Zabrana rada nedjeljom, izuzev ljekarni i pekarnica do 12 sati

ljubuski.info

Na sjednici Županijskog stožera civilne zaštite održanoj 3. travnja 2020. godine donesena je još jedna zapovijed:

Na temelju članaka 108. i 134. stavak (4), u vezi s člankom 44. Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća ("Službene novine Federacije BiH", broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite ("Službene novine Federacije BiH", broj: 77/06, 5/07 i 32/14), članka 3. Uredbe o formiranju Županijskog stožera civilne zaštite ("Narodne novine Zapadnohercegovačke županije", broj: 16/11 i 4/17) i članka 17. Poslovnika o radu Županijskog stožera civilne zaštite i Odluke Vlade Zapadnohercegovačke županije o proglašenju stanja nesreće na području Zapadnohercegovačke županije prouzrokovane neposrednom opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Zapadnohercegovačke županije, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 13. izvanrednoj sjednici održanoj 3. travnja 2020. godine, donosi

Zapovijed

1.

Za trgovine prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, trgovinama građevinske opreme, trgovinama autodjelovima, autoservisima i veledrogerijama ograničava se rad do 18:00 sati, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata tako da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 2 metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

2.

Za pravne subjekte iz točke 1. ove Zapovijedi ograničava se radno vrijeme subotom do 13:00 sati, izuzev ljekarni.

3.

Za pravne subjekte iz točke 1. ove Zapovijedi zabranjuje se rad nedjeljom, izuzev ljekarni i pekarni čiji se rad ograničava do 12:00 sati.

4.

Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela ograničava se radno vrijeme do 18:00 sati uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

5.

Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da na zahtjev poduzeća i drugih pravnih i fizičkih osoba izdaju Dozvole za kretanje osoba na području Zapadnohercegovačke županije u vremenu od 20 sati do 5 sati.

6.

Zadužuje se Uprava civilne zaštite da u suradnji sa nadležnim tijelima izda obvezujuću uputu o izdavanju Dozvola za kretanje osobama iz točke 5.

7.

Za provođenje i nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Uprava za inspekcijske poslove Zapadnohercegovačke županije, općinski/gradski stožeri civilne zaštite, te rukovodeća tijela pravnih osoba koje su obuhvaćene ovom Zapovijedi, svatko iz svoje nadležnosti.

8.

Stupanjem na snagu ove Zapovijedi, prestaje vrijediti Zapovijed broj: 14-05-44-45-1/20 od 23. 03. 2020. godine i Zapovijed broj: 14-05-44-64-1/20 od 30. 03. 2020. godine.

9.

Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, te vrijedi do daljnjeg.

Zdenko Ćosić | Zapovjednik Stožera

Glas naroda

Neka o ako ostane i poslije korone

Tako je,vidite da se može

A nedjeljom ne.rade pumpe pa radilo se kad se granatiralo da mrijes ne mozes usut gorivo ovo nema veze sa vezom.i ovi da nam misle dobro kada su nam mislili dobro sto nisu zaposlili omladinu otvarali firme dizali plate a ne smanjivali cjene su kao.u eu a kakva primanja

i neka tako ostane dok smo zivi....ok

Svaka čast na odluci da se nediljom neradi.
Ova odluka treba biti srž buduće prakse rada trgovina i kraj omalovažavanja i iscrpljivanja radnika......

STOP radu nedjeljom

Najbolje spojit do 1.5. da se ne radi pa ćemo onda vidit kako ćemo.
Gorivo sipat par nepar i neće bit korone, jer Zdenko Ćosić zna.

Zabrana rada nedjeljom, izuzev ljekarni i pekarnica do 12 sati
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari