Srbiji upućen zahtjev za saslušanjem majke Lane Bijedić

ljubuski.info

Tajanstvena smrt Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, više od dva i pol mjeseca nakon što je njeno tijelo pronađeno u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog, i dalje je enigma za istražitelje.

Do sada je obavljeno na desetke informativnih razgovora, provjera i vještačanja.

Iako nikakav dokaz za sada nije nađen, istražitelji i dalje ovaj slučaj vode kao prioritetan i nadaju se kako će naići na koristan trag uz pomoć kojeg će složiti kockice istražnog mozaika i rasvijetliti ubojstvo.

Istražitelji su, podsjetimo, polagali veliku nadu u telefon, ali kako je kazao izvor blizak istrazi, utvrđeno je da se komunikacija nesretne Lane svodila na majku, baku i prijateljice. U najkraćem, rečeno je, komunicirala je s izrazito uskim krugom ljudi.

Kad je riječ o fotografijama koje su pronađene, istražitelji su, kako je rečeno, stekli dojam da je pred njima telefon neke umjetnice. Uglavnom, riječ je o fotografijama pejzaža, prirode, a među njima dominiraju slike lišća, mostova, građevina i slično.

Uočeno je također, a što su potvrdile i njene prijateljice, da je dosta vremena posvećivala raznim kompjuterskim igricama, koje su, prema riječima sugovornika, više svojstvene 15-godišnjacima.

Trenutno u MUP-u i u Tužiteljstvu ŽHZ čekaju suglasnost za saslušanje njene majke Nine Bijedić, inače dekanese Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u Beogradu. Zahtjev za saslušanje upućen je temeljem ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima.

Lanina majka, podsjetimo, zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila zbog smrti svoje kćerke jedinice, nije saslušana u svojstvu svjedoka. Iako se iznosilo da se Nina Bijedić neće vraćati u Mostar iz Beograda, u kojem trenutno živi sa svojom majkom i u kojem je rođena i studirala, kako se doznaje iz krugova njenih prijatelja, posljednje informacije ipak govore da bi se ona uskoro mogla vratiti na svoje radno mjesto.

Laninu povezanost s izvjesnim sektama ili kultovima, o čemu se već neko vrijeme špekulira u medijima i iznosi po raznim forumima, u policiji, kako je rečeno, uopće ne istražuju.

Podvukli su kako prate, praktično, sve što se u vezi s ovim slučajem iznosi u komentarima na društvenim mrežama i forumima, ali takvo nešto, kazali su, nisu istraživali, jer o tome nemaju nikakvih tragova, a pogotovo dokaza.

Avaz

Glas naroda

Naši su specijalci sve će oni otkriti. To se radi sve u tajnosti ko i dosad.

Da joj je važnija kćer od nekih drugih rekla bi istinu! Gospođo majko opametite se, možete vi to!

Kakve su joj bile životne navike?
Jeli stvarno napisala oproštajna poruku?
Ima li smisla raspravljati o ubojstvu?

Konačno nekome iz gu.. ce došlo u glavu!

Kako nemoze Cuvalo kriminalist to rjesit falio se da sve zna i ima iz svakog mjesta u opcini svoje DRUKERE haha sve su to slucajevi i neskolovani ljudi

Cuj to: "Istrazitelji stekli dojam da je pred njima mobitel neke umjetnice" hahaaj kakvi su ovo istrazitelji, sta jpj je ttebalo bit u mobitelu:nije valjda selfiji sa napucenim usnama i hrpom sminke. To bit ce navodite da opravdate zasto je slikano.mjesto gdje su je pronasli. Pa slabo vam ide.

Ništa se nije sakrilo, pa neće ni ovo, sve se sazna kad-tad..

I zna se već vjerojatno, samo malo blefaju....

Ja kao majka nebi jpobigla u Beograd vec bi ostala u Mostaru ,i svaki dan bi bila kod policije i pitala dali su istapronasli.Ona je pobigla da bi na taj nacin sakrila istinu ,ona zna puno toga zato je triba u detalje ispitat.

Roda zna donit svašta, stadione, balone, milijune a ponekad i neplaniranu dicu. Još ako roda ima člansku kradezea di nam je kraj.

Srbiji upućen zahtjev za saslušanjem majke Lane Bijedić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari