Skandal u MUP-u ZHŽ: Iz ormara izletio pauk

ljubuski.info

Proteklog ljeta MUP ZHŽ je kupio vozilo "pauk" marke MAN. Bez javnog natječaja, putem javnih nabavki, što zakon izričito traži, od zastupnika MAN-a, kupljeno je vozilo, kojemu je nadogradnja karoserije hidrauličnim sustavom izvršena u Mostaru.

Nažalost, dosadašnje strukture okoštalog MUP-a malo su koji posao završili bez skandala, koji se u ovoj priči očituje u tome što je platforma za prijevoz vozila s hidraulikom koštala skuplje nego vozilo, povećavši trošak na skoro 300.000 KM.

Iz MUP-a se neslužbeno doznaje kako slijedi istraga, jer nabavka je trebala biti provedena po zakonu, a vještačiti će se i vrijednost nadogradnje, jer se sumnja u pranje novca. Izražena cijena je zacijelo astronomska, a, k tome, to je samo jedna od brojnih nezakonitih nabavki.

Tko je, u ime MUP-a ZHŽ, ugovarao kupnju pauka, službeno se šuti. Tadašnji ministar Zdravko Boras teško da nije znao za kupnju.

Za MUP ZHŽ bi se moglo ustvrditi kako obara rekorde u nezakonitim javnim nabavkama, i, što je najgore, u nesposobnosti za rješavanju kriminala od običnih krađa, pa do najtežih kaznenih djela.

Ako nije uspjelo ranije, Tužiteljstvo ZHŽ bi moglo početi ukljanjati paučinu kojom su isprepletene brojne nezakonitoti u MUP-u ZHŽ.

M.Š.

Glas naroda

nešto stalno izljeće iz mupa očito tamo dobro rade krtice a zanima me kakvo je stanje kod našeg Vožda Barbarina inžinjera padajućih deka
dali tamo ima kriminala i pauka u ormaru ili se sve dobro skriva -udbaškim-metodam

Skandal u MUP-u ZHŽ: Iz ormara izletio pauk
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari