Uskoro kreće obnova tvrđave hercega Stjepana

ljubuski.info

Turizam je jedan od glavnih potencijala Grada Ljubuškog, a tvrđava hercega Stjepana je njegov najprepoznatljiviji simbol. Kako bi zasjala u punom sjaju potrebno je rekonstruirati određene dijelove, a na to se neće dugo čekati. Osim obnove dijela tvrđave, točnije dva istočna zida, mapirat će se turističke rute u Hercegovini, ali i Crnoj Gori.

Sve navedeno dio je projekta "FORT-NET- Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori" koji je predstavljen ovog petka u Ljubuškom, a koji financira Europska unija u okviru programa prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt su prezentirali ljubuški gradonačelnik Nevenko Barbarić, Radoslav Luburić, ravnatelj JU Razvojne agencije ZHŽ - Herag, Svetlana Vujičić iz Centra za inicijative u oblasti održivog turizma (CSTI), Milena Čukić iz Nacionalne turističke zajednice Crne Gore te Andrea Škegro iz Grada Ljubuškog.

Turistički potencijali

Ovaj IPA projekt prekogranične suradnje s Crnom Gorom ima za cilj promoviranje, ažuriranje, dijelom i uređenje turističkih potencijala", kazao je gradonačelnik Nevenko Barbarić.

Radoslav Luburić je, pak, istaknuo kako je u planu izrada digitalne platforme koja će se moći posjetiti na info-stolovima. Jedan će biti smješten na Kravici, a drugi će biti na području Javne ustanove Radimlja u Stocu.

Kako je najavila Andrea Škegro, bit će provedena i medijska kampanja sa ciljem promoviranja turističkih potencijala i poboljšanja uvjeta za stvaranje održive turističke ponude koja se temelji na kulturnoj baštini smještenoj na periferiji urbanih središta i u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

470.000 eura

S obzirom na to da će tijekom provedbe projekta kulturna i prirodna baština biti sustavno popisana, a nova turistička ponuda kreirana i promovirana, sve to će doprinijeti jačanju informiranosti turista o ponudi prekograničnog područja i njegove prepoznatljivosti kao turističke destinacije.

Nositelj projekta je Grad Ljubuški, a u njegovoj implementaciji sudjeluju i Javna Ustanova Razvojna agencija ZHŽ-a - Herag, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Implementacija projekta službeno je započela 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Njegova ukupna vrijednost iznosi 470.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

obnavljaju se beskorisne zidine a duvanjska u centru propada

Dobij izbore pa obnavljaj biste ormana i galića yugoviću

obnavljaj ti draži mihajloviću i gavrili principu balkanski opančaru

Pa napravite gori svadbeni salon i par kladionica i eto ti zarade.Porezom se može dalje da gradi.A di je struja,wc,voda...

dosadan si iti itvoja duvanjska vise

Pa ovaj Krdza nezna rečenice sastaviti, kako Bog zapovida !On biti nečeg ravnatelj,buhhhhhahaha...Bože daj nam snage da izdržimo ;)

A ne znas ni ti pisat ;)

Okanite se rade. Bando

Zar je nisu onavljali

Svećemo to da cementujemo

Istočnu palisadu nema šanse spasit,jedino srušit pa ponovo, u citadeli nema radova ako bager ne uđe što je nemoguće...ovo ostalo, hajde de, nekako.

Duvanjsku su vec pojeli 3 puta a kulu evo drugi put i sada stavlja klizaliste a sta ima sada za prodaju jedino oduzet privatno i prodaja glasi evo mene dobri ljudi dosam na bevandu ili lepu brenu navi uske pantalone

sve placeve koje je uvenuli prodao u gaju i jabuci najprije je popalio šumu i prenamjenio zemljište iz šumsko u građevinsko su ilegalni jer su vlasništvo države a ne uvenka ima presuda ustavnog suda gdje je izgubio a on je uzeo keš

A nova turistička zajednica

što ćeš moraju novu osnivati kad im je porezna ovršila staru i prodaju kuću u kojoj se nalazila za 130 000 maraka , tamo preko puta duhanske stanice

Stara turistička( Turistička zajednica Županije zapadnohercegovačke, vidim da se mješaju pojmovi) je blokirana, jer su radnici tužili i dobili presudu za neisplaćene plaće i doprinose. A osniva se gradska turistička zajednica. Porezna ima svoj dio potraživnja. Pokrenuti će se stečaj.

općinska turistička zajednica na čelu sa ivom bagićem , ta je ovršena , piše ti na presudi i nisu u pitanju radnici nego dug za porez, o toj ti ja pričam a što je sa županijskom ne znam , možda je to drugi slučaj

Krivo, općinska turistička nije postojala, Županijska je u pitanju.

na tabiji ima i damija hoce li je obnavljati

Oće kako neće čim prvo obnove Crkvu Svete mudrosti ...odman poslje toga

trebamo radna mista a ne prat pare po ruševinam

Ovo sve mladez uzima koliko je otislo vec mladezi ovo je sramota tko vlada ima ljekova u veterinara za kugu da spasi mladez ili otvaranje radni mjesta i druga stvar lako je tude prodat a ova vlast da uzme đžabe majko stome rodi i mene ostavi jadan do boga

Pa ce onda parkovi naplacivat ulaz k'o i n a Kravicam

za duvanjsku se čeka da se sruši pa da se od Austrijanaca mogu pare jamit za obnovu

Duvanjska stanica je inperijalistička gradjevina i nije joj mijesto u našem Gradu treba je srušiti imamo mi naše gradjevine.

U pravu si pajdo, zovu se Gracine!

I treba da nikne jos elitnih stambenih zgrada koje ce pokupovat dijaspora i koje ce visit prazne??? Umjesto neke proizvodnje. Je da ne ide da je u centru grada proizvodnja, al bolje i to da se otvori koje radno mjesto.

No kakvi su ovi nasi prije bi tu otvorili trzni centar. Ups. Dadoh im sad ideju

počmi od općine heba te gavrilo

Ko drzi ovog radu jos zar nije u penziji

sve firme su bile društvene znači radničke što su ih stvarale od svojih samodoprinosa što su izdvajali od plata ali došli pametni pa ih proknjižili i dali svojim podobnicim što je to pa što je narod stvorio ovi nisu bili u stanju održati to od duhanske i drugi firmi ako je netko nešto uništio i nije bio sposoban voditi trebao bi odgovarati za nanesenu štetu ali za to nam je ovakav nered što nitkko new odgovara za štetu samo oni kokošari

Ljubuški treba jednog odlučnog Milana Bandića onda bi došlo do blagostanja.

Srušit i napravit još stariju..

OJ TVRĐAVO BIT ĆEŠ POKOCKANA

gradi kulu silni barbarine
na zidinam 'ercega stipana
kulu gradi i brkove sladi
bit' će ovde lopatom uk*adi.

a sa njime društvo odabrano
odabrano partijski pregledano
pregledano pa nek' bude znano
neće ostat niš' ne pohapano.

kulu gradi silni barbarine
a sve ode u tri materine
sve spaljeno pa i poharano
i u bili svit sve protrano.

oj' stipane kosti ti se vrte
kada gledaš hopine zadrte
sve što rade a kako i s' čime
u što tvoje sve koriste ime.

DOOBRAAA ,, ali toga barbe nista nije sramota !!

čista petica a barbarin bi moga za [ * neprimjereno * ]OM u PRŽUN a STAĆA NA bolovanje

Austrija mora popravit duvanjsku oni su to pravili.Lako ti je našin kad je Austrija i juga sve napravili.

ne može austrija napraviti što mi možemo uništiti ( citat iz hdz-a)

Duvansku triba srušit i ispod zemlje tri sprata i garaze napravit a gori na površini šta god oćete.

Gori opet napravit duvansku, hahaha.

To će biti već čekaju da adzovci skupe dovoljno para ipak je to zalogaj isto kao s hotelom Bigeste

Sad kad Evropa da 400.000 mogu opet balat.Ja mislin to će otić na papiru u kulu a u stvarnosti na drugo misto.

Snimat će se ,,Kad jaganjci utihnu" i sve to kroz [ * neprimjereno * ]o proćerat.

Kad će primjetit ovi što daju pare iz evrope da je u nas jama bez dna.

Nešto se nemogu sjetit kad trebaju počet radovi iza općine na tim nekim garažam?

Kako se nemozes sitit, radovi počinju snedilje... šta ti nije jasno?!

Uskoro kreće obnova tvrđave hercega Stjepana
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari