Policajci MUP-a ZHŽ zadužili samo po jednu masku

ljubuski.info

Dok članovi Stožera civilne zaštite ZHŽ prilikom svake konferencije za medije na svojim licima imaju nove zaštitne maske, brojni se grčevito bore i snalaze na razne načine kako bi članovima svoje obitelji osigurali barem po jednu zaštitnu masku.

Nova zapovijed Stožera za civlinu zaštitu ZHŽ glasi kako građani trebaju u javnim prostorima poštovati epidemiološko zaštitne mjere i koristiti masku, šal ili pamučnu traka, što je dodatno zakompliciralo situaciju. Čak i oni koji su na prvoj crti obrane od korona virusa oskudijevaju sa zaštitnim maskama.

Primjerice, kako se doznaje, policajci u Zapadnohercegovačkoj županiji su službeno zadužili samo po jednu zaštitnu masku i to platnenu.

Kakvu poruku Civilni stožer šalje djelatnicima MUP-a kada oni koji su među najizloženijima imaju samo jednu zaštitnu masku?

Na jučerašnjoj konferenciji za medije upitali smo ministra MUP-a Davida Grbavca kako je moguće da su policijski službenici MUP-a ZHŽ zadužili samo jednu masku, na što je ministar Grbavac odgovorio:
Što se tiče maski svaki policajac je zadužio masku koja je trajna, koja se može više puta koristiti s tim da u rezervi imamo dovoljno maski, koliko im treba, to nije nikakav problem.

Ukoliko rezerve postoje zašto se dodatne maske ne podijele djelatnicima?

Na upit kolike su kazne za one koji ne budu nosili zaštitne maske, ministar Grbavac je izjavio kako će se to tek ustanoviti s Upravom za inspekcijske poslove. Ministar Grbavac je čak inspirativno izvijestio javnost da zaštitnih maski ima u dovoljnim količinama za sve žitelje:
Kada se pojavio ovaj problem sa korona virusom na tržištu je bio manjak maski no međutim to smo u međuvremenu riješili - kazao je ministar David Grbavac.

Riječi ministra Grbavca su kontradiktorne sa riječima ravnatelja KBC Mostar Ante Kvesića koji je prije tri dana na konferenciji za medije u Širokom Brijegu izjavio:

Problem zaštitnog materijala, maski, kapa, odijela, ovog trena nije u novcima, nego što toga nema na tržištu. Cijeli svijet je u ogromnoj potražnji za time. Cijeli svijet nije bio spreman. Imamo dovoljno novaca za opremu, imali smo strahovito puno donacija, čekamo nekoliko kontigenata da stignu iz Kine i UNDP.

Je li se u samo tri dana riješio problem nedostatka zaštitnog materijala?

Obilaskom terena i razgovorom s policajcima, medicinarima, vatrogascima, djelatnicima u trgovinama, ljekarnama, vozačima, kolegama iz medije i svim ostalima "na prvoj crti obrane" od epidemije koronavirusa, došli smo do saznanja da zaštitnih maski još uvijek nema dovoljno i da se do istih teško dolazi.

Iako je mjera obveznog nošenja zaštitne maske prijeko potrebna, nameće se pitanje zašto Stožer civilne zaštite ZHŽ nije prethodno osigurao dovoljne količine zaštitnih maski za sve žitelje ZHŽ?!

sirokibrijeg.info

Glas naroda

Mi smo u nameksu same sebi maske kupovali nisu na ih dali

Nije valjda dotle došlo?

Čovjek bi očekivano da će barem u MUP-U biti uredno a tamo još nisu napravili popis poslova koji su nužni niti su osigurali rukavice, nedostatak rukavica bi mogao biti dobra osnova za tužiti ako se nešto desi. Inače preporuka WHO je da zdravi ne koriste maske ali valjda ovi naši bolje znaju.

Ta vam maska pomaze protiv virusa isto kao sto tanga gacice pokrivaju hmm. dup.. e

Policijoti žalite se onim koji su vas priko štele zaposlili u puliciju

Treba ukinut Županije dpbro je reko Lijanović

Ukinuo je on sam sebe.

Ne znam da li maska prigušuju onaj magareći smijeh kod dotičnog ministranta,ako je onda su dobre..

Pa gdije su vam one maske kad na branitelje bacate bojne otrove.

Što se brukate kupite ljudima maske

U uredima imaju sve policija na terenu ništa to su ljudi promašili profesiju nit šta znaju nit hoće a boje se korone više nego kobre i mambe zajedno u gaće se da prostite

malno da nadležni imaju dodješ ko mlada glasačka mašinerija sad bi htijeo imat kao i nadležni ne ide to baš tako zna se ko mora imat a tko ne sve ima svoju cijenu.

Eble vas maske, perite ruke

Đes ba Davide? Šta kažeš da ta maska što je nosiš nije original nego je Kineska...

Policija Mup HNZ nece na teren bez maski i rukavica...gdje je Sindikat Mupa ZZH sada...nema rukavica ni maski..

Baš sramota

Koji sindikat? hehe

Gdje je novopečeni ministar zaposlio gospođu ženu kad j ne funkciju došao?
Da nije možda elektro..?

Ma nije valjda?

Šta je završila?

Koji ministar je ženu zaposlio, zašto lažeš?

E kad ode a otići će brzo biće cike

Gdje su pare od civilne zaštite, da se kupe maske.

Gdje je nestao čovjek ustvari nečpvjek Neven uvenuli Barbarić inače Zapovjednik Općinskog iliti Gradskog stožera ili stožine

Policajci MUP-a ZHŽ zadužili samo po jednu masku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari