Spajanje Mostara, Širokog Brijega i Gruda sa Splitom među prioritetima FBIH

ljubuski.info

Na listi prioriteta Federacije BiH je projekt brze ceste koja bi trebala povezati Mostar, Široki Brijeg i Grude sa Splitom.

Iako je projekt brze ceste tek u fazi izrade - značaj prometnog povezivanja ovog dijela Hercegovine s cestovnim mrežama Hrvatske već su naglašene u Strategiji razvoja ZHŽ.

Značilo bi i olakšan tranzit roba domaćih gospodarstvenika prema Europskom tržištu.

Izgradnja brze ceste ubrzala bi i turistički razvoj Hercegovine.

Više pogledajte u videoprilogu FTV-a.

FTV

Glas naroda

Da olakša odlazak...

BILO BI PUNO LAKSE I doci na misu u ljubuski iz njemacke

Bobanova,suškova i tutinjevska politika koja je uništila Ljubuški i dalje živi. Normalno bi trebao prioritet biti magistralna cesta kojom je promet dvadeset puta veći koju je HDZ uništio ilegalnom gradnjom i prodajom zemljišta

Nijedan Ljubusak nije ništa napravio ako nema vezu u Širokom

nikada lištica nije bio grad već obična selendra sa jednom jednosmjernom ulicom i nije stariji od 100 godina i nema svoju povijest.isto kad su obijače auta i kriminalce preko noći imenovali u generale

Najviše ulica u Širokom su jednosmjerne i uske ili nemaju izlaz a ona što je spominje je jednosmjerna jer je Netko htio da od dvosmjerne ulice napravi i parking i jednosmjernu ulicu i SAD po zimi jedva većina vozača se uspije popeti uz Kruninu stranu.
A sa parkinga je nemoguće izići ako ti netko ne pomogne jer nije horizontalni parking.

Dašta pajdo, ono je vertikalni parking...

Politika Herceg Bosne odnosno druga vođe je da tranzit robe i ljudi ide iz Mostara preko Širokog.A mi ćemo još godinama iz Ljubuškog do Mostara preko Kobilovače poljskim putem kojeg je napravio Austrougarski car da bi kobile mogle proći tim putem.Na brzu cestu naš dragi drug iz Ljutog doca sjetio se da preko Podravke napravi i otkupni centar povrća i voća za Hercegovinu.Pa šta će to Ljubuškom i Čapljini,nek svoje poljoprivredne proizvode voze do Sretnica.To što u sretnicama nema voća i povrća,što će povećati troškove transporta poljoprivrednicima koga je briga.Tako i ovaj put Ljubuški zaobiđoše u punom luku i ne napraviše potrebnu cestu za Mostar da bar Hitna može bržr doć do bolnice,a Širok dobi dvije brze ceste do Mostara.Poljoprivredni kraj kojeg hvali dragi vođe ne dobi otkupnu stanicu za poljoprivredne proizvode,već to dobi kraj dragog nam vođe koji se poljoprivredom i ne bavi(i ne može).
Eto toliko,politika trećeg entiteta zaobiđe ljubuški.

Zašto se Ljubuški buni zbog trase brze ceste Mostar-Široki Brijeg-Grude(ili Posušje)-Imotski. Pa svatko ko pogleda zemljpisnu kartu bi izabrao ovu trasu, nego onu dužu, težu, skuplju, zaobilaznu i puno manje prometnu, znači i neisplativu. Pa Ljubuški ima izlaz na autoput na nekoliko kilometara udaljen od grada. Ukoliko se radi o nekim tenzijama ili takmičenjima sličnim onima između Tomislavgrada i Livna i to je promašena priča. Pa zadnjih sto godina je Široki Brijeg nekakav kultučni, politički, obrazovni i svekoliki centar u odnosu na Ljubuški, iako bi ih ja osobno izjednačio ova dva mjesta koja su približno iste veličine, slična religijskog značaja, Ljubuški sa Humcem a Široki Brijeg sa samostanom. Ljubuškom je Otomansko carstvo davalo veći značaj zbog položaja, klime, naseljavanja Turaka i zbog snošljivijega domicilnog stanovništva, jer Široki je ipak pripadao pod Škutoriju koju su Osmanlije zaobilazile. Tadašnji put je vodio iz Mostara preko Ljubuškoga, dolazio do ispod Ledinca gdje i danas postje osatci turskoga konaćišta i štala gdje su noćili na putu za Imotskoj krajini, Duvnu i Livnu i dalje. Neka mjesta su se jednostavno izbjegavala iz njima znanih razloga iako područje Širokoga Brijega ima jedno od bogatijih riječnih vrela u rijeci Lištici. Iznad grada u kanjonu rijeke Lištice postoji stara Gradina, a na samom brdu iznad kanjona Borak na gornjemu vrelu Lištice imaju velike gomile iz vremena prije Krista i utvrdu iz Ilirskoga vremena kod Mokroga. Znači ima tragova življenja na ovim prostorima u nekoliko zadnjih tisuća godina. Tek je dolazak AustroUgarske premrežio ova područja putovima i približio ih i otvorio Mostaru. Ljubuškom se pridavala veći značaj i zbog njegove multikulturalnosti u ondosu na Široki Brijeg koji je 100% jednonacionalan.

Značaj Širokog postaje značajan dolaskom Gojka Šuška koji preobražava Lišticu u središte političkoj utjecaja i moći,dobiva naziv Široki Brijeg,sjedište Županije zapadnohercegovačke,postaje Gradom.Za vrijeme Šuška Široki dobija i Županijski sud,Vladu i vječitog predsjednika.Dakle,povijest Širokog počinje tada,dok Ljubuški nekad dični kotar koji se prostirao od Čapljine do Bekije,najtariji grad,čak i od Mostara,dobija minornu ulogu i potpuno zapostavljen.Tada gubi središte moći i sve prelazi na Široki.Sve Veleprodaje ,svi direktori iz Širokom su u Mostaru.Renesansu tada i to politički doživljavaju,a Ljubuški koji je povijesno,kulturno,zemljopisno puno bogatiji od Širokog pada u drugi plan.Pa sjetimo se najstarijeg muzeja u BiH,to Široki nema.Nema rijeku i vodopade kao Ljubuški.Ali zato u klisuri i Brdu pravi ceste,razvija se,opet zahvaljujući tome što je i Širokobriježanih Dragan Čović,ali i Božo Ljubić.Sada grade ceste,a nikad da izgrade i spoje Ljubuški sa Mostarom.Nema ni ceste da valja prema Širokom.Grade otkupne stanice u kraju koji nije poljoprivredni,te sad ovi iz Ljubuškog i Čapljine moraju kozjim putem robu dovoziti za otkup u Široki Brijeg.Nekad je glavni otkup duhana bio u Ljubuškom i predstojnik duvanjske stanice stolovao je u Ljubuškom.Ovo je istina,sve drugo su manipulacije.

Široki Brijeg prije Gojka Šuška je bio selendra a Ljubuški prije Vice Vukojevića respektabilan gradić danas znamo šta je na stvari

Pa i Mostar ima magistralu i izlaz na autoput,šta će pravit cestu preko brda i sela prema Splitu?
Iz Ljubuškog bez nezgode,da se poštuju sva prometna pravila i da te policija ne pokrade ti do Mostara treba više vremena nego do Splita.Plaćamo za makadamske opasne ceste pune pljačkaša,plaćamo zdravstveno osiguranje zapadnolo.povskoj županiji ,rodilišta ukinuta ,narod se mora liječiti u Mostaru a ne Splitu.

Tako je Nevenko za 16 godina nije uspio napravit put do Mostara.Šta dalje pričat.

Ovaj komentator sa širokog tipični isprani mozak sa tom šupljom pričom biva oni zadnjih 100 godina bili grad haha obična selendra sa jednosmjernom ulicom tek prije nekoliko godina dobili status grada kao sjedište županije.za to je glasao vice majić iz vitine.Koliko je široki ili lištica staro mjesto i nije postajao ništa prije franjevačkog samostana ispod je bilo tek nekoliko kuća pa ti svoju maglu prodaji nekome drugome.uz pomoć fratara iz kanade nametnuli tuđmanu šuška kao ministra i tako je zlo sve krenulo...ljubuški se spominje prije 1444 godine sjedište kotara nahije najstariji muzej u bih grad herceg stjepana kosače itd.

Široki nije multikulturan?A ona srpska sela prema Mostaru,a ima Srba i u ljutom Docu i Biogracima.Kod nas samo jedna srpska obitelj.

Značaj širokog postaje dolaskom ubojice

ubojice udbaša ratnog profitera i zločinca

povijest širokobriježana
austrougarska i kraljevina jugoslavija
devedeset posto krijumčara-švercera duhana
za vrime drugog svjetskog rata
devedeset posto U-staša
za vrima kada je tito vlada
devedeset posto udbaša
danas deset posto lopina
koji cilu hercegovini p-ljačka
a devedeset posto siromašnog naroda
jel tak il ne tak škropači lopina

Otkud tolika mržnja Ljubušaka prema Širokom Brijegu i Šiokobriježanima? Kao da tekstove piše osobno ona Mlinarevićka koja se prodala drugu im Komšiću. Pa imate sve instrumente i istupite iz ŽZH i preselite se u HNŽ. Ja sam osobno za ukidanje ŽZH i njeno pripajanje HNŽ jer ovo što partija radi je put u nestanak Hrvata u našoj županiji. Županija manja od pola grada Mostara? Prikazivanjem Gojka Šuška Da Vincijem i Michelangelom Širokoga Brijega je netočna, nepismena i zlonamjerna. Osobno sam mišljenja o većoj šteti nego koristi, ali o ukusima bi se dalo raspravljati, ali argumentima. Grude, nekada sastavni dio Širokoga Brijega i Posušje se prirodno naslanjaju na grad Široki Brijeg, i jeste istina kako Ljubuški je neprirodno stavljan i logičnije bi bilo pripojiti Čitluk i Međugorje, ali politika je ku$va. Gojko Šušak nije bio nikakv značajan faktor u iseljenoj Hrvatskoj i vjerojatno je došao slučajno zbog bolesti g-dina Belje i Tuđmanove teze o pomirenju i sponi sa dijasporom zbog novaca za naoružanje. Temeljni kapital za naoružanje je već bio osiguran kopiranjem Miloševića i upadom u platni sustav yuslavije kada su yu dinara mijenjani zajprije za Hr dinare pa Kune. Koga je više šlepera tih novaca pogodilo. Široki ili Ljubuški, dajte spiskove na sunce i otklonite sumnje za dvije sekunde, a imaju i izvješća po ZAP(SDK) Širokog, Ljubuškog, Gruda, Čapljine i posebno Mostara. Dajte pitajte direktore(koji su još živi) tih SDK koji imaju informacije i ogromne koristi od tih zamjena novčane mase, 5%, 7%, 10% kako tko? Izvadite vi svoje "ugledne gospodarstvenike", a Širokobriježani svoje, pa uporedite i okanite se paušalnih ocjena o ugroženosti poput svoje sunarodnjakinje Martine.

Spajanje Mostara, Širokog Brijega i Gruda sa Splitom među prioritetima FBIH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari