Astronomske cijene zaštitnih maski u ljubuškim ljekarnama!

ljubuski.info

Unatoč zapovjedi Vlade FBiH koja je, u sklopu mjera zaštite kupaca u trajanju pandemije koronavirusa, donijela odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vraćanju cijena koje su važile 5. ožujka 2020. godine, uvijek će se naći oni koji će, i u najtežim vremenima, nastojati iskoristiti nevolju drugoga.

A kada se to radi unutar zdravstvenog sustava i kada se maksimalno napumpavaju cijene zaštitnoj opremi čije je nošenje i propisano uredbama Vlade, onda je to za svaku osudu, pa očekujemo i reakciju nadležnih inspekcijskih tijela.

Tako smo od čitatelja dobili na uvid račun s današnjim datumom, izdan u ljekarni Cvit Likarije kod Doma zdravlja Ljubuški, na kojemu je navedeno kako jedinična cijena jednokratne dvoslojne kirurške maske iznosi 2,10 KM!

Ne znamo je li ovdje u pitanju ekstra profit veletrgovca ili predmetne ljekarne, ali ova cijena je, prema našim informacijama, od 10-20 puta viša od uobičajene, budući da su se, prije pandemije, cijene jednokratnih maski kretale od 10-20 pfeninga po komadu, ovisno o kvaliteti.

Što sve ne smije poskupiti

Prema zapovjedi Vlade FBiH, među namirnicama čije cijene moraju biti kao one od 5. ožujka su mlijeko, brašno, šećer, ulje, žitarice, jaja, sol, riža, tjestenina, margarin, mesne i riblje konzerve, svježe meso, riba, hrana za dojenčad i pelene, higijenski ulošci, voda za piće, dijetetski proizvodi, deterdženti, sapuni, pasta za zube, zaštitna odjeća i obuća, kirurške maske, posteljno rublje i druge slične potrepštine.

Vlada FBiH je predvidjela i kaznene mjere za one čije cijene ne budu manje ili iste kao 5. ožujka i iste će iznositi od 1.000 do 10.000 KM. Federalna uprava za inspekcije poslove, županijske i gradske nadležne inspekcije su nadležne za provođenje ove odluke.

Građani mogu prijaviti razlike u cijenama na broj 033/226-644.

Pozivamo čitatelje, ukoliko imaju i drugih ovakvih primjera nepoštivanja zapovijedi i pokušaja ekstremnih zarada trgovaca i inih profitera, poslati nam uslikane račune, koje ćemo, uz potpuno poštivanje anonimnosti pošiljatelja, objaviti.

Glas naroda

Zato sto su procentualno najmanje zaraženi bili,najmanja smrtnost,i što im ekonomski ide na ruku,i ekonomski su najmanje stradali,.

Slažem se sa onim gore što je komentirao kako je Tihomir provalio onoga tko mu je dostavio račun iz ljekarne - mislim da su već po računu točno utvrdili tko je taj "žviždač" i nebi mu bio u koži ( zbog obraza) a što se tiče cijena maski - o tone nemojte suditi na prečac, treba sve uzeti u obzir, a najprije nabavnu cijenu maski i još što šta! (samo da napomenem da nisam iz Ljubuškog, i nikada nisam bio u toj ljekarni)

Šta astronomske cijene štabi vi 2 marke je kava.

Bravo....takoje

Ratni profiteri koji u ovakvoj situaciji deru narod.Poslije koronovirusa bit će ugledni građani,sramota u što je se pretvorio Ljubuški.

U Alenke Matić maske bile 3KM.

Ne formira ljekarna u Ljubuškom cijenu maske na svjetskom tržištu.

Kakvi smo ljudi vidi se na stranici portala jedni doniraju a drugi koriste najtežu situaciju da se bogate

Ma vi ste svi ovce!

Zlo raditi, a dobru se nadati ne može. Netko to od gore vidi sve

Sta su astronomske cjene...???to je tebi astronomska cjena???otidi na kerametal pa vidi sta je astonomska cjena...jadan nebio..o bogati svasta tili pisete...bas si jadan autoru..ce....teksta

Ko tebe goni u kerametal, ako ćemo pošteno, u kerametalu se zna šta se prodaje i volja te otić, volja ne otić. U ljekarnama se zna šta se prodaje, a na zdravlju ili bolesti drugih zarađivat, profitirat u nevolji, mislin da nije ok. Ali eto im tamo, neka zarađuju, profitiraju i uživaju u tuđoj nevolji. Svi ćemo odgovarati za svoje postupke, ako ne ovdje, onda poslije ovoga ovdje,..

Dragi susjedi Ljubusaci...nas gradonacelnik je djelik maske građanima i prava istina da je na njima zaradio 100.000,oo KM...na nacin da i je platio 2,50 KM ...a prava cijena jeste 1.10...i istina je da je fizicki pidjeljeno trecina od kolicine na fakturi...tako da netrebate zaviditi na Capljini..

Kakva prava cijena od 1.10KM cijena kirurške maske troslojne je 0.10KM po komadu a ovo što se prodaju dvoslojne po 2.10KM i više neka ih je sramota zarađuju na nevolji i muci naroda isto kao u ratu

A šta je sa cijenama goriva kod nas? Sramotno deranje ovaca.
Po bosni odavno cijene oko 1,50 km po litru.

Astronomske cijene zaštitnih maski u ljubuškim ljekarnama!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari