Lijanović ipak ide u zatvor i to na sedam godina

ljubuski.info

Presuda Vrhovnog suda FBiH, kojom je bivšem federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerki Ivankoviću Lijanoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od 7 godina, je pravomoćna, i taj postupak nema nikakvu vezu s predmetom pred Sudom BiH, poručeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona radi, kako navode, pogrešne percepcije javnosti da je, nakon oslobađajuće presude Suda BiH u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i drugi, isti oslobođen krivnje i u predmetu u kojem je protiv njega i drugih osoba optužnicu podiglo ovo Tužiteljstvo.

Naime, podsjećaju da je protiv Jerka Ivankovića Lijanovića postupak vodilo Kantonalno tužiteljstvo TK, kao i Tužiteljstvo BiH, da se radi o dva odvojena kaznena postupka.

Kako se radi o pravomoćnoj presudi, slijedi procedura propisana Zakonom o izvršenju kazni u FBiH, odnosno upućivanje osuđenog na izdržavanje kazne zatvora temeljem pravomoćno donesene presude, navode iz Kantonalnog tužiteljstva TK.

Vrhovni sud FBiH je donio osuđujuću pravomoćnu presudu za bivšeg federalnog ministra Jerka Ivankovića Lijanovića i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog kaznenog djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela počinjenog u stjecaju s produženim kaznenim djelom zloporabe položaja i ovlasti, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u razdoblju od 2011. do kraja 2014. godine, podsjećaju.

Pravomoćnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM. Istom presudom je za Stipu Šakića izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna od 18.000 KM. Ranije su u ovom predmetu donesene pravomoćne presude za Merseda Šerifovića i Suada Čamdžića, koji su osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po dvije godine i šest mjeseci, te je od Šerifovića oduzeto 50.000 KM, a od Čamdžića 70.000 KM imovinske koristi pribavljene kaznenim djelima. U ovom predmetu je ranije osuđen i Edin Ajanović na jednu godinu zatvora, prioopćeno je.

Glas naroda

Moj Lijane ideš među budale, prosjaci i klošari na slobodi ti tamo eto ti pameti,ponesi sa sobom pare pa ih broji,bolje bi bilo da si otišao čuvati koze u Ljubotiće.

Osudiše nevinoga čovjeka!

sudeći po ovome kad čović dođe na red koliko je uzeo i uništio osudit će ga 3000 godina robije

U bliskoj budućnosti neće biti kapaciteta u zatvoru. Napunit će ga HDZ jer koliko ima kriminala u Ljubuškoj općini Zenica je pretjesna.

Priznaj kome si pare davao da ne plaćaš prelevmane on uživa a ti na robiju

Lijanović ipak ide u zatvor i to na sedam godina
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari