Restriktivne mjere spasile 60.000 ljudskih života

ljubuski.info

Socijalna distanca uz istodobno povećanje kapaciteta bolnica za teže oboljele trenutno je jedini način borbe protiv koronavirusa, rekao je u subotu čuveni slovenski infektolog Andrej Trampuž, dodavši kako je zahvaljujući poduzetim mjerama u Europi spašeno 60 tisuća života.

Ovo je za nas najveći izazov nakon Drugog svjetskog rata. Virus sars-cov-2 izvanredno se brzo širi, izuzetno je zarazan. Prema izračunu Imperial Collegea iz Londona sadašnjim je mjerama protiv širenja virusa do 31. ožujka u Europi spriječeno 60.000 smrtnih slučajeva od covida-19, ustvrdio je slovenski stručnjak koji vodi infekcijski odjel prestižne berlinske bolnice Charité.

Po njegovim riječima, bez restrikcija kao što je održavanje socijalne distance zarazilo bi se 70 do 80 posto svjetskog stanovništva.

Trampuž ja kazao kako očekuje da će pandemija svoj vrhunac dosegnuti u sljedećih nekoliko tjedana, a da će virus sars-cov-2 biti zaustavljen tek primjenom učinkovitog cjepiva, što se može očekivati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Glas naroda

Šta kažu na ovo protivnici izolacije da mi je znat?

jeli ovaj virus uništava uhljebe partije nema ih nigdje

Da mi je neko rekao da cu pozeljeti vidjeti nacelnika ne bih mu vjdrovao.Fali covjek strah ga u kucu otjera

Ajmo mu u posjetu

dije onaj ministar [ * neprimjereno * ] bokser čokoladica

Izolaciju i socijalnu distancu moras postivati svidjelo se nekome ili ne druga je stvar osobno misljenje ja im ne vjerujem nista

Šta kaže Jelka Miličević?

Treba pod hitnio zabraniti otvaranje ,,buregdzinica i slicno !! Ako se drugi mogu strpiti mogu i oni !

Treba pod hitnio zabraniti otvaranje ,,buregdzinica i slicno !! Ako se drugi mogu strpiti mogu i oni !

Ne znaju stopanjice kuvat, mrsko im se moljkat svekrvi još gore ne mogu nokte ugradit, da nije ovih baba narod bi po nevistan umra od gladi.

Ne jedu kocke s trotoara

Bjelorusija je super gdje imaju najbliži konzulat

Vrjeme će pokazat,hoće li ove mjere urodit plodom.Moje mišljenje da bi trebali svi radit,distanca maske manje grupe u dvi smjene.Zažtitit rizične neka su u kućama svojim autima i svojim dvorištima.Ekonomija će dovest do pada imuniteta,pa ćemo poslje ovog još više umirati od drugi bolesti.Razmislite partizani ,vaše mjere su stvarno partizanske.....I testirati ko je bio u doticaju ,nakon 7 ili 10 dana,a ovako ćete psihički uništit mlade ljude.Sve ćete ovo kasnije naplatit na ulici,socijalni nemiri itd.....

Kad si se ti rodio pa misliš da je sadašnja vlast partizanska?

nije partizanska,ova je višestruo gora

Ovaj drugi što je umra je imao 53 godine.Toliko o rizičnim skupinama.Jedan Mercedes,VW,BMW,i masa ostalih zaustavila proizvodnju a ti drugačijeg mišljenja!?Strpi se malo imati ćeš vrimena raditi ako mogneš

Šta je , uhvatila te kriza ne možeš u Daimond na lokanje pa tu pametuješ. Koji mladi , sve vas treba upregnit sa motikama i u polje pa bi te ja pitao bili ti Daimond pao na pamet. Svi u svjetu poštivaju izolaciju i distancu a vi "mladi " u Ljubuškom ne možete. E pa hoćete,. Morate !!Moramo !!

Restriktivne mjere spasile 60.000 ljudskih života
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari