Otkrivene lažne diplome službenika u institucijama FBiH

ljubuski.info

Provjera diploma uposlenih u federalnim institucijama skoro je završena i pokazala je kako je najmanje deset namještenika u proteklom periodu posao dobilo na osnovu lažnih diploma. Otkriveno je i nekoliko takvih službenika.

Ministrica obrazovanja i znanosti FBiH Elvira Dilberović, koja je pokrenula inicijativu provjere diploma, kazala je jučer kako je ova kontrola pokazala da u 102 institucije s tisućama zaposlenih, čiji rad plaćaju građani, ima onih s lažnim diplomama, mahom srednjoškolskih, ali da ih ima i s lažnim fakultetskim diplomama.

Nije željela pojasniti o kojem se broju radi, niti o kojim institucijama, dodavši kako se priprema izvješće za Vladu Federacije BiH nakon čega će javnost o svemu biti detaljno upoznata.
Neke su institucije tim svojim uposlenicima već dale otkaze, neke su obavijestile i nadležno tužiteljstvo – dodala je Dilberović.

Diplome su provjeravale same institucije za svoje uposlene tako što su slale upite školama i fakultetima. Podaci su se na kraju slali Ministarstvu obrazovanja i znanosti FBiH, čije se izvješće, nakon što bude napisano, uskoro treba naći na dnevnom redu Vlade FBiH.

Podsjetimo, zaključak o provjeri diploma svih uposlenih u svim federalnim tijelima uprave, zavodima, agencijama, pa i poduzećima u većinskom vlasništvu FBiH, donijela je Vlada početkom godine. Rok od šest mjeseci za završetak posla je prošao, a do kašnjenja je došlo zbog niza problema, između ostalog jer je u određenom broju slučajeva dokumentacija izgorjela u ratu, ali i jer su neki fakulteti počeli tražiti i do 351 KM za potvrde.

Ministrica Dilberović je kazala kako Zavod PIO FBiH i Arhiv Tuzlanske Županije nisu mogli provjeriti diplome svojih uposlenih jer su, i nakon nekoliko molbi i požurnica, neka sveučilišta nastavili tražiti novac za potvrde.
Zavod PIO nije mogao provjeriti 119 fakultetskih diploma, na primjer. Tako da su neke institucije ostale "nepokrivene" i možda će Vladi biti predložen zaključak da te institucije u budžetu za iduću godinu planiraju novac da bi baš sve okončali – dodala je Dilberović.

Glas naroda

Sta kaze Mila Sevo neverovatno

Pozdravljaju vas Mila i Jozo Sevo s kruzera

Jesu li i sad na kruzeru?

Samo dajte br,tel.ili mob.narod zna ko ima kupljene diplome,netrebate se vi mučiti i tražit,i tu neko dobiva plaću nepotrebno.Svaki kolektiv zna ko su djelatnici i sa kakvim papirima.Narod će pomoći,jer mu je dosta bezobrazluka,ako ste vi kao društvo zainteresirani,,vrjeme će pokazat jeli i ovo šuplja politička bajka....

Ivan Ševo glavni diler diplomam u BiH. Štiti ga Dragan Čović jer ima koristi od Ševe.

Ševine diplome treba zabraniti. To je prevara za našu dicu.

Sve im možete oduzeti osim znanja!

Ševine diplome treba Alba odvesti na smetlište.

Što se bojite ševini diploma pa nema on diplome ni za Pilota ni Kirurga to su sve redom uhljebničke diplome bezopasne za život.

A fabus

Toga ima svugdi i na svakon mistu.”Snađi se druže”,ta parola uvik važi.

nema se tu šta otkrivat,zna se sve ali kakve vajde kad nikom ništa

Ševinu zgradu treba iselit iz Širokobriješke općine. Njegove diplome sramote Široki Brijeg koji postaje mjesto gdje se pamet kupuje.

Vi Siroko brijezani imate da se klanjate Sevi on vas je skolova i obrazova niste nista imali dokle nije doso gore

Dok je nama nase policije i Markica Kice koji ne zna da se, ne zna pise odvojeno bit ce naseg naroda po svitu!!!

Sta kazu nasi skolovani pratri, na ovu situaciju u drustvu zbog kupljenih skola,,,

hvala ti dobročinitelju

Lažne diplome naprave više štete nego lažne pare

Uništavaju nas ovi koji su diplomirali na kukuruzu i kumpiru, inžinjeri prava i svinjogojstva ...

lakše im je da traže ove prave diplome a za ove druge zna se koliko vrijede i kome vrijede i narod zna njihovo znanje posijali su nas po cijeloj europi to su zločinci za narod

Ševine diplome su veliko zlo koje uništava obrazovanje i potiče korupciju.

Najvise laznih u mirovinskom i poreznim upravama u hercegovini

Ševo će sve državne škole uništit da bi ostala njegova škola za prodaju diploma. SIPA mora uhititi Ševu je ovo postaje opasan problem za cijelo društvo.

Ševine diplome su smeće.

na koji broj se mogu prijavit
lažne diplome
lažni branitelji
zaposleni koji su kupili radna mjesta
sva ova tri slučaja su smrtni grjeh HDZ vjernika i big rvata u prvom redu crkve

Gost 6.9...e bas kako rece u prvim su redovima u crkvi...kako su oni sveti i u odjelima bas u prvim redovima...crkve sv.Ante.zato dr.normalni neidu na misu jer sve je laz......o zemljo otvorise..ili bizimo odavde ili ostajemo ako ostajemo nemase sta blebecat nego izic na ulice i prosvedobat protiv takvih..a mladi ljudi sa zavrsenim fak.posla nemogu nac

zaboravljeni branitelji su protestovali pa im HDZ izpisa milion kazna a sad ne znaju kako da ih oslobode jer im gori pod [ * neprimjereno * ]com i u ercegovini i u sarajevu

Otkrivene lažne diplome službenika u institucijama FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari