dobročinitelj spasitelj Aluminija
privreda i mrtvaci ne ustaju bez strašnog suda-amen

oni tako malo rade da im svaka plaća Paše!!!

na hrvackim terenim je najgori zakon o radu i prava radnika su najgora u uniji a radnici rade bez toplog i bez prevoza za 2 ojera što je užas a minimum unije je 10 ojera neto a hrana i režije su veće puno nego u uniji.Zato ovi prostori ostaju bez radnika a stranci neće radit u zemljam čije se domaće stanovništvo seli zbog bjede!

Nije los zakon, nego su losi sustavi koji ne kontroliraju pridrzava li se poslodavac zakona, kod privatnika jedva da imas pola sata pauze, a da ne govorimo o 20 dana godisnjeg, toplom, prijevozu, porodiljnim itd.itd. a to da se pola place dobiva "na ruke" se podrazumijeva... u Hrvatskoj je vec malo bolje situacija, al BH je raspasou

Smanjene plaće proračunskim korisnicima u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari