Ne radi se na Dan županije - 18. studenog

ljubuski.info

Nakon što je utvrđeno kako će neradni dan biti u Zapadnohercegovačkoj županiji biti 25. studenog povodom Dana državnosti BiH, javnost je obaviještena kako će neradni dan biti i tjedan ranije, u ponedjeljak 18. studenoga.

Sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Zapadnohercegovačkoj županiji ("Narodne novine Zapadnohercegovačke županije", broj: 9/04), 18. studenoga je Dan utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Dan Zapadnohercegovačke županije, neradni dan u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Na ovaj dan Općina Grude obilježava Dan općine. Zapadnohercegovačka županija je utemeljena 12. lipnja 1996. godine. Čine ju gradovi Ljubuški i Široki Brijeg (administrativno sjedište) i općine Grude i Posušje.

Županija prostorno zauzima 1.362.2 km2 . Kroz Županiju protječu tri rijeke: Lištica, Trebižat i Ričina, a krasi ju Blidinjsko jezero te vodopad Kravica. Najviši planinski vrh je Pločno na Čvrsnici (2.228m).

Na dan 18. studenoga 1991. godine političko vodstvo Hrvata u BiH predvođeno mr. Matom Bobanom i Dariom Kordićem proglasili su postajanje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne kao posebne političke, kulturne, ekonomske i kulturne cjeline na teritoriju Bosne i Hercegovine. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna 28. kolovoza 1993. prelazi u Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu, kao hrvatsku upravnu jedinicu u sklopu Bosne i Hercegovine. Prvi predsjednik Herceg-Bosne bio je mr. Mate Boban.

Središnja svečanost obilježavanja Dana općine Grude održat će se u petak 15. studenoga s početkom u 11 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude, obavijestili su iz Civilne zaštite ŽZH.

U povodu 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a u organizaciji HNS-a BiH u ponedjeljak 18. studenoga s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepan Kosače održati će svečana akademija.

jabuka.tv

Glas naroda

Kad će dječiji nadoplatak u žzh ???? Muslimani ga imaju već odavno!!

Dan županije? Šta će uhljebi još smislit

Paraziti,kao da ista inace rade. Strvinari kojima iz kuce svi radno sposobni zivve na drzavnim jaslama. Na noge narode,ustanimo protiv ovog rezima .

Ne radi se na Dan županije - 18. studenog
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari