Istražitelji u Fiatu i BMW-u tražili tragove krvi

ljubuski.info

Iako je od stravičnog ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara prošlo 12 dana i ne naziru se konkretni pomaci u istrazi, ipak u Sektoru kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije i Tužiteljsva ZHŽ, koji vode ovaj slučaj, intenzivno rade na njegovom rasvjetljavanju.

Dok se čekaju rezultati brojnih vještačenja tragova izuzetih s lica mjesta te tijela Bijedić, jučer su sve do dva sata poslije ponoći policijski istražitelji u Ljubuškom, uz pomoć forenzičara, češljali dva automobila, Fiat i BMW.

Radi se o automobilima koji pripadaju jednom Čapljincu, a koji je na dan ubojstva imao prometnu nesreću blizu mjesta pronalaska tijela.

Policiji je bilo sumnjivo to što je odmah nakon nesreće slupani automobil zamijenio drugim. Kako se doznaje od izvora bliskih istrazi, automobili su pregledavani i uz pomoć luminolskog testa, koji se primjenjuje kada se radi o nevidljivim tragovima krvi, odnosno onim koji su nevidljivi oku i koje se provodi u mraku, odnosno zamračenoj prostoriji.

Iako je ovaj muškarac tri puta bio saslušavan u svojstvu svjedoka, on se nije mogao dovesti ni u kakvu vezu s ovim slučajem.

U policiji, također, čekaju na rezultate vještačenja Laninog laptopa, bilješki koje su nađene, te drugih stvari, a posebna enigma je njen telefon, koji je poslan na otključavanje u policijske agencije van BiH.

Također, provjeravaju se sve informacije koje su policiji, na njihov, kao i poziv Tužiteljstva ZHŽ, dostavili građani, a danima se pregledavaju snimci videonadzora izuzeti s brojnih objekata.

Iz Tužiteljstva ZHŽ ponovili su da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj.

Tijelo Lane Bijedić je, podsjetimo, nađeno u nedjelju, 6. listopada, u rijeci Studenčici u Studencima kod Ljubuškog.

Lanina majka Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta "Džemal Bijedić", na bolovanju je, potvrđeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Uz ogromno suosjećanje s njenim bolom i tugom, izrazili su nadu da će se ova uvažena profesorica uskoro vratiti svojim obavezama. Pojedini mediji su, podsjetimo, objavili informaciju da je Bijedić nakon smrti kćerke napustila Mostar i odselila za Beograd. Ona je u tom gradu rođena, tu se školovala i u Beogradu joj žive majka i brat.

Avaz

Glas naroda

Pretpostavke ali možda i realna mogućnost.Ako se tragovi ozljeda ne mogu 100% procijeniti i odrediti,postoji mogućnost da je cura udarena automobilom,namjerno ili nenamjerno,i onda odvežena i bačena u rijeku,ili zbog čišćenja tragova zločina ili eventualno zbog straha od počinjenog, ako je nesreća.Žrtva ima ozljede na tijelu i slomljeno rebro i možda ozljede mogu nastati i na taj način,a što se tiče tragova "davljenja" na vratu,možda postoji mogućnost da su ti tragovi biokemijska i podsvijesna reakcija na stres i kontuzije nastale od udarca automobila i uzrokovane i kontaktom s vodom ili utapanjem ako je bila živa do kontakta s vodom kako se navodi.Ako se i istražitelji vode pretpostavkama i nemaju jasne tragove,možda je ta mogućnost realno moguća i stoga bi se trebalo pozabaviti postojećim tragovima u istrazi ili tražiti nove ali tim smjerom,tj, automobilima i mogućim tragovima na njima.Postoje kamere koje su moguće zabilježile taj auto u tom smjeru,samo ga treba pronaći.Ako nema drugih tragova,vrijedi pokušati.

Nemoguće je da nitko nije ništa vidio. Nemoguće da nitko ne zna zašto je išla u Čapljinu.Mobitel će otkriti sve. Ovi što nešto znaju a šute što reći o njima? A ništa.Ovo ubojstvo je počinila najobičnija Kukavica. Tko udara slabijeg od sebe? Tko ubija slabije od sebe?KUKAVICE!!!!!!Sjest ćeš na optuženičku klupu krezubi meksički razbojniče koji kradeš kokoške i ćurke i koji ne poznaješ rječ :"MORAL"Amen!

Vidiš prijatelju to je i moja teorija od sam početka istrage.

Ševine diplome uce samo sirotinji kazne pisat , ostalo je znanstvena fantastika .

kako će biti kad je njihov šef tokar koji uzima nelegalno hrvatsku vojnu mirovinu a ima ministarsku plaću zna samo cipat drva i materijal za kuću hapati i grožđe

Ubuduce najavi ovako opširan komentar da izvalim nešto grickalica i oladim dvi tri žuje treba ovo pročitat.Sve je ovde uvod zaplet i rasplet radnje.

Zalosno da se ovako dugo nista ne zna.. Predugo ovo ode..

Sveje to tuzno i zalosno Ali mene muci.jedna stvari kadaje ona rekla . Mami da die kod kolegica a nije isla stoje ona otisla za capljinu i staje tamo setala sama i skimse dogovorili

Puno nerealnosti u komentarima i mogućim scenarijima....
Pored svih okolnosti oko kretanja treba uzeti u obzir njezinu obučenost u dugi rukav, a dan je bio topal, kretala se pješice 7 do 8 km.
Upućuje li vas ta činjenica na moguće nove okolnosti?

Ja mislim da je i slijepcu jasno da je išla da se nađađe sa nekim. Zašto ovo traje ovoliko? Uz ovoliku tehnologiju stvarno ne mogu shvatiti ako jedino netko ne štiti tog monstruma.

U medijima piše ima oporuka i dnevnik na engleskom koji policijski istražitelji ne znaju dešifrirati...amaterizam policije nisu označili i čuvali mjesto zločina...zbog komentara optužili vidovitog milana da je svjedok ili ubojica...oni sami nemaju riješenje...nemaju obučene pse za traganje...neznaju otključati mobitel...itd

750 KM ti je kazna za riječi tokar i Ševine diplome po ćeš. vidjeti.

Dašta stranačka policija samo piše kazne i prijeti udara šakom novinare i baca bombe

Gdje je Vidoviti Milan?Je li živ? Zna li itko?

Miliciji netriba ić na uviđaj oni čitaju komentare i znaju sve.

Po meni on nije imao auto jer bi došao po nju na aut.stanicu (stvarno bi bilo glupo da on ima auto a da je ona pješačila tih 7 km) a po njenom načinu odijevanja i stavu reklo bi se da je djevojka rockerski ili alternativno orijentirana, tako da je ovaj lik možda došao s motorom a pojedine djevojke tih god.uzbuđuju upravo motoristi a kao vozač motora tu se već mogao izvući da ne može doći po nju radi mnogih razloga,nego da se ona već nekao snađe i da dođe do vijadukta gdje će se naći..

pametan ovaj stari grad ispravno razmišljanje

Ja mislim da je ubojica dosao padobranom a otisao podzemnom zeljeznicom

da nije ušumi

Ovaj slučaj je za policiju španska sela

Pa dragi moji ako vi znadete sve bolje od nase Policije onda sta cekate nemojte Stalno druge kritizirat vec jim pomozite nasaje Policija super

Nesposobna policija i još korumpirana

Je li se policija sjetila uzeti otiske sa vrha mosta, gore sa ograde?

A šta ako je hdzovac i ima vezu ili sin po zanimanju .

Eto kakva je BiH država da od svh tih silnih sigornosnih službi i sve policije nemaju stručnjaka da otključa mobitel pa nek je i najnoviji i najskuplji. Tko je na vrhu te policije u Federaciji ?Znate li? Sin je okorijelog komuniste i kad je izbio rat u Sarajevu taj "gospodin" je prebačen u Austriju a brat mu u Njemačku i sad što očekivati od takvih "ljudi"? Znamo tko je na samom VRHU onda možete misliti tko je u sredini i na samom dnu po hijerarhiji naravno.Što reći na kraju?Rijetko prođe dan da na centralnom dnevniku na HTV-u ministar unutarnjih poslova ne dadne neku izjavu za medije naravno.A u Federaciji svi šute to je činjenica.

Nisu svi hdezejovci krivi za sve lose stose Desi nemojte tako bit zlocasti

Znači pobigli u Austriju i Njemačku i sad šefovi UDBE u Sarajevu koji su to znali neko.

Ali nema prosvjeda i traženja ostavke svih u policiji, kako to rade u normalnim državama, pa i u ovoj u dijelovima gdje narod ima [ * neprimjereno * ].
Sramota kako za policiju tako i za sve građane. Niste bolje ni zaslužili!
Sramota da se ovako dugo ništa ne zna!
Svi bi trebali iz moralnih razloga dati ostavke , da ne kažem zbog kupljenih diploma i zaposlenja pod franačkih liniji. Sad se vidi što je rezultat takvog ponašanja!

Rezultat neznanja!!!!!!!! Večeras ubojica slobodno hoda Hercegovinom to je istina

Trenutni sastav krim policije u Ljubuškom je da su nesposobni nisu oni začetak posao i ništa vise nemaju kapacitet,niti su korumpirani niti koga štite nego jednostavno ljudi nisu za taj posao njihov domet je pozornik i to je istina ništa vise

To vam je ko u svakome poslu, treba iskustvo ...? nisam baš upućena u te rabota a ako su se zapošljavali po stranačkoj liniji , šta očekivati?
Mnogi zavše škole kako završe, samo da ima diplomu a za znanje i kako si sposoban nije važno
Čeka te radno mijesto!!!
Nažalost u svemu je tako i zato tapkamo na svim sverama kod nas.
ZNANJE je moć!!! A gdje je kod nas?

Osoba koja se predstavlja kao Vidoviti Milan očigledno ometa istragu, U svakom slučaju, na takav način i u takvom trenutku pisati takve stvari može samo osoba koja sa sigurnošču zna sve činjenice ili duboko bolesna osoba. U oba slučaju treba Vidovitog Milana policija pronaći i ispitati i prema rezultatima ispitivanja odgovarajuće postupiti. Ne kažem da bi se istraga trebala fokusirati na tog [ * neprimjereno * ]a ali bi svakako bilo korisno takvu osobu kaznti kako bi mu bilo jasno da se ne igra s ozbiljnim stvarima.

Zašto bi itko ttazio tog bo.lesnika... ne kontamo zašto je uopce zanimljiv?!

Za Tomislava: Nije policija glupa. Usput da kazem da je ubica visok 175 cm i da je isao 300 m iza nje. E a znas kako FBI rijesava ovakvo slicne slucajeve? Ako neznas onda nemas pravo da pricas o kojekakvim kaznama. A sto Tomislave Tomo Tomcino ne kazes da se kazne svi ovi sto pisu da je neko iz HDZ ubio ? [ * neprimjereno * ] Tomislave

Ti znaš njemu i visinu 175 cm čuj kada si ga mjerio? e moj tomo vidiš da se milan ne boji ni kazne. čovjek zna tko je.

jel dobro krupan il mal 175

Sada će Vidoviti Milan reći da ima još crnu prirodu kosu da je dobro krupan i 175 cm Visine hahahaha.

Sa moje strane je opis ubice ostavljen. Koga interesuje uzece u obzir. Da je nije ubio prijavila bi ga mozda bi odsjeo neki kraci period za napad. A ovako rizikuje pola svog vijeka ako ga uspiju privest bez dokaza. E da sorry zaboravio sam reci jos da ima izmedju 35/40 god jeste krupan je debeo. Znaci da on ne bi sjedio u zatvoru je dokrajcio, eto zar je zivot neciji vrijedan toga? Nije. A istrazitelji neka rade svoj posao nista ne treba iskljuciti iz obzira.

Ja te pitam za boju kose. i jel prirodna? ako misliš na toga i toga.

Jel ima crnu kosu ? skroz crnu. ili možda mlađe na licu?

Šta bi bilo da je ne daj Bože ubijen fratar

ma kakvi naši krimovci i ubojstva,njima je najveći doseg upadati po mraku momcima i curama i pretresati ih da kojim slučajem nemaju džoint pa da mogu pisati po novinama o svojim uspjesima

Istražitelji u Fiatu i BMW-u tražili tragove krvi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari