Sukobi među ljubuškim lovcima, Mario Herceg negira optužbe

ljubuski.info

Ljubuškim lovcima, članovima HUL Kravica, jedne od članstvom najbrojnih i najjačih udruga u Hercegovini, nadolazeća nova godina mogla bi donijeti velike promjene u vodstvu, ustroju te radu udruge i njezinih sekcija.

Naime, kako se saznaje iz izvora bliskog udruzi, veći broj ljubuških lovaca vrši pripreme za promjenu njezinog vodstva, odnosno smjenu predsjednika Marija Hercega.

Razlozi za smjenu Hercega su, između ostalog, netransparentnost u radu udruge, loše stanje ljubuških lovišta te provođenje samovolje predsjednika nekoliko lovačkih sekcija ove udruge, navodi naš izvor.

Kako dalje saznajemo, vodstvu ove udruge zamjera se pretjerana bliskost i pogodovanje lokalnim vlastima što se, po mišljenju lovaca, negativno odražava na jačanje kapaciteta za razvoj lovstva ove općine, ali se zamjeraju i aktivnosti s ciljem biranja podobnih predsjednika određenih sekcija.

Herceg odbacuje optužbe

Predsjednik Mario Herceg negira optužbe na račun rada udruge.
"Naša udruga funkcionira u plusu i imamo najjeftiniju članarinu, a na našoj internet stranici transparentno objavljujemo podatke. Što se tiče optužbi na bliskost s vlastima, udruge su prinuđene biti bliske s vlasti zbog zajedničke suradnje. Udruga odlično funkcionira, a nedavno smo uspjeli dobiti koncesiju na oba ljubuška lovišta. Mislim da su na djelu vrlo ružne političke igre", kazao je Herceg.

Prema saznanjima, lovačke bune su najizraženije u nekoliko ljubuških mjesta s ponajvećim članstvom, a među njima prednjače Grab, Vašarovići i Veljaci u čijim su sekcijama velike nesuglasice lovaca s vodstvom tih sekcija, kao i s vodstvom same udruge.

No, neki od lovaca imaju drukčije mišljenje.
"Udruga nikad nije bila u boljem stanju i apsolutno smo zadovoljni radom predsjednika, a odluke donosi upravni odbor. Nezadovoljstvo dolazi od manjeg broja lovaca koji su pokušali s osnivanjem svojih udruga", smatra Branko Bebek, predsjednik lovačke sekcije Šipovača i član Upravnog odbora.

Herceg je potvrdio kako je bilo problema u Grabu dodavši kako su te nesuglasice riješene.

Dvije struje među lovcima

Špekulira se o nekoliko imena za novog predsjednika udruge HUL Kravica. Dva svakako najzvučnija među njima su Ivan Vukšić Bratiša te predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac Ćane. Prema saznanjima, svoga kandidata će ponuditi još sekcije Graba i Veljaka. Inače, Primorac je već ranije vodio ovu udrugu.

Nekoliko imena je u igri, no plan je da se predloži zajednički kandidat ispred nezadovoljnih članova ove udruge koji bi preko delegata u Skupštini trebali iznuditi nove izbore. Kako se vodstvo udruge optužuje za političarenje s lokalnom vlasti, lovci su mišljenja kako bi netko od gore navedenih imena činio protutežu.

Sadašnji predsjednik ne planira podnijeti ostavku ističući kako se pokušava napraviti politički udar na udrugu.
"Ne nasjedam na nikakve igre i radit ću u interesu lovaca. Iduće godine su izbori i vjerujem kako se preko udruge pokušavaju ubirati politički poeni. Neću napuštati mjesto predsjednika, a ako dođe do novih izbora, tko želi biti predsjednik, trebat će imati više ruku od mene", odlučan je Mario Herceg, predsjednik HUL Kravica.

Očigledno je da među lovcima postoje najmanje dvije struje, a u sljedećem razdoblju bi se trebalo pokazati koja od njih je brojnija i hoće li doći do promjena u najvećoj ljubuškoj udruzi koja broji oko 700 članova.

Milan Bebek [ Dnevni list ]

Glas naroda

Posteno bi bilo jedan lovac jedan glas, pa taj predsjednik moze reci da ima legitimitet. A da uvjeti budu test pismenosti i ljekarski pregled (ali ne u ambulanti ljubuski)...

Mario je veliki gospodin i ništa mu ne možete,

Vodi ga kući

ma napravit ćemo mi peticiju protiv njega imamo to legitimno pravo pa nek on kupi ruke na upravnom odboru i skupštini pa nek odluče lovci a ne on

Čuli miru ćutuka taj nije pomoga ni svojoj sekciji a obećavao je brda i doline gleda je kako samo u svoju g u z i c u a uvlačio se u tamo neke i ne dovoljno duboko pa ga smjeniše i postaviše sandu biće da je se uvuka ipak malo dublje.

imate pravo on smatra daje on vlasnik hul kravice pa da može radit šta njemu paše dogovorit ćemo datum poslje nove godine i kupit ćemo potpise za smjenu marja i ove dvojice kandidata

Kažu kažu mi da vrijeme liječi sveeeee možda sidu i tumore ali vas komentatore nikako neeeee,

Čujem da je svemu kriva jedna gospođa...

I to sretno razvedena

Predsjednik je predsjednik...

Jedini interes lažnjaka - pukovnika osim novćanica je kuća u kojoj stanuje. Kada to odradi sa načelnikom i stvarnim vlasnikom adio i udruga i lovci.

Mario herceg mora ostati čelnik lovackoga drustva i pretendirati na neku višu funkciju npr.,, grobar,,on je se u toj branši posebno istaknuo svojim višegodišnjim požrtvornim zalaganjem.on koliko voli taj posao kao za primjer samo žrtvovao svoga jedinoga brata Dalu da se vidi kako on super obnaša taj posao.o tom nemilom događaju svjedoče mnogi iz toga vrimena,tako da bi se mogao napisati roman po istinitome događanju.nema sumnje da nije poznata osoba i van granica opštine,u više navrata je bio u republici hrvackoj od koje je dobio odlikovanje zvonar crkve sv.arhanđela ogulinskoga.i doživotnu penziju.

štaje samo para pokra prodavajuć zečeve vlike godine a uvik govori pokrepali kad neko zovne imali prodat uvijek ima.Po 160,maraka je prodavao zeca a silu ih je prodavo godišnje

dale dale pokoj ti dusi.ti bratu pare od svega oko penzija i invalidnina a on nanjima zaradio duplo a kada je tribalo kome vratiti brajo neda šolde nikome jer su mu za dušu prirasle .jadni dale zadnji pola godine nije se kuci naspava dok mu srce doslovno nije puklo.lijecnicka dijagnoza

kako sijes tako bi trebao žnjati a posto ovaj debelokožac to vjesto prikriva,osobno mislim da ce doci đava po svoje,jer je odnija ih puno i sa sto puta manjim grijima

Moze li biti prjedsednik neko ko nije lovac? Ako moze evo se ja javljam najposteniji od svih ako to trazite....

Zlobni ste na čovika s,m,r,a,d,o,v,i,jedni vi i vaši novinari degenere!

Ma kako li samo usude ti novinari pisati bilo što što se nekome možda neće svidjeti, ahahahahaaa
Jel' de da ih truba u pržun ili na Goli otok a sve medije ugasiti. I vratiti maksimalno jednoumlje di će se slušati i poštivati samo jedna ideologija?

Nećete razbojnici,
Mario podrška!!!

tko god brani ovakve ljude i sam je gori od njih-ovi komentari od pucanstva su 99.9 posto tocni.a ovi koji su na njegovoj strani zna se zbog cega gaču zanj.hajde demantujte bilo koju izjavu i potpiši te se imenom i prezimenom, ja da znam istinu branija bi je za prijatelja krvlju.bog

Vjerojatno nije bio branitelj, ali ova 2 jesu ali su poslje bili i jesu gori od njega,
eto argument

Medijska Hajka na čovika!!! kakav god da bio jeste li vi bolji
Sram vas bilo administratori i vi ostali!!!

*Nije los* samo je stavio osobne interese iznad interesa lovaca I ne postiva ni statut ni zakon o lovstvu radi sta oce I to sve uz pomoc neki koje je potkupio.

Kako presjednik sekcije moze bit covik koji ne zivi u tom mjestu po mom to je isto tako nelogicno ili krsenje statuta.

Bitno je da je Mario podilio 300 sponzorski karata za lovacku veceru dok nema para za podjelu odlicja kao sto to rade susjedna drustva a karta vecere je bila 40 km a ne 45 km kolko je prikaza na upravnom odboru pa prema tome pod hitno SMJENA .

Ama kakva odličja? Za što odličja? Kakvi lovci i khurac! 500 lovaca 100 prepelica. Treba uvest lovostaj bar 3 godine da se divljač koju pustite razmnoži i podivlja, a ne pustite prije lova fazane a oni svi kod kokošinjca dođu i jedu s kokošima. I onda "hrabri" lovci što ubiju na "ćuru" što povaćaju kerovi. Ujutro ka pođu u lov kažu u sve se puca što leti bez obzira na što je otvor.Ova udruga bi bila smiješna da nije žalosna.

Nezadovoljni lovci jeste li se i.s.p.r.d.i.l.i ,otiđite do izvora pa se i.s.p.r.d.i.t.e!

Marijo Herceg je fiktivnim,odnosno nepostojećim darovnim ugovorom prenio pušku sa pokojnog brata Dale na sebe i to gle čuda dvije godine poslije bratove smrti.Dakle čovjek koji to može, može sve ništa mu nije sveto.

Žalosno

Pustite pokojne na miru....

koliko ja znam on brata nije ustrjelijo sa tom puškom tako da je može prenijet

Sjašite sa čovika ! gmazovi jedni!

A je ti čovik j... te on

Šipovača Portal ko ti je sljedeći?Lovačka Udruga, Dječiji Vrtić, da nije možda Knjižnica ili kulturno-športski centar di ti je@ Striko Ivan Bebek Direktor.

Trolanje Šipovača portala!

tambura je naj posteniji u vitini

Dužan je svakom..... najviše onima koji su mu najviše valjali..... toliko o karakteru....

Ja bih Kresimira Majica predlozila!

Sukobi među ljubuškim lovcima, Mario Herceg negira optužbe
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari