Gdje je završilo 5,5 milijardi eura trošarina i putarina?

ljubuski.info

Sve planirane dionice autoputova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj financirati će se iz kreditnih sredstava, uprkos tome što je po osnovu trošarina i putarina od 2006. do 2019. godine prikupi 5,5 milijardi eura

Bosna i Hercegovina ima samo 210 kilometara autoputova i svega 16 kilometara magistralnih i regionalnih putova na 100 četvornih kilometara, iako je od 2006. do kraja 2019. godine, temeljem trošarina na naftu i naftne derivate i putarina, prikupila skoro 5,5 milijardi eura.

Ovaj novac trebao je biti iskorišten za izgradnju i održavanje putne infrastrukture u BiH, ali su za te namjene podignuti krediti veći od milijardu eura.

Gligo Čikić, predsjednik Upravnog odbora Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske kaže kako od Gradiške do Sarajeva, što je oko 270 kilometara razdaljine, u cijeni transporta, koja za jedan tegljač iznosi 300 eura, putarina na autoputovima iznosi 70 eura, pa su zato, kako kaže, primorani da koriste puteve koji su u vrlo lošem stanju.
Stavili su nam visoke putarine na autoputovima i mi ne možemo sebi dozvoliti da se njima vozimo. Ako se vozimo autoputovima onda nam ne ostaje ništa zarade od naših prevoza. Dalje, putevi su jako loši. Od Banjaluke (na zapadu BiH), pa dok ne izađeš do Klobuka kod opštine Ljubuški (na jugu BiH). Znači i kroz Federaciju BiH i kroz Republiku Srpsku putevi su loši, jedino nešto malo valja od Jablanice do Mostara (na jugu Hercegovine), a ovo ostalo ništa, ističe Čikić.

To je utisak koji dijeli Nenad iz Banjaluke. On svakodnevno koristi automobil. Kaže kako baš ničim nije zadovoljan. Ni kvalitetom prometnica, cijenama goriva i iznosima putarina na autoputovima.
Za naše uslove skupe su i putarine, skupo je i gorivo i to je postalo luksuz koji prosječan čovek sebi teško priušti, ali na neke kraće relacije se nekako može. A kada je u pitanju kvalitet prometnica, one nisu ništa specijalno, pravo da vam kažem srednja žalost, kaže.

Kako opisati stanje na putovima?

Zijad Sinanović, tajnik Udruge međunarodnih cestovnih prijevoznika tereta u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, kaže kako stanje putne infrastrukture ni izbliza nije onakvo kakvo bi trebalo biti, s obzirom da se za ove namjene od prevoznika uzimaju velika sredstva po više osnova.
Izdvajanjem kroz akcize i putarine po osnovu utrošenog goriva, te paralelno plaćanjem naknade za korištenje putova, takozvane drumarine prilikom registracije vozila, dvostruko nam se uzimaju sredstva i onda kada dođete na autoput trebate opet platiti putarinu koja je po nekim našim kalkulacijama identična ili viša od naknada u drugim zemljama. Prema svemu ovome najbolje se vidi zadovoljstvo vozača kada pogledamo intenzitet saobraćaja na magistralnim putevima, koji su u lošem stanju, a koji se nalaze pored dionica postojećih autoputova u zemlji, ističe Sinanović.

Ukupno od 2006. do 2019. godine po osnovu trošarina i putarina na naftu i naftne derivate u BiH prikupljeno je 5 milijardi i 492,5 milijuna eura koje bi trebale da se koriste za izgradnju i održavanje putne infrastrukture u zemlji.

Koliko je za puteve skupljeno na putarini?

Po litri goriva koje se proda na tržištu u BiH trenutno se plaća trošarina u iznosu od od 0,15 do 0,225 eura po litri goriva u ovisnosti od vrste naftnog derivata, a po ovom osnovu od 2006. do 2019. godine ukupno je prikupljeno 3 milijarde i 189 milijuna eura.

Po litri goriva prodanog na tržištu BiH plaćaju se i dvije putarine.

Prva je putarina za održavanje putova u iznosu od 0,075 eura po litri derivata, a ukupan iznos prikupljen u razdoblju od 2006. do 2019. godine je 1 milijarda i 367,5 milijuna eura.

Po osnovu putarine za izgradnju autoputova i rekonstrukciju drugih putova koja iznosi 0,125 eura po litri derivata, u razdoblju od 2009. do 2019. godine prikupljeno je 936 milijuna eura.

Od 1. veljače 2018. godine u primjeni su Izmjene i dopune Zakona o trošarinama, kojima je posebna putarina za izgradnju autoputova i rekonstrukciju drugih putova povećana sa 0,05 eura na sadašnji iznos od 0,125 eura po litri derivata koji se proda na tržištu BiH.

U BiH do sada je izgrađeno 208 km autoputova, od čega 106 km u Republici Srpskoj i 102 km u Federaciji BiH, za šta je podignuto 1 milijarda i 28 milijuna eura kredita.

Je li novac otišao u predviđene svrhe?

Ekonomista Zoran Pavlović kaže kako ovi podaci dovoljno pokazuju da se novac prikupljen od trošarina i putarina u Bosni i Hercegovini ne koristi u predviđene svrhe, već u krpljenje proračuna entiteta.
Ta sredstva se troše nenamjenski i za druge svrhe i ciljeve, a ne za ono za šta su prikupljena originalno i kako je to isplanirano i zakonom definisano. Naši građani sve to uredno plaćaju, a putna infrastruktura je sve gora. Kada pogledamo sve te dostupne informacije stanje je vrlo konfuzno, ali je očigledno da novac koji je namijenjen za održavanje i izgradnju putne infrastrukture završava u javnoj potrošnji, smatra Pavlović.

Prema objavljenoj bilanci stanja na internet stranici Javnog poduzeća Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine na dan 31. lipnja 2019. godine, zaduženost po osnovu dugoročnih kredita iznosila je 435 milijuna eura, a kratkoročno 37,5 milijuna eura.

Prema podacima koje su dostavili iz Autocesta Federacije BiH, do sada su utrošena kreditna sredstva za financiranje izgradnje autocesta iz kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od skoro 450 milijuna eura.

Odnos uloženog i izgrađenog

Prema dostavljenim podacima u ovom entitetu do sada je izgrađeno 102 kilometra auotputova, a u izgradnji je trenutno osam dionica ukupne dužine 40 kilometara.

Za šest dionica autoputova ukupne dužine 38,3 kilometra trenutno je u tijeku natječajna procedura, a pripremne aktivnosti za građenje rade se za tri dionice ukupne dužine 85,9 kilometara za šta su dogovorene kreditni u iznosu od 840 milijuna eura.

Prema posljednjem Izvješću o financijskom poslovanju Javnog poduzeća Autoputevi Republike Srpske, objavljenom 31. prosinca 2017. godine, ovo poduzeće, po osnovu kredita, bilo je zaduženo 264 milijuna eura, od čega su dugoročne obaveze 210 milijuna eura, dok su kratkoročne financijske obaveze iznosile 154 milijuna eura.

Međutim, prema podacima koje su dostavili Autoputevi Republike Srpske, u izgradnju autoputa Gradiška-Banja Luka uloženo je 180 milijuna eura, dijelom vlastitih sredstava, a dijelom kredita, dok je za izgradnju autoputa "9. januar" od Banjaluke do Doboja, osigurano 402 milijuna eura kreditnih sredstava.

U ovom entitetu do sada je izgrađeno 106 kilometara autoputova, a trenutno je u izgradnji samo dionica koridora 5C koja prolazi kroz ovaj entitet u dužini od 6 kilometara i čija je izgradnja počela u ljeto 2019. godine. Financira se kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 70 milijuna eura.

Iz oba javna poduzeća su istakli kako se prihodi od trošarina i putarina, kao vrste neizravnih poreza, koriste za servisiranje kreditnih obaveza, izradu planske i projektne dokumentacije za mrežu autoputova i brzih putova, reguliranje imovinsko-pravnih odnosa na predviđenim trasama autoputova i brzih putova i ostale aktivnosti, koje prate realizaciju projekta izgradnje mreže autoputova i brzih putova.

Ukupna procijenjena vrijednost dionica koridora 5C koja prolaze kroz Republiku Srpsku u dužini od 46,6 km iznosi 500 milijuna eura.

Sve planirane dionice autoputova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj financiraće se iz kreditnih sredstava, uprkos tome što je po osnovu trošarina i putarina od 2006. do 2019. godine prikupi 5,5 milijardi eura.

Gojko Veselinović | RSE

Glas naroda

A đe je oporba(ako je uopšte ima)u svemu ovom.Ovo bi trebao bit njen zadatak a ne da šoferi moraju postavljati ovakva pitanja.Bez obzira na bilo kakvu političku situaciju bez čisti računa nećemo nigdi prospekt.A možda je i oporba u tamu ko će znat?

Zna se dosu pare u Covica i Bakira podilili njihovi jataci

Dije završilo uhljebin za platu i topli obrok.Eto dije završilo

5 milijardi je sića koiko su paraziti pojeli u zadnjih 30 godina.Koliko su pokrali moglo se još 20 jugoslavija izgradit

Istine radi nije skupljeno toliko koliko pišete.

Duje kad znaš da nije ovoliko onda znaš koliko je,pa radi istine napiši koliko.

duje gdje su jesil i ti omastio brk

Gdje je završilo 5,5 milijardi eura trošarina i putarina?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari