Za paljenje vatre na otvorenom bez nadzora stoge kazne

ljubuski.info

U Županiji Zapadnohercegovačkoj u prvih deset dana ove godine registrirano je preko 30 požara. Većinom su gorjeli trava i nisko raslinje i šuma, a požar je prijetio i stambenim i poslovnim objektima i vodovima dalekovoda, a pričinjena je velika materijalna šteta i na brojnim nasadima.

Iz Uprave Civilne zaštite ZHŽ upozoravaju građane kako je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl. Posebice podsjećaju građane da osobe koje su izvršile spaljivanje korova ili paljenje vatre na otvorenom prostoru dužne mjesto spaljivanja pregledati i ostatke u potpunosti izgasiti.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Posebno se skreće pozornost građanima, ako uslijed spaljivanja, nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, da su za to u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10, 42/11, 59/14, 76/14 i 46/16) predviđene kazne zatvora ili novčane kazne.

Apeliramo na sve građane: pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati, stoji u apelu UCZ ZHŽ.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

kolike si kazne cestarima za unistavanje nasih vozila i dovodjenje u opasnost zivota nasih?

Ceste nisu loše samo ti nogu sa gasa.Nisu baš za spuštenih auta,a to u nas niko i ne vozi.

pa koliko puta su kradezeovci palili gaj jabuku hrašljane sve do kravice zapaljena plantaža duhanska a znaju se tko su piromani drvokradice pa nijedan nije uhapšen

Pali narode redom svakako je java odnija sve

Ma nekako se naglo povećao broj požara ili je to zbog povećanja kradeze vatrogasaca?

ma narode samo palite ima nas kradeze vatrogasaca mićemo gasiti fala bogu u pravoj smo stranci a ovi sto laju kojim je kriv kadse nisu snašli

Za paljenje vatre na otvorenom bez nadzora stoge kazne
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari