Kožul traži pojašnjenje imenovanja veleposlanice Mlinarević

ljubuski.info

Zastupnik HDZ-BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Predrag Kožul na jučerašnjoj sjednici tog visokog zakonodavnog tijela postavio je zastupničko pitanje ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković (SDA), a tiče se imenovanja veleposlanice BiH u Češkoj, Martine Mlinarević.

Kožul je uputio pitanje ministrici Turković, a kako ona nije nazočila sjednici Parlamenta HDZ-ov zastupnik najavio je kako će pitanje dostaviti i u pisanoj formi, na koje očekuje pravovaljan odgovor.

Kožul je citirao Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH, koji u članku 43., točka 40 kaže da, pored općih uvjeta propisanih zakonom veleposlanik mora ispunjavati i sljedeće posebne uvjete "Visoka stručna sprema, VII stupanj".
Kao što javnost, a i mi ovdje znamo, kod imenovanja recentnih veleposlanika, a što se tiče Republike Češke od strane Predsjedništva BiH predložena je osoba koja ne zadovoljava ovaj posebni uvjet iz pravilnika o unutarnjem ustrojstvu MVP BiH, rekao je Kožul.

Visoki dužnosnik HDZ-a BiH podsjeća kako su klubovi zastupnika u ZD PS BiH zauzeli principijelan stav oko imenovanja tajnika Zajedničke službe Parlamenta BiH.
Tako da nam ta principijelnost daje za pravo inzistirati na jednakom takvom pristupu na razini Vijeća ministara BiH i pojedinih ministarstava. Nadam se da će ta naša principijelnost naći odjeka i u poslovanju Vijeća ministara, pojedinih ministarstava, a posebno kod ovih suspektnih o važnih imenovanja, rekao je Kožul.

On se također upitao na koji će način Mlinarević primati plaću iz MVP BiH.
Ministricu ću također pitati kako kod eventualnog imenovanja riješiti pitanje radno-pravnog statusa imenovanog veleposlanika. Pitanje plaće i koeficijenta, a sukladno ovome pravilniku o unutarnjem ustrojstvu, rekao je Kožul istaknuvši da će poslati precizan pisani upit ministrici Turković na koji očekuje odgovor u pisanoj formi.

Podsjetimo, na prijedlog drugog bošnjačkog člana Željka Komšića, Predsjedništvo BiH imenovalo je Martinu Mlinarević za opunomoćenu veleposlanicu BiH u Češkoj, iako nema visoku stručnu spremu, odnosno fakultetsku diplomu.

Glas naroda

Bake je pismen, lopina, lijanov potrčko, dobijao šamare od branitelja 90-ih, nijeučesnik u ratu-nema ni dana terena, vlasnik četeriju pumpi, uhljeb, čak nije ni biran u tadašnje općinske skupštine-koptiran

Točno onakav kakav treba biti

Kožul traži pojašnjenje imenovanja veleposlanice Mlinarević
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari