Rješenje za pametne kuće iz Ljubuškog

ljubuski.info

U današnje vrijeme kad većina nas koristi pametne telefone, tablete i računala u svakodnevnom životu, polako se razvija i veća želja za jednostavnijim upravljanjem životnim prostorom. Najpopularnije tehnološko rješenje za to je u sustavu pametnih kuća.

Jedan takav, i to u vlastitom obiteljskom domu, razradio mladi Ljubušak Rade Bebek. Njegova je želja ohrabriti i druge da ustraju na svojim idejama.

Rade je mladi inženjer telekomunikacija. Uz svakodnevni posao u struci i onaj obiteljski u Ljubuškom u proizvodnji cvijeća - ima vremena i za svoj hobi. Programiranje i elektronika su mu strast. Od instalacije jedne pametne žarulje - postigao je to da upravlja i nadzire osnovne funkcije svoje obiteljske kuće putem mobitela.
Meni je bila ideja da ja sve to napravim u jednoj aplikaciji gdje ću moći upravljati električnom bravom, garažnim vratima, video nadzorom, alarmom koji već postoji u toj kući ali na jednom mjestu, a povremeno da to proširim i na svjetla, utičnice, ističe Bebek.

Na instalaciji modernog obiteljskog prostora - takozvane pametne kuće Rade je radio oko šest mjeseci. Danas je cijela pod automatikom. Ključevi od ulaznih vrata nisu mu potrebni, kao ni daljinski za otvaranje garaže. Može upravljati rasvjetom- roletama - alarmnim sustavom - a da zapravo ništa ne radi.
Na primjer, ja dolazim kući, automatski mi se otvara kapija, otvara se garaža, pali mi se svjetlo u garaži i gasi se alarmni sustav da ja nisam ni dirnuo mobitel, znači pomoću GSP lokacije, dodaje mladi inženjer.

Svoj prvi projekt Rade je ovjekovječio video uratkom, ne samo kako bi približio ljudima funkcije i prednosti pametne kuće, već i da ohrabri studente i mlade programere. Vjeruje kako znanje i ideja mogu zadržati mlade u Bosni i Hercegovini jer to danas nije nikakva budućnost, pametne kuće su stvarnost.

Sve veća popularnost modernih tehnoloških rješenja u svakodnevnom životu, ističe ovaj mladi inženjer, prilika su za osobni napredak. U konačnici i za pokretanje vlastitog biznisa.

FTV

Glas naroda

Pomisli čovik da je pozdrav od Alexe Šantića, kad ono niđe veze.

Svako drugi dan nema struje,stare ljude tome sistemu naučit,preskupo je,tko će od mladi da pravi kuću,di su pare za tako nešto...? Tisuću pitanja a glavni problem je što su sela pusta i nigdi nikog nema.

Ne sekiraj se nije ovo za tebe.Pusti bar omladinu da pokušava živit u skladu sa vremenom.Nemoj odmah negativu slabo ćeš spavati.

imamo pametne ceste pametne sahtove pametne inzinjere pametnu policiju,vrime je i za pametne kuce

Zabiravio si imamo i "pripametne" novinare i urednike portala

Ljudi za kruha nemaju a ovaj se stručnjak dovezao panetnih kuća!

Ovi što odmah krug spominju su mi najdraži.Nemoj ti ovake stvari ni čitati,nije sve za svakoga.

Djaba vam "pametne" kuce kad je propalo gospodarstvo...Sve ima i dobru i losu stranu i sve se moze iakoristiti i u dobre i lose svrhe. Ovo recimo moze posluziti i za potpunu kontrolu ljudskog zivota i na velika vrata otvara put ka "tehnoloskom fasizmu"

Zato ljudi, vratite se prirodi.

...a pogotovo društvu kao takovom!

A Šta će ti kontrolirati i ko kad sam kažeš da je sve uništeno.Momku svaka čast bar na pokušaju da nešto napravi.

Proizvodnja previse korisnih stvari, stvara previse nekorisnog stanovnistva.
Pokazalo se da "pametni" telefoni lose utjecu na mozak, kako ce tek kuce. Stupamo u eru lijenog stanicnistva kome se neda ni sam pritisnuti prekidac da upalis svjetlo, a ne nesto drugo

Dobra mu kuća

treba ga stavit da vodi mlagež HDZ na sledećim izborim
ništa nema "pametno" nego budale tako zovu programirane uređaje kompijuterom-ovo je šalovanje magle gladnu i nepismenu narodu

Treba nama zabrani mobitele, samo nam stvaraju probleme i troskove, vecini, cast izuzecima

Odon izvadit kruv ispod sača vakat mu je , a kasnije ću skinit raštiku zgotovljena je, sine moj daj otkaz pa živi od toga što reklamiraš a ovo o čemu ja pričam objasnit će ti did.

A znate li kako mu je ćaća započeo biznis.Oteo na silu ukcu Juri firmu.Pa ga fratri spasili suda i robije.

Pametan ovaj iz Popovače,Neuma ni dvi riči sastavit.
Na ponos je Njavrina fakulteta, zvanog smlati i naplati.

Nije ovo za tebe ti trebaš citat pletivo i vezivo.

Kopiras pajdo, postoji odavno!

Hahaha ovaj je mocan jos pocetkom 2000-ih je postojao EIB sustav,danas uz Alexu ili google mozes sve ovo imat uz malo rada a i novac u par dana.

Au je ovaj pametan a još iz Sipovace!

Gdje je nestao čovjek

Zanimljivo je da u tu svoju pametnu kucu ne bi mogao ni uc da ti pratri nisu dali ulaz preko parkinga..naravno dalo se i lemuzine.. jos kad cujem: nisam ni "dirnijo" mobitel..

Čuvam ovce nasred krčevine,dođi mala biće prčljavine.

Rješenje za pametne kuće iz Ljubuškog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari