Stranke HNS-a idu zajedno na lokalne izbore

ljubuski.info

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora na sjednici održanoj u četvrtak u Orašju, kroz raspravu o Lokalnim izborima došlo je do jedinstvenog Zaključka i Odluke o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a na Lokalnim izborima 2020. godine, priopćeno je iz HNS-a.

Odluka se posebno odnosi na sredine, navode, gdje je hrvatski narod izložen svojom brojnošću i mogućnosti preglasavanja.

Raspravljajući o ovoj temi, stranački predstavnici unutar Hrvatskog narodnog sabora, uz zaključak za zajedničkim nastupom, posebno su istaknuli kako će se formiranje svih listi raditi uz dogovor. Izuzetak će biti u sredinama gdje su Hrvati većina, HNS će u tim sredinama ići s više kandidata i listi.

Predsjedništvo je raspravljalo i o izmjenama Izbornog zakona, i okviru legitimnog predstavljanja na svim razinama vlasti u BiH, posebno naglašavajući izbore u Gradu Mostaru, legitiman izbor u Dom naroda i Predsjedništvo BiH.

Naglašeno je, navode, kako je postignut visok stupanj suglasnosti na pronalaženju rješenja za održavanje lokalnih izbora ove godine u Mostaru. Također, izaslanstva će nastaviti usuglašavati načela i stavove oko izmjena Izbornog zakona, uzimajući u obzir odluke Ustavnog suda BiH i presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Na sjednici je razmatran i prijedlog transformacije Vlade FBiH. Razmatrana je mogućnost odnosno prijedlozi za ukidanje neustavnih ministarstava i prijedlozi za formiranjem novih kao i razdvajanjem već postojećih ministarstava.

Na sjednici Predsjedništva prezentirane su smjernice djelovanja HNS-a u budućem razdoblju, uz ustavnopravni okvir djelovanja HNS-a. Smjernice su temeljene na strateškom dokumentu, odnosno Deklaraciji s posljednjeg zasjedanja HNS-a. Prema raspravi, uz dopunjeno izdanje smjernica, Predsjedništvo će na sljedećoj sjednici donijeti konačan dokument.

Ured za priopćavanje HNS-a

Glas naroda

Sami glasajte za sebe..mrs.mrs..gori ste od stoke.kako vas nije stid izac na izbore?.kome vise prosipat pricu?.mrs.

A što će im tuđman na zidu,pa onda pričati o jednakopravnosti. Shvatite jednom,to je druga država!!!

Tuđman nije država on ja više od toga i ne znam zašto ti smeta.On ne pripada samo Hrvatskoj državi već svakom Hrvatu na kugli zemaljskoj a mi u BiH smo Hrvati .Koliko god to vani smetalo.Nami ne smeta,da usput kažem,kako će te vi sebe zvati i kojeg će te idola poštivat.Vaša stvar ali ostavite nami naše.Hvala.

Tuđman je general druga Tita, prvi predsjednik FK Partizan, ...

Sve to stoji,ali je i prvi predsjednik u Hrvata i hvala mu zauvik.

HNS samo jako i jedinstveno po Bosni a u Hercegovini neka bude pluralizam.

drugovi spremite se za Zenicu a ne za izbore narod je konačno p r o g l e d o-ili promjene ili nestanak naroda

Od kada je SBB clan HNSa,tj izvjesni V Jakic,nedavno imenovan direktorom fed agencije u kvoti SBBa tj Radoncica(malog Bakira)?

ovo je zločinačka organizacija na okupu koja djeli bosnu i uništava Hrvacki narod godinama a na zidu je tvorac podjele bosne
no sad se možete priključit prliću i ostalim u ag niko vas više ne stoji a zenica vam kuca na vrata-ovi su grobari hrvackog naroda

Bosna je podjeljena planinama i rijekama ali Bosna i Hercegovina je zajednica tri jednakopravna naroda koji imaju pravo da se politički organizmu po svom nahođenju.Đe je problem?

Humljani nisu Bošnjani

Bosnu nitko ne djeli a Bosna i Hercegovina košto im ime kaže nikad nisu bili Bosna nit će bit. Naprjed Hercegovino a i Bosno.

Glasat za min begica covik skolovan iposten I pametan

Ako je sve skupa onda je Žarkić HDZ e to onda nije dobro.Odnija đava zajednicu to opet jednopartijski sistem.Ali jednom Titini uvijek Titini ZNASE

skupila se sva h[ * neprimjereno * ] na hrpu samo na izborim narod treba povuć vodu ko i kokošolindi-otpisani za zenicu udbaši

Neko bi pomislio da je slika generala Sulejmanija na zidu.
Je Titinog generala.
Bitno da je general.

Meni je drago da on vami bode pco

Šta radi Trejić na zidu?

Tuđman je jedan od hrvackih poglavara i to gorih ako se gledaju granice i veličina hrvacke države od stoljeća sedmog
on je jedino udbaški predsjednik čime se naravno hvale udbaši a da pojasnim udbaši su šljam i odpad od KPJU

Imali ste svi sansu da se pokazete pa gdje ste bili.Vi samo znate bit generali posle bitke ,da vam nije njega nebi imali o cemu trkeljat.Utanacite vi svoj stav pa da vidimo di smo.

Stranke HNS-a idu zajedno na lokalne izbore
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari