Zgrada kina u Ljubuškom opremit će se do kraja godine

ljubuski.info

Obnova zgrade kina u Ljubuškom počela je prije više od jednog desetljeća kada je uklonjen trošni krov i umjesto njega izbetonirana betonska deka. Očekivalo se kako će se radovi nastaviti, međutim, deka je godinama stajala, a zbog nedostatka sredstava taj važan projekt nije se mogao završiti.

Ipak, u ljeto 2016. godine raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade, investitori projekta bili su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i Općina Ljubuški. U 2017. godina završena je prva faza, stajala je 250.000 konvertibilnih maraka, a odnosila se na osnovne građevinske radove, uređenje krova, zidova, fasade, otvora... Istodobno, uređen je i prostor ispred zgrade, asfaltirana ulica, prošireno i uređeno parkiralište, nogostup, zelena površina, rasvjeta, u što je uloženo 40.000 konvertibilnih maraka.

Nastavilo se u 2018. godini s drugom fazom, građevinsko-zanatskim radovima, postavljanjem električnih instalacija, unutarnjim uređenjem, izgradnjom vodovoda i kanalizacije, keramičarskim radovima... Sve je to završeno, došlo se do samog kraja, opremanja namještajem i drugom pratećom opremom, no na to se još čeka.

Obnova kina bila je više puta predmet i tema na sjednicama među ljubuškim vijećnicima.
Vi znate da smo prije nekoliko godina odlukom Vijeća dali kinodvoranu na upravljanje JP-u Parkovi koje vodi tu investiciju. Ono što je meni poznato jest da se krajem ove godine očekuje opremanje navedenoga objekta. Dakle, projekt se privodi kraju, a radi se o veoma lijepo uređenom i vrijednom objektu. Već se i razgovaralo koji su sljedeći koraci. Želim vjerovati da ćemo spremno dočekati završetak radova i imati ustanove i osobe koje će upravljati kinodvoranom, da će se našim građanima mjesečno barem 12 do 15 večeri, odnosno događanja ponuditi na raspolaganje - od kinopredstava, kazališnih predstava, koncerata i sličnih kulturnih događaja. Bila bi nepremostiva pogreška kinodvoranu otvoriti i zatvoriti. Nadam se da ćemo s našim javnim ustanovama, s dijelom udruga iz oblasti kulture s područja našega Grada, naći načina da imamo korišten objekt koji će nuditi različite sadržaje. Sve drugo bila bi velika šteta. Podsjećam u taj objekt uloženo je dosta javnoga novca - rekao je nedavno gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić u odgovoru na vijećničko pitanje na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća Ljubuškog.

Uređena zgrada nekadašnjega kina "Radnik" s pročeljem od stakla i kamena doista djeluje impresivno.

Ona je još jedna prilog općoj slici Ljubuškoga kao uređenoga grada koji je posljednjih nekoliko godina, jednostavno, procvjetao i svoju vanjštinu dotjerao na zavidnu i visoku razinu.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Bravo super oćeli bit koji film naprimjer bitka na Neretvi,sutjeski,ili kozari partizanska eskadrila šta predlažu naši hadezeovci.

budu li oni birali bit će samo sapunice da do kraja zaglupe ove ovce od naroda

Bila je sramota da jedan grad nema kinodvoranu iako je ljubušaka sve manje to bi trebalo da ove došlje u naš grad kulturno uzdignu.

hahahahahahahahaha.... dobro ti se nasmije, bože dragi. Jos ovakvih članaka napišite, narodu fali smijeha.... humora................
Je li to Vedran reka da će tako biti

Koje?

Ko će biti Mara a ko Šerif?

na žalost zajedljivaca i neradnika skojevaca svakim danom ljubuški sve bolji i bolji

Je bas se vidi

Da bolji i bolji!
Nema Naroda baš prava Idila!!!!!
Čist Grad????

Da?
Sve bolji i bolji po izgonu mladeži s rodni ognjišta!

Bit će kino spremno na trinaestu godišnjici vladavine barbara i trinaestog blagoslovljenog bakalara spremljenog za neuspjehe, trećeg vola pečenoga za izbornu prevaru, pa da to fino proslavimo uz blagoslov župnika komunjare. U slast narode kradezeovski neka vam bude.

Ako more film valter brani Sarajevo hvala.

Koje je to po redu otvaranje kina najavljeno od strane ove jalove vlasti?

Koji smo mi narod budalasti unistavaju nas od rata ja obijam vec 5 godina po europi radeci zena dijeca ovamo moras prisiljen si jer dole sve ide preko veze i hdz sva mladez je vani..... tuzno na sta spade

opet?

Koji ste vi tupisoni. Jeli vam išta valja? Ljubuški se dotjera do neprepoznatljivosti. Samo vi lajajte.Živio moj grade moj LJUBUŠKI

Pa znas li kakav je Ljubusji bio prije rata imai je dva kuna u ljubuskom u vitini imao duvanjsju famis itd.Imao je sve ove uluce sa rasvjetom trotoarom i kanalizacijom.Imao je stari i novi hotel.Nijedna no va ulica nije napravljena u vi pričate o neprepoznatljivisti.

Točno, dotjeran do neprepoznatljivosti i pitanje, od kada je Ljubuški imao kino i do kada? I kao sad 2019- a godina i yupi mi dobili kino. Pa, bolan, čitava generacija mladih bez kina

Hoće do kraja 2030 godine

Koliko je nekada bilo radnika u Ljubuškome, a koliko danas?
Ljubuški se uređuje e daj reci čijim novcem, da to nije slučano NARODNIM ili stranačkim?
Sve podnosim ali kad čujem mi ovo ili mi ono a šta vi uradište bez Naroda bez obzira iz koje partije i ovih slobodnoumni?
E moglo bi se u Ljubuškoj općini puno, puno više da nije EGA, da svi zajedno upremo
Ali nažalost stvarnost je sasvim druga da izuzev prodavača i konobara ako se oni izuzmu sva radna snaga je na državnim jaslama...A narod radnim danom pa gotovo dase ne može čovijek na ulici sresti a šta je onda kada se ne radi
Rekoše, da ćeš više jubušaka sresti u Studgartu, Minhenu i Frankfurtu nego u samome Ljubuškome
Eto vi koji stalno govorite MI saberite ove činjenice pa onda odgovorite!!!

Ljubuški se uređuje čijim novcem: Dom zdravlja obnovljen novcem Japanske vlade hvala narodu Japana, Sud obnovljen i nadograđen novcem EU hvala narodu EU, Park i nogostupi obnovljeni donacijom Češke vlade hvala Češkom narodu, itd.. a naša guba samo prodaje nekretnine Ljubuških građana da bi financirala svoje uhljebe, skoro pa sve su prodali , pokrali i ogubali. Eto to su ti kradezeovci koji kažu da je sve uredno, dobro i gotovo. Pogledajte malo preko zida u Duhanjsku stanicu, za nju se interesiraju režiseri filmova strave i užasa. A ovi kradeze žutokljunci što kažu što je Ljubuški nekad bio a što je danas, oni to ne znaju, oni su sišli sa okolnih brda izišli iz žbunja i šume, oni nemaju pojma o životu, za njih partija misli i odlučuje.

Hvala ocu i majci sto rodise vakog pilota, cestotamo!

Nos vas lipi djava 20 god kino pravite . Kad zavrsite nece ko imat gledat

hahahaha vedran markotić prikazuje poslovanje Parkova u minusu a donira novac za kapiju crkve u g. radišićima, tako se pere lova javnog poduzeća, bravo nastavite tako su radili halil tomislav i ekipa sa barbarinom na čelu u komunalnom dok ga ne dotraše u stečaj.
bravo barbarine na kraju ti kaži imaju oni tamo upravu nemam ja sa time ništa, to lolo tak se priprema teren za još jedno javno poduzeće a ovo ostavite u dugovima i kreditima i opet "jovo na novo" po lijanovića receptu toooooooooo, ajmoooooooooo!
tako da kino u ljubuškom djeluje odavno ali na otvorenom...

Cirkus. Nitko više i nezna koliko je to "koštalo".

Pokoj duši Mari I Šerifu . Nadam se ne privrću u grobu

Aj neka

Da mi je bar prija nego umrem pogledat još jednom Bruce Lee u kinu bravo drugovi na brzoj obnovi kina.

Tu bi trebalo pušćati samo partizanske filmove, na tom smo još nivou...

Znali se koliko će obnova koštat.

Puno košta obnoviti onu staru konjušnicu i od kina objektivno ništa u budućnosti zbog lokacije.

Zgrada kina u Ljubuškom opremit će se do kraja godine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari