MUP ZHŽ provodi akciju "Djeca sigurna u prometu"

ljubuski.info

Povodom početka nove školske godine u ZHŽ, kako bi se podiglo stanje sigurnosti prometa na višu razinu na prometnicama u blizini škola, štiteći najmlađu populaciju u prometu, Uprava policije MUP-a ZHŽ zavela je Županijsku prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom “Djeca sigurna u prometu”.

Cilj ove akcije je preventivnim djelovanjem na sudionike u prometu doprinijeti što sigurnijem odvijanju prometa.

U vrijeme trajanja akcije bit će uočljiva prisutnost policijskih službenika u blizini škola i dionica ceste gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta.

Također, policijski službenici svih PU održali su predavanja iz oblasti sigurnosti prometa na cestama u školama na području ZHŽ, a učenicima prvih razreda tom prilikom su policijski službenici podijelili prigodne poklone i na kraju ih još jednom upozorili na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i educirali ih o osnovnim pravilima ponašanja u prometu koje trebaju poštivati.

Iz Uprave policije MUP-a ZHŽ apeliraju na sve vozače motornih vozila da poštuju prometne znakove, a posebice da uspore brzinu ili zaustave vozilo na pješačkim prijelazima koja koriste djeca, te da uspore brzinu kraj autobusnih stajališta jer su djeca najranjivija skupina sudionika u prometu.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Prvo uklonite po "gradu" ilegalno i opasno obilježena parkirna mjesta pola metra od pješačkih prijelaza. .Svi koji su polagali vozački znaju koliko udaljeno parkirano vozilo mora biti od pješačkog prijelaza,osim parkova i policije naravno

A stolice ispred kafića na trotovarima jel to igdje ima osim u ljubuškom. i u Vitini ispred Svete Borasa. Hvala na razumijevanju.

samo raubom proć kroz grad

U Svete nema stolova vani Zimi moj HDZ zekane

Nemojte na Svetu,to je covjek iz poznate LJubuske obitelji Borasa.Poznata po svemu samo ne po postenju.

Ja sam u Njemačkoj već 6 godina, još nigdje nisam vidio policajca na cesti uopće a kamoli kod škole. U nas na svakom križanju policajac regulira saobraćaj, jedan kod općine, jedan kod svake škole, patrole svugdje i na svakom mjestu, svako 10 kilometara radar.. od Ljubuškog do Imotskog (cca 45 kilometara dužine relacije) 11 stacioniranih radara, tugo moja. A od Frankfurta do Salzburgu (cca 550 Km) 3 stacionirana radara. Tugo moja

I neka te gori kad je tako lipo, čestitke za tako malo radara...čestitsmo!

ne treba im ni policija ni radari pošto nemaju krdo uhljeba u svakoj selendri ko što je ljubuški

ne reguliraju oni ništa osim toka novca iz naših novčanika u njihove tj.njihovih nadređenih

MUP ZHŽ provodi akciju "Djeca sigurna u prometu"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari