Među sve brojnijim turistima na Kravicu prednjače stranci

ljubuski.info

Vodopad Kravica, najatraktivniji turistički lokalitet u Bosni i Hercegovini, omiljeno je mjesto okupljanja domaćih i stranih turista koji se ne prestaju diviti ovom čudu prirode. Čak ga je i popularni turistički magazin Condé Nast Traveller u lipnju prošle godine uvrstio među 20 najljepših mjesta u Europi.

Laskava titula¸Kravici je dodijeljena zbog prirodne ljepote, ali i višegodišnjeg rada na jačanju potencijala ovog vodopada. Postignut je velik napredak, osobito u posljednje vrijeme, kada je riječ o broju turista.

Kako ističe Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, 75 posto je stranih, a 25 posto domaćih turista. Kako bi zadržali kontinuitet posjećenosti, usmjereni su na marketinška ulaganja te na kampanju "Oaza u kamenu".
Iz sezone u sezonu trudimo se privući što veći broj turista, a bez marketinga, broj od preko 300.000 turista koji su u 2019. godini posjetili ovaj lokalitet, bio bi teže ostvariv, kazao je Vučić te je naglasio kako Kravicu promoviraju širom Bosne i Hercegovine, duž Jadrana, kao i na video zidovima zračnih luka u BiH i Hrvatskoj.

Što se tiče infrastrukturnih radova, osobito dugoročnih investicija, Vučić je najavio nekoliko njih.
Planiramo nasuti obalu koja se već pomalo odronjava te do početka svibnja napraviti most u svrhu boljeg pristupa turista samom vodopadu. Najvažniji u nizu tih projekata je, pak, izgradnja mosta na maloj Kravici kojim će se spojiti dvije obale i činit će dva kilometra šetnice uz rijeku Trebižat, naglasio je Vučić.

Na Kravici, može se zaključiti, ništa nije kao prije. Vizualno, sve se promijenilo. Napravljen je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled prema vodopadu i Trebižatu, postavljena je rampa, uspostavljen sanitarni čvor, obnovljeno nekoliko mlinica, uvedena LED rasvjeta…, a kako bi se došlo do cjelovita uređenja koje je planirano prostornim planom Grada Ljubuškog za razdoblje od 2015. do 2025. godine, u kojem su predviđene četiri zaštitne zone, preostala je realizacija još nekolicine projekata.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Vidiš,na Markotića je bilo drvlje i kamenje i Šta sve ne još,ali ruku na srce on odradi fenomenalan posao.Svaki uspjeh mog Ljubuškog me osobno veseli.

Bravo na komentaru triba reć istinu nije bilo vode na kravici dok nije doša mršavi markotić hahaha

NIDE LJEPSE PRIRODE i veceg peksinluka i go.v an a

To ti o svojoj kući zboriš?

Ta mi je najbolja fora kad počmu kao u Zagrebu Bandić napravio ovo, ono... a niko ne kaže koliko je novaca potrošeno, možda bi neko sa toliko utrošenih novaca napravio puno više
Tako i za Kravicu Bio Markotić ili neko drugi za te su nvce svi mogli odraditi. Šta mislite da su imali nekoga stručnjaka , šta bi tek onda bilo.
Ili ovo od kad su Parkovi grad se uređuje
Pitanje zašto se prije nije uređivao isti su bili na vlasti?

Kako nisu ovi iz bivše vlasti ovo napravili?U ono vrijeme su i domaći u BiH imali novca(ta nije bilo ovako jadno ko sad)pa bi i posjećenost bila veća a time,jeli,i zarada.Šteta baš šteta.

ništa oni nisu napravili nego izvlače pare iz onog što je Bog stvorio da oni nešto znaju napravili bi jednu tvornicu na ledini bar jednu ko što je Đemo napravio aluminij a poručnik HDZ ga opuha i onda uništija-naglo isključivanje elektrokemijskog postrojenja

Milka Planinc je napravila Aluminij

Nebi jadni stranci nikada došli da znaju kojim sve uhljebima HDZ-a završi pola novca od prodatih karata.

Prednjace stranci, naravno! Nece valjda netko iz BIH iskesirat cvaju, prvo jer za se te pare moze naist i napit, a drugo jer zna da pola "ulaznica" ide u tko zna cije dzepove

stranci plate cvaju ako uopće nađu vodopad po ovakin cestama i stoju policiji ako imaju sreće da ih samo jedna patrola zaustavi

Uredniče kad će vjest o turističkoj zajednici i njenom direktoru?

Kravica je vlasništvo Nevenka Barbarića

Koliko Parkovi materijala odvezoše sa kamenoloma mogli su sve poljske putove u 2 općine nasut. A di li ga voze?

Nista oni napravili nisu. Gdje su silne pare.
Meni Kravica sa rampama ne treba. Vrati draču.
Služi kao perionica love I kupovanje glasova .
Mala matematika. Zacarani krug. Gori od Komunista.
Kad ce rampa na "Tabiju"

Stvarno koliko ljudi rade i održavaju sve površine a i nema ih puno zaposlenika u parkovima sve drže i rade uredno a plaća im je kao plaća nula to je sramota velika za ovakve radove daj te im plaću višu nemoj barbariću samo sebi tise griješ u toplu a oni na hladnoći i kiši pa jeli te stra od Boga a kad triba glasat onda vas muka hvata i tražite glasove od jadnog naroda

Među sve brojnijim turistima na Kravicu prednjače stranci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari