Intenzivirana istraga ubojstva Lane Bijedić

ljubuski.info

Nesretna sudbina Lane Bijedić iz Mostara potresla je cijelu BiH i regiju. Nažalost, potvrdilo se kako je život ove 19-godišnje djevojke ugašen na najbrutalniji način - teškim zločinom.

Kako se pokazalo na očevidu, nesuđena brucošica je po tijelu imala znakove nasilja, a jučer je to obdukcijskim nalazom i potvrđeno. Ubojica je djevojci zadao više udaraca u glavu i oko, dok su na vratu uočeni tragovi davljenja. Tijelo je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci kod Ljubuškog, piše Dnevni avaz.

Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubojica vukao po tlu. Kako su kazali iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, na tijelu nisu uočeni tragovi silovanja, međutim, uzet je biološki materijal radi DNK analize.

Tko je ubio ovu mladu Mostarku dan prije nego što je kao brucošica trebala zakoračiti u novi svijet, potpuna je nepoznanica. Brojna pitanja su i dalje otvorena… Od toga gdje se točno i s kim zaputila kada je u nedjelju u podne zauvijek, kako se ispostavilo, zatvorila vrata svoga doma u Sjevernom Logoru, gdje je živjela s majkom Ninom, profesoricom i dekanicom Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Majci je, prema dosadašnjim informacijama, kazala kako će se naći s prijateljicom na kavi. No, poslije se ispostavilo, prema tvrdnji prijateljice, da se s njom uopće nije dogovarala.

Činjenica je da je ovaj zločin digao na noge policiju Zapadnohercegovačke županije. Čak osmorica istražitelja su satima, doslovno, milimetar po milimetar češljala šire područje gdje je tijelo pronađeno.

Prema tom lokalitetu, sa ceste Čapljina - Ljubuški vodi kraći makadamski put. Na tom dijelu su policajci tražili tragove automobila.

Od makadamskog puta do dijela rijeke Studenčice, gdje je nađena, trava je gusto obrasla i praktično riječ je o šikari. Iznad mjesta zločina je vijadukt autoceste prema Bijači, a prekoputa, također, ima put, no kako su nam rekli mještani, on je neprohodan.
Mjesto zločina djeluje savršeno. Na samoj je granici Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije. S ceste se, praktično, ne vidi, sve je u šiblju i monstruozni ubojica koji je uzeo život tom nevinom djetetu računao je da se za njegov zločin neće saznati. Ali ribar koji je tijelo našao skoro svaki dan je baš na tom mjestu. Stravičan je to prizor bio - ispričao je jedan mještanin u obližnjem restoranu.

Zanimljivo, restoran ne radi nedjeljom, a u blizini mjesta zločina nema kuća.

Je li Lana ubijena baš na tom mjestu, još nije utvrđeno. Tragovi koji su jutros nakon pronalaska tijela uočeni više ukazuju na to da ju je ubojica vukao s namjerom da je baci u Studenčici.

Izgubljen signal

Istražitelji sumnjaju da se Bijedić našla s nekim muškarcem kojeg je poznavala. Jesu li se našli u Mostaru ili, pak, u Čapljini, u kojoj je, za sada se pouzdano zna, bila tri sata i gdje joj se izgubio signal, tek se treba utvrditi.

Predmet provjere su informacije o tome je li imala mladića. Za sada se zna da je njen Facebook profil izbrisan. Nasreću, njen mobitel je nađen uz nju ugašen i poslan je na vještačenje u Sarajevo.

U istrazi sudjeluju i pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji već dva dana provjeravaju snimke sa skoro svih mogućih videonadzora. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da su izuzeti snimci i s pojedinih benzinskih postaja u Čapljini. Također, hercegovačkim policajcima u istrazi pomažu i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a dijelom i MUP-a RS.

Avaz

Glas naroda

Pa dajte ljudi, zar ovo nije još riješeno!? Nidje veze, prestrašno!

Kada se sazna identitet tog ubojice bilo bi super kada bi ga policija slučajno izbacila negdje uz put zavezanog i objavila to negdje na portalu. Tako da ga neki savjesni građanin može vratiti u najbližu policijsku stanicu.

Možda će mobitel pomoći ili kamere (visoke rezolucije) ako vozilo nije otuđeno ili krivo obilježeno, DNA teško ...

Prošlo je 27 godina od ubojstva Kraljevica i HOSovaca još ubojice nisu pronađene

ZNA SE ta nece ubojice istrazivat sami sebe

.... .. Kraljevic, kakve veze ima ovaj zlocin sa Kraljevicem

Nikakve, takrlja bez veze...

Ima pajdo veze i to kakve ubojstva se ne rješavaju

Marković iz čapljine.

Čisto sumnjam da je ubojica i dalje u BIH,imao je dovoljno vremena za bijeg,a inspektori ce do kraja ovog tjedna imat ime osumnjicenog ali ga nece nac na adresi,jer zna ra je počinio dosta pogrešaka grad čapljina je pod videonadzorom i pitanje je trenutka kad ce bit pronađen...

Nije slučajno da je tijelo tu ostavljeno iz mog dugogodišnjeg iskustva vidim da je trenutno Ljubuški krim.istrazitelji najnesposobniji možda u državi pogledajte samo šefa Krima ko je a ko su istražitelji i sve će vam bit jasno neko sve prati i zna to dobro . Nažalost boze daj da se monstrum nadje ali mislim da ova ekipa u PU Ljubuški je nesposobna za to ne napadam
Ih ali jednostavno nisu za toga

ubojstvo nikad neće biti rješeno ako neko slučajno ne propiva
agronom ševinovci ne mogu se bavit kriminalistikom niti imaju logistiku
oni su samo uhljebi i loristika stranke na vlasti za represiju nad opozicijom i slobodnim medijim
čuvaju DIKTATURU kradezea-sućut narodu a ne samo obitelji!

Hm,treba vidit jeli se njena mama sa nekim zakacila,pa od tamo krenuti... ipak je ona dekanica ???

ko je MARKOVIĆ,ima informacija da je nađen tj.priveden neko

Biti će nađen ne boj te se samo treba malo vremena.

Sve će se znati kik boxser iz čapljine narkoman. brat mu, ležao u zenici za ubojstvo, čovjeka.

Hm Čapljina,Čapljina. Uvjeren sam da ni jedan mostarac ne zna za ovo skrovito mjesto. Krug se sužava zahvaljujući dobrim ljudima i najsuvremenijoj tehnologiji.

Na žalost, koliko ima kaznenih dijela neriješenih, koji na kraju dočekaju zastaru, a nikada nitko nije dao ostavku a kamoli da je suspendiran. Kazneni postupci su se vodili i danas se vode, gospoda i dalje radi. ŽALOSNO, gdje to mi živimo., Soldo iz Širokog Brijega,pljačka novca na Dužicama itd...

Policija tu nista nije kriva jer u americi sezdeset posto kazneni dijela se nerijesi nikada nije to bas tako

Intenzivirana istraga ubojstva Lane Bijedić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari