Oglasili se bivši djelatnici Aluminija

ljubuski.info

Radi istine, kako u potpisu navode bivši djelatnici mostarskog Aluminija, objavljen je prijedlog ugovora, koji je, kako navode djelatnici, u subotu 21. veljače, predočen predočen skupštini Aluminija d.o.o. Mostar.

Moramo naglasiti da su na izradi ovoga ugovoru radili i svi članovi NO Aluminija, čak i oni koji su poslije glasali protiv istoga toga ugovora. Radi istine, moramo naglasiti da je savjet od NO bio taj da ulagač registrira kompaniju u BiH kako bi za sve eventualne sporove bio nadležan neki od sudova u BiH, navode bivši djelatnici.

Ističu kako M.T. Abraham koja je registrirala firmu Aluminij Industrija d.o.o nije tražila nikakve subvencije od Vlade FBiH te da je ono što je Ulagač jedino tražio od Vlade FBiH dati suglasnost skupštini EP HZHB na ovaj ugovor o najmu, a dokle je Ulagač sam rekao riješiti komercijalne banke koje su upisane kao vjerovnici.
Radi istine, Zahtjev prema Vijeća Ministara BiH je bio samo da one carinske pogodnosti koje je imao Aluminij d.d. Mostar ostanu na snazi i za Aluminij Industrija d.o.o Mostar. Naglašavamo da se od Vlade FBiH nije tražilo ništa da poduzme po pitanjima nadležnima na razini Vijeća Ministara BiH. Radi istine, najveća ne istina je to, da radnici nisu bili zaštićeni ovim ponuđenim ugovorom, navode u svom pismu.

Govore kako se ulagač obvezao zaposliti isključivo bivše radnike Aluminija d.d. Mostar, s točnim brojem radnika po svakom mjesecu i godini, kojim jamči minimalnu prosječnu plaću.
Radi istine, svi članovi NO Aluminija d.d. Mostar tražili su da se prvo samo ide sa pogonom ljevaonice u najam pa u narednim fazama sa ostalim pogonima Anode i Elektroliza. Kao što se vidi iz ugovora za pogon ljevaonice plaćalo bi se 30.000 KM, a za ostale pogone dodatnih 45.000 KM sto bi ukupno bilo 75.000 KM mjesečno. Sve ovo i još mnogo toga se može naći u prijedlogu ugovora koji vam šaljemo u prilogu. Radi istine, na koncu danas predstavnici malih dioničara Aluminija d.o.o. Mostar imali su punomoć samo oko 5% dioničara tako da teza da je 80% dioničara protiv ovoga ugovora izgubila smisla, zaključili su u pismu, kako ističu, prepušteni ulici i dragome Bogu, bivši djelatnici Aluminija d.d. Mostar.

bljesak.info

Glas naroda

Kako ste preko veze upadali na taj posao , tako ste sada i ispali , hdz vas zaposlio ,hdz vas opljackao. Laku noc

Predsjednik NO Aluminija je dekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru eto nam pameti

Ne isplati se sa VRAGOM tikve sadit moj radni narode, zapošljavanje preko veze,bez kvalifikacija,glasovanje za političke bandite i sad vidimo rezultat.

Ima li još išta da nisu upropastili

Dok se mezilo niste se javljali. HDZ - hrvatsko zajedništvo!

Ja mislin da aluminij proradi nebi niko od stari radnika ni radija za 800 km kad su se navikli na 3000 jeli tako ili nije

Kako se samo balahalo po mepasu kad je legla plaća od 3000KM i koje sve spike za kavicom i kako su bahatili i šta su sve ružno pričali ljudima koji nisu imali štelu ili koji su njemačkoj

Nemojte se radničkoj muci naslađivati treba osuditi one koji su doveli do kraha Aluminija

Bas je to bilo ono uhljebsko ponizavanje ...

pa što radnici ne odu kući onim krivcim znaju oni tko je kriv i neka vraćaju pare nema od pisanja ništa

žalio sam vas ali više ne, umjesto da odete čoviću pred kuću vi kmečite i podvili repove.

Oglasili se bivši djelatnici Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari