General Željko Šiljeg objavio kako je prebolio koronu

ljubuski.info

Umirovljeni general Željko Šiljeg javno je objavio da je bio obolio i izliječen korona virusa. On je na svom Facebook profilu, napisao sami početak, tijek i liječenje, a uz prethodnu suglasnost za objavom, posebno naglasio odgovornost i samodisciplinu, solidarnost s drugima koji su bili s njim u kontaktu kao i njihovo povjerenje u njega.

Njegov status, iz kojeg je vidljivo da je i borba s virusom pisana u izrazito "vojnom stilu", planski i precizno, prenosimo u cijelosti:

Drage prijateljice, dragi prijatelji, nikoga nisam želio zamarati, napokon sam opet aktivan, nakon još jedne životne pobjede. 11.ožujka sam bio u kontaktu s prijateljem koji je nekoliko dana ranije bio u Austriji. Od 11. do 14. sam bio u kontaktu sa 17 osoba iz obitelji i prijatelja od Istre do Dalmacije i Zagrebačke županije. U nedjelju 15. prijatelj me obavijestio da je pozitivan na korona virus, reagirao sam odmah iako nisam imao nikakve simptome tada. Sve moje kontakte (17) sam obavijestio temeljem službenih uputa Kriznog stožera RH i zahtijevao od njih samoizolaciju i prijavak svojim liječnicima.

Nazvao sam moga obiteljskog liječnika i službujućeg županijskog epidemiologa, a sam sam se povukao u samoizolaciju. Prva dva dana u samozolaciji se ništa nije dešavalo, ali je koronina izvidnica počela čarkati 17. ožujka. Temperatura 37,1 koja je rasla postupno do 37,5, blagi kašalj, nije bio suh i lakši bolovi u prsima. 18.ožujka uslijedio je jači napad s temperaturom do 38,5 i blaga groznica.

Nastavio se isti napad 18. ožujka istim intezitetom. U koordinaciji s liječnicima otišao sam u Kliniku za infektivne bolesti "dr.Fran Mihaljević" na testiranje u planirano vrijeme. U klinici je bilo sve organizirano vrhunski. Nkon testiranja vratio sam se doma čekati rezultat. Istu noć uslijedio je najjači napad, pojačan temperaturom do 39,3, jačom groznicom i preznojavanjem.

U obranu sam uključio paracetamol 500 mg koji je spustio temperaturu na 37,5, a ujutro još jedan i spustio na 36,8. Prije podne, 19. ožujka, sam obaviješten o pozitivnom nalazu i upućen u bolnicu "Dr.Fran Mihaljević". Javio sam se u 16,00 sati po uputama liječnika i hospitaliziran.

U cijelom procesu bio sam samo s liječnikom koji je uzeo bris, a bio je potpuno zaštićen. Po prijmu u bolnicu uzeo sam još jedan paracetamol, a navečer još jedan. Temperatura je spala i više nije prelazila 37,5 prva dva dana hospitalizacije, a zatim 37,3 još pet dana.

Nakon sedam dana nije bilo više nikakvih simptoma.

Obavljen je po dolasku pregled krvi, pluća stetoskopom i EKG. Svi nalazi su bili uredni, tlak krvni se kretao od 80/130 do 90/ 150, kisik u plućima nije padao ispod 98%. U ponedjeljak 23. ožujka su mi rendgenski snimljena pluća. Nalaz je bio b.o.

Istoga dana sam otpušten u samoizolaciju u kojoj sam do danas pridržavajući se svih službenih uputa i ostat ću do 21. travnja.

Osjećam se kao da ništa nije bilo. Na žalost moj prijatelj, isto godište, je na respiratoru. Želim mu od srca ozdravljenje.

Svo vrijeme sam bio u kontaktu sa svim mojim kontaktima (17), pratio stanje i presretan sam što su svi prošli bez posljedica. Nitko nije zaražen. Sve ovo sam napisao kako bih iskustvom pomogao bilo kome, ako bilo koga, bilo što, zanima u svezi moga iskustva rado ću pomoći. Potpuno povjerenje imam u naš sustav, prošao sam cijeli proces i odnio važnu pobjedu, a svima vama želim ne prolaženje kroz takvo iskustvo.

Nisam osjećao strah ali sam bio zabrinut jer sam se suočio s nepoznatim protivnikom koji napada najslabije točke organizma, a lijeka nema.

Sve što sam konzumirao je 4 tablete paracetamola jer sam se hrvao s temperaturom, ostali simptomi su bili lakši zbog kojih nije trebalo intervenirati.

Doživio sam i seriju potresa ujutro 22. ožujka. Sestra koja je mjerila tlak u to vrijeme po sobi se ljuljala kao da je na tonućem Titanicu. Nakon prvoga vala evakuirani smo u dvorište bolnice, s dekama preko leđa izgledali smo kao tifusari, no smirilo se relativno brzo.

Hrvatska vojska je već do podne podigla šatore sa svom pripadajućom opremom kao alternativno rješenje. Na sreću nije trebalo. Pratio sam situaciju svakodnevno i ponosio se solidarnošću građana, navijačkih skupina, braniteljskih udruga i hrvatskih institucija u borbi s dva jaka protivnika. Zahvaljujem svima od srca, mojim sinovima, obiteljskom liječniku dr.Ivici Stipinoviću, epidemiolozima, dr.Vranješu, dr.Šlezak, dr.Bajan, dr.Branku Miši na čijem sam odjelu boravio, sestri Renati, sestri Tomislavi i svim drugim divnim sestrama kojima ne znam imena, kuharicama, čistačicama i drugom osoblju bolnice na požrtvovnosti i profesionalizmu u sakodnevnoj borbi protiv ove pošasti za ljudske živote i njihovo zdravlje.

Zahvaljujem Hrvatskoj vojci, navijačima, braniteljima, institucijama i ostalim građanima na solidarnosti koju svakodnevno pokazuju.

Moj savjet je svima: poštujte institucije i procedure, samo tako se možemo zaštititi i opstati. Sretno vam svima, a ja nakon samoizolacije odoh volontirati i pomoći potrebitima jer ovo će trajati.

Glas naroda

A,to je Danijele sto je narod unistila sa Zeljkom,a sad otvorila vrtic u njegovovij kuci zalosno i zalosno...koliko si njih dvoje uvalili u kredit,nek vam budne Bog na pomoci,al sve sve se vraca i placa....vami korona nemoze nista....samo 4precatomola i gotovo....eeee Zeljko kako ti je jadni brat tkoji te je granio.

Dajte nam ime i prezime da znamo ko se na ulici se javlja i smije a preko interneta blati. Jer ste svi isti takvi ljubusaci bez obraza i duse. Vjerovatno i profiteri

Anonimno i žive pusti dalebu

Odakle ti izgmiza, stvarno smo se zabrinuli gdje si.Nosi te belaj, uvuci se u rupu u kojoj si bio i do sada... Udbaški pijun

Generale tebi pozdrav a udbaši su oni što su kao ratni profiteri uništili Ljubuški.
Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje.

Slažem se

Pozdrav generalu moj prijatelj iz zajedničkih dana puno smo s djecom na tenisu proveli dru se generale jedva čekam da popijemo po času merlota! Sretan ti Uskrs tebi i tvojima!

Sretan Uskrs svim ljudima dobre volje a generalu dug i zdrav život te da što prije dođe u Ljubuški.

Jeli taj Keža stvarno general iz Ševinovac?

Aloo kakvo je ovo blaćenje predstavite se imenom i prezimenom da se raskalašamo

Di ste miševi šta ste se sakrili

ti si mali miš

Ljubuški je svašta da ali ovakvog jadu nije moga ni sanjat

Ocete li dat imena vise?

Hoće, jer ipak si im tip pod imenom gost rekao da ih objave, da si neki anonimac ne bi te poslušali.

Pozdrav Zeljku i njegovoj obitelji,ali i ovom prijatelju koji se opoziva na lijepi period druzenja u vremenu dok su nasa djeca igrala tenis.8788

Draga gospodjo puno su moja i generalima djeca zajedno proveli na turnirima a ja i general zajedno s njima i njihovim trenerom generale svako dobro jedva čekam s tobom sjest u času merlota!!

Super, i meni je drago da vi i general sjednete u čašu merlota.

Ma došo bih ja ako me nece trazit oni što sam ih ošiša za kredot

Bozo Grobar Kokosar..vidio rat kao i moj macak..kao i Rade Sunjic iz Radisica...prvo opeljusio Kompas..u Medugorju..pa obojica sredila mirovine pukovnika..a neznaju razliku izmedu puske i pistolja.prskaceg..a Bozo izbacio sa groblja Krvnice siromasnog covjeka da nezaradi koru kruha..

Žare sto si se upalio “dajte imena,dajte imena”,pa i da netko da ime to ne mijenja činjenicu da ti stari nije bio pukovnik,da nedolazite do poticaja preko veza HDZ-a,da niste sklonili čovjeka koji je čistio groblje za jedini izvor prihoda,da ste niste lizali sa Kozinom da bi dobili monopol nad smrti i tko zna šta još.i ništa osobno, vaša stvar vas obraz,ta niste jedini u selu ili općini ,zato se ne pali,i drugi koji čitaju a ne komentiraju čekaju da netko kaže neko ime da ga se moze usutiti na ulici ali u normalnoj sredini gdje moral i čast nešto vrijede laž se riješava na ulici a ne istina..

božo grobar privatizirao mrtvačnicu na Krvnici,,,,naplaćuje 300 maraka onima koji nisu članovi nekakve fiktivne Udruge...i neda ulaz u nju,,dok se unaprijed neplati...vodi mrtvačnicu po svojim pravilima...

Bravo za gospodina Božu, ljubomora te izide

Kakav si onda ti kad njega za gospodina drzis majko mila..po cemu je gospodin,odijelu i autu?e radi takvih kao ti Max I jesmo di jesmo,iskrivljene vrijednosti na svakom koraku,habet ne cini svetca,odijelo gospodina niti cedna haljina od šuše zenu.ti si jedan od onih sto nasilnicki tuče pljesak kad Čović govori,ustane kad se Tudman spomene i vjerovatno sjedis u drugom redu u crkvi da si sto blize svojim idolima,radilo se o pratru ili Barbaricu,bitno da si viden kraj njih,ko Ministar Sunjic

pametan čovjek nemože biti ljubomoran na osobu iskrivljenih vrijednosti..koja grabi samo sebi,,a čovjek koji nema prihoda je ostao bez posla zbog dotičnog grobara...uistinu baš pravi grobar...uništava tuđe živote.

General zivot proveo na zadatku. Jadan je taj Hrvatski generalski Zbor kad su u njemu nemoralni i lazni generali. SIljega pripremili i poslali po zadatku 1992 god. a danas za iste radi u rusenju i ponizavanju hrvatskog branitelja kroz instituciju hrvatski generalski Zbor. Drugi pomenuti lazni general je rat zavrsio u cinu pukovnika i sa tim cinom je demobiliziran. Uskrsnuo nakon 20 godina sa cinom laznog generala. Kao i Siljeg radio po zadatku, vise za srbe nego za istinsku Hrvatsku. Oba zadojeni globalistickim mlijekom kroz savez komunista i partiju, po zadatku falisifikuju povijest domovinskog rata, ponizavaju i vrijedjaju istinske branitelje koji su disali i disu za Hrvatsku.Bog, povijest i Hrvatski narod ce im suditi.

General Željko Šiljeg objavio kako je prebolio koronu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari