Nova snaga Zaboravljenih branitelja

ljubuski.info

Dana 13.10.2019.g. u prostorijama kino dvorane u Posušju održana je konstituirajuća sjednica Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, Podružnica Posušje, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo podružnice i usvojene nove smjernice za dalji rad.

Na sjednici su pored članova iz Posušja bili prisutni i predstavnici zaboravljenih branitelja iz Gruda, kao i predsjednik i tajnik krovne udruge iz Ljubuškog.

Od pozvanih gostiju prisutan je bio i general HVO-a g. Miro Grabovac-Titan, dok se pozivu nisu odazvali načelnik općine Posušje g. Branko Bago-Bućo i Županijski ministar branitelja g. Mladen Begić, što samo još jednom govori koliki je njihov interes kad su zaboravljeni branitelji u pitanju.

Vjerovatno navedena gospoda nisu niti svjesni koliku su "promidžbu" napravili svojoj stranci za buduće izbore jer zaboravljeni branitelji su još jednom na djelu vidjeli koliko se načelnik općine i ministar branitelja brinu za zaboravljene branitelje i što im znače.Potez je to koji će zaboravljeni branitelji pamtiti i adekvatno vrednovati na sljedećim izborima, ali i općenito u daljnjoj komunikaciji.

Za predsjednika Posuške Podružnice zaboravljenih branitelja je izabran Ljubo Širić, za zamjenika Slavo Lončar, a za tajnika Tomislav Senjak.
Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Ante Zlomislić Apelović, a za članove istog Ivan Mandurić, Jerko Begić, Zoran Galić i Jozo Tomić.

U uvodnom dijelu sjednice prisutnima se obratio predsjednik krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, g. Drago Grbavac, a nakon njega i tajnik iste g. Dražen Pehar kopji su prisutne upoznali sa aktuelnim događanjima vezanim za aktivnosti i rad udruge, ali i smjernicama za naredne korake.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sa članovima Posuške podružnice došlo se do saznanja da su pojedini članovi iste dok su bili pod vodstvom fantomske Udruge razvojačenih branitelja ZHŽ bili izmanipulirani i neinformirani i da su tijekom vremena sve više uviđali potrebu da se nešto treba promjeniti.
Temeljem takvog razmišljanja sazrela je ideja da se Podružnica Zaboravljeni branitelji iz Posušja vrati na svoje izvore, odnosno u okrilje krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, sa sjedištem u Ljubuškom.

Tijekom sjednice iznijeta je provjerena činjenica da se od strane vladajućih struktura pojedine članove Udruge Zaboravljeni branitelji, bez obzira što imaju neka primanja, vrbuje da potpišu dokument u kojem izjavljuju da pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornosti potvrde da nemaju nikakvih primanja iz inozemstva, temeljem koje izjave bi ušli u kvotu onih koji zadovoljavaju uvjete da primaju sramotnu i ponižavajuću egzistencijalnu naknadu iz novog Zakona o braniteljima.
Ukazano je na apsurdnost i pogubnost takvog djelovanja, te je skrenuta na opasnost koju nose takvi postupci, pa je naglašeno da se Udruga Zaboravljeni branitelji/borci ograđuje od takvih nepromišljenih postupaka pojedinaca iz svojih redova ako ih bude.

Iznijete su i informacije s terena koje govore da će i oni članovi koji budu ispunjavali uvjete da primaju egzistencijalnu naknadu i dalje nastaviti s aktivnostima koje bude provodila krovna udruga, odnosno i dalje podupirati rad udruge u punom obliku kao i do sada, sve dok svi ne ostvare cilj zajedničke borbe, a to je braniteljski dodatak.

Tijekom sjednice braniteljima se obratio i prisutni general HVO-a Miro Grabovac-Titan u svoje osobno ime upoznavajući prisutne između ostalog sa dijelovima rada HNS-a čiji je član.
Istom prilikom branitelji su generalu postavili dosta pitanja na koja je odgovarao, ali ga upoznali i sa činjenicama i podacima koje nije znao, a razgovor je na trenutke bio vrlo interesantan.
Sa gospodinom Grabovcem je dogovoreno da nam u okviru svojih mogućnosti pomogne tako što će kroz HNS osvijetliti borbu zaboravljenih branitelja i pomoći na moguće načine da se dođe do cilja borbe, a to je braniteljski dodatak.

Isprika načelniku Općine Posušje Branku Bagi

Dana 14.10.2019.g. u tekstu pod naslovom "Nova snaga zaboravljenih branitelja" objavili smo kako je na osnivanje Podružnice zaboravljenih branitelja u Posušju pozvan i Načelnik općine g. Branko Bago-Bućo i da se isti nije odazvao na poziv.

Temeljem kasnijih saznanja otkrili smo kako je poziv Načelniku općine Posušje, bez namjere poslan na krivi broj telefona pa mu se ovom prilikom ispričavamo zbog neugodnosti.

UZB – Podružnica Posušje
Vraćanje Posuške kao i prethodno Grudske podružnice pod okrilje krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, potez je koji ohrabruje i dokaz je principjelne politike koja je prepoznata, koju ova udruga vodi od svoga početka, ali i obveza za nastavak borbe do konačnog cilja.

Udruga Zaboravljeni branitelji/borci

Glas naroda

Palac gore za Zaboravljene branitelje.

Pravda stize ali jos treba mukotrpno radit. Gospodine mi jesmo zaboravljeni branitelji a ti nisi zaboravljen jer ti primas ono sto ti pripada. Nadalje HNS ako misli da osvitla obraz nek uradi po zakonu vidite da ce doci jos dosta stvari na vidjelo sto se godinama skriva.

Titane jadu jadni, zbog tebe i taki kao ti i jesmo zaboravljeni.Mi u Njemačkoj čistimo [ * neprimjereno * ] a ti bereš generalsku mirovinu nisam bio da mu šamarčinu odvalim

Titana,posla Čovka,partizanska posla,tako je i Tito radio,pa raport u stolnom im gradu,što čovka nerješi pitanje branitelja a očisti uljeze ,valjda puno njegovi drugova.Licemjerstvo!!!!

Ovi se spremaju ko da će u rat a rat završija prije nepuni tridesetak godina.Niste odradili stvar na vrime-a sad je kasno za sve,narod vam se smije.

HDZ Dragana Čovića je skupina jadnika koja vara svoj narod.Branitelje su ponizili i ostavili na milost i nemilost da umiru lagano i svoja prava nikad ne ostvare.

Dok svi ne završite pod šinjelom fantomskog hns-a,dok se ne postigne potpuno suglasje o 14407 dana velikoga vođe,sve dotada će postojati udruga zb.

Za ime Bozje skim vi necete vise razgovarat naj prvo sa Covicom sada sa Titanom iz g..... Im viri HDZ pridite knjima i resen problem.

Da samo ovde je činjenica da je on došao k nama , nismo mi išli nikome, a razgovarati ćemo sa svima koji dođu.

Pozdrav zaboravljenima. Pitanje, kada je Titan postao general ?

taman koliko vas je bilo svi dužnosnici predsjednici nadzornici smijurija taman da platute te za stoom žedne novca

Pravopis majstore, pravopis! A hoćeš kritizirati!

Čuli ovo titan general jao

Koliko dana ima Dražen Pehar rata? Čuj nema ga u registru?! Pa kako će biti?! I takve osobe spominju moje ime, i pitaju koga ja zastupam? Tek će sve da se razotkrije! REGISTAR

tebi je davno rečeno koliko si bio u ratu i sjedi dolje. k nozi. napiši koliko si proveo u ratu da te demantiramo mi iz hercegovine.

Kažete nije dobar zakon! Pa zašto onda virite u registar, kako bi virili bez zakona, baš me zanima? Grudva je krenula, i niko je ne može više zaustaviti. Tek je krenulo! Prave stvari očekujte vrlo brzo.

Koliko je od vas dežurnih komentatora prijavilo bar jednog lažnig branitelja??

Ja 4 oricu Pervane

Nije važan pravopis nego istina a ona bolno razotkriva zgoditak u centar uvrijeđeni istinom

Slušaj Pervane! Ti si jedan mali pijunčić s kojim neko drugi miče poteze a da nisi ni svjestan.Pa zar misliš da bi tebi netko takvom neuglednom od metar i žilet i bez zuba dao da budeš važan a da te ne iskoristi ko zadnji otpad.Samo što tvoj zakržljali mozak to nikad neće shvatiti.I sad te pitam u čije ime govoriš i koga predstavljaš?Odgovori ali konkretno.A što se registra tiče ovo je smijurija, to ćeš vidjeti uskoro.U toj nakaradi ne samo da nema mene i mojih kolega iz policije nego nema i puno drugih ljudi a ima uhljeba i dezertera.I ti likuješ takvom registru? Može te biti sram jadu jadni.

Takose to neradi moji zaboravljeni nikad na zelenu granu

Mozdaje covik bez zubi a nije bez pameti.ko ti

Ti koji pišeš moždaje kao jednu riječ ocjenjuješ tko nema pameti.Tugo i žalosti!

Jesi pristojan i kulturan koga ti predstavljaš sa takvim vrijeđanjem čovjeka.
Tugaaa.

Moj behar ma disi bija kadje grmilo.I sivalo kakocete bit u registru

Pod hitno ukinut ovi cirkus kakvili zaboravljeni cuj za predsednika ljubo subo pa tosu teski neradnici caja kakvi branitelji stasu mogli oni odbranit neka okulice bodljikavom zicom

Pravopis majstore, pravopis.Ti ne samo što nisi bio u ratu nego nisi bio ni u školi kad se pravopis učio a drugome držiš lekcije.

Dobro si napiso nisam bija u skoli ali zatosam bija u ratu od prvog do zadnjeg dana I zato primam mirovinu ito debelu dvi iljadarke marki I nisam zaboravljen fala bogu a tisi skolovan I pametan zatosi vjerovatno zaboravljen honjino skolovana malo promisli koje pametniji ja ili ti

Ti nisi zaboravljen zato što si platio, da ne budeš zaboravljen. A reci ti meni ko je to zaslužio dvi iljedarke, kako kažeš, jesi li ti to zaslužio dok drugi,koji su možda i više zaslužili nemaju za štruce? Šta si to ti bio u ratu? Boško Buha? Skakao na bunkere? Dizao tenkove u zrak s kašikarom? Ti si dobio rat? Kako te nije stid uzimat nezasluženu, a možda i zasluženu mirovinu, dok drugi isti takav, a možda i bolji branitelj nema ništa. E pa neka dugo uživaš u mirovini i nemoj se bar provaljivat i brukat, druge omalovažavat sto se nisu snašli ko ti i nisu mogli reći da su neprijatelju nanijeli velike gubitke i samim tim oslobodili domovinu. Drugi su bili samo statisti u ratu koji si ti dobio. Sretno!

Je li stvarno misliš da je pamet u tome tko više prima?Sad još više vidim koliko si ograničen i što god više pričaš sve se više osjeća koliko ti nedostaje osnovno obrazovanje.Takvi kao ti su lažna slika branitelja ali i čovjeka uopće.

Nova snaga Zaboravljenih branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari