Priprema li se u Rami karantena za odabrane?

ljubuski.info

Jučer se brzinom požara kroz Ramu proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru.

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantena za odabrane?

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, županijskog pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaražavanja koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe… Pomalo se uvlači i panika zbog tih "izabranih" koji se žele izdvojiti od ostalih građana.

O cijeloj situaciji pitali smo predsjednika Stožera civilne zaštite Prozor-Rama dr. Jozu Ivančevića koji je kazao:

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti. Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel. Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu. Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih.

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama u utorak 24. ožujka 2020. godine donio je Odluku o obveznom evidentiranju osoba s prebivalištem izvan općine Prozor-Rama prilikom boravka na području općine Prozor-Rama dulje od 12 sati kojom se želi spriječiti mogući unos koronavirusa. Nadamo se kako će oni koji planiraju preseljenja u Ramu shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja.

Vjerujemo kako će biti dovoljno pameti i kako neće nitko poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor-Rama.
U motelu i inače zna ponekad biti izmještena Uprava i znamo organizirati okupljanje Uprave i njihovih gostiju. Informacija o kojoj govorite je netočna i radi se o propagandi. Motel se normalno opskrbuljuje ukoliko bude potrebno za potrebe Ureda generalnog direktora, znači ukoliko to bude potrebno. Sve drugo su dezinformacije, rekao je rukovoditelj pogona HE Rama Ivo Dedić.

Međutim, jučer, 25.3.2020. oko 13 sati stigle su namirnice i hrana u motel na brani. Osoblje je po zaduženju u nabavku išlo u Tomislavgrad. Što god kazali iz Elektroprivrede i opovrgli, očigledno je kako se nešto sprema. A što vidjet ćemo sigurno uskoro.

ramski-vjesnik.ba

Glas naroda

gdje se god u državi okupe svi k njima , bar će biti hrane , mala će vam biti bosna i hercegovina da se sakrijete

Znamo mi bolje od vas podobnih di se nalazi Rama,bila 93 moze i ova 2020. Samo dodite i ponesite dosta hrane,haha.

nek se skupe na jednom mjestu,lakše ćemo ih se riješit

Priprema li se u Rami karantena za odabrane?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari