Iz tiska izišao 24. broj glasila Stopama pobijenih

ljubuski.info

U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" izišao je 24. broj glasila Stopama pobijenih koje donosi mnoštvo podataka o ubijenim hercegovačkim franjevcima i okolnostima u kojima se to dogodilo za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata.

Na prvim stranicama glasila nalaze se vijesti o radu Vicepostulature u proteklih pola godine. Kao i obično, taj je rad bio plodonosan.

U rubrici Stratišta prenosi se izvješće fra Darinka Brkića, gvardijana na Humcu. On Provincijalatu u Mostaru piše o napadima angloameričkih zrakoplova na crkvu i samostan koji su teško oštećeni tom prilikom. Zahvaljuje Bogu da je sačuvao samostansku zajednicu od pogibije.

Fra Hadrijan Sivrić govori o svojemu "Križnom putu" i kako je izbjegao smrt zahvaljujući najvjerojatnije Moši Pijadi, uglednom jugokomunistu, koji se protivio da se ubije velika skupina svećenika u Mariboru jer bi to naštetilo ugledu samih jugokomunista. Nakon toga bili su zatvoreni u Savskoj u Zagrebu.

U četvrtom dijelu Krvavih godina, što potpisuje fra Ivo Sivrić, govori se o stanju u Hercegovini i o franjevcima za vrijeme Drugog svjetskog rata te kako su franjevci spašavali Srbe. Događalo se to u širokobriješkom kraju.

Rubrika Glas o mučeništvu prenosi pismo biskupa don Petra Čule koje je pronađeno u pismohrani franjevačkog samostana na Humcu. Prosvjed je to na članak lista Sloboda pod naslovom "Još o svećenicima ustašama".

Novi broj glasila Stopama pobijenih se može nabaviti u župnim uredima, narudžbom od Vicepostulature, kao i na kioscima diljem Herceg Bosne. Glavni urednik je vicepostulator fra Miljenko Stojić.

Glas naroda

Prvi hrvatski predsjednik najmlađi partizanski general i zapovijednik logora 1945 u Slavonskoj Požegi. Neki dan u emisiji na HTVu pod imenom Predsjednik se jasno vidi kada je vjenčan u crkvi. Drugi predsjednik vlade u "samostalnoj i neovisnoj" Republici Hrvatskoj Josip Manolić osoba koja je osobno sprovela Stepinca na odsluženje kazne. Drugi predsjednik Republike Hrvatske mladi partizan. Treći predsjednik Republike Hrvatske sin okorijelog komuniste.O četvrtom predsjedniku Republike Hrvatske ne bih pisao ništa.Broj tri je veliki broj to zapamtite kada se nešto desi tri puta to je mnogo.Izvucite pouku na ovim činjenicama. Tko danas vodi Hrvate Hercegovine o njegovoj moralnoj veličini mogu se pisati knjige.Eto bio je juče kod Svetog Oca. I uvjeren sam da će za života biti proglašen svetcem.AMEN!

sjašio Kurta da uzjaše Murta kaže jedna stara izreka

Hrvatska je slobodna i demokratska država zahvaljujući mudrom vodstvu prvog predsjednika u Hrvata dr.Franje Tuđmana,zahvaljujući hrabrosti njenih branitelja i zahvaljujući izdašnoj novčanoj i svekolikoj drugoj pomoći iseljene Hrvatske.Po lijevima bi još bili u istočnom bloku(beli je se davno raspao),a po desnima bi ko i 41-45 oštro na prvu i bez veze pa mi biž a narod nek se snalazi.Ali ja znam da ste vi gospon jedan obični provokator ali isto znam da mi imamo Hrvatsku a vi samo glođite jasen.

Nisam do danas znao da je istina postala provokacija.Gospodine kako to da dr Franjo Tuđman krajem 80 ih prošlog stoljeća hoda po Evropi sa jugoslavenskim pasošem a "proganjan" je od iste te Jugoslavije. 1988 u šestom mjesecu UDBA vrši atentat na Nikolu Štedula hrvatskog emigranta . Kako komentirate ovu činjenicu? Kako je ostvarilo nevisnost Kosovo i Makedonija da mi je samo znati." DOĆI ĆE VRIJEME KADA ĆE ISTINA POSTATI LAŽ A LAŽ ISTINA":

Ko je i kako stvorio drzavu vec ti je receno,a ti opovrgni ako mozes.Udba je naj jaca bila u emigraciji tako da ni dan danas nemozete objasnit kako i sta se desilo,ili vam i vani HDZ smeta.Za napravit drzavu triba pameti nemoze to svaki emigrant.Navvedite mi jednoh emigranta koji je mogao stat na celo naroda i ovo uradit sto je Tudjman uradio ja ga ne cu i ne vidi,a bar sad postoje sredetva kominikacije.Ja vas da se razimimo vidim ko provokatora ali djaba posa Hrvatska je tu.

ljudi ovo je istina ne bi Hag osudio poteze adeze zločinačkom organizacijom jer Hag je ugledni sud a mi smo adeze propagandom zaveden narod u propast
hrvacku su stvorili udbaši da bi je pljačkali -navodno stvorili-ona je nastala automatizmom samo su udbaši zamjenili komuniste i koji su strvavično gori-destruktivni
Hrvacki narod nema hrvacku nego Njemačku koja ga hrani i održava na životu a hrvacka je fiktivna tvorevina bojim se povjesno prolazna ko i do sada -ni blizu samostalna ili suverena

Zlocinci su tvoji gospon bili i jos su uvjek .

Iz tiska izišao 24. broj glasila Stopama pobijenih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari