Dva zlata za bh. izumitelje i posebno priznanje Sašenku Sadikoviću

ljubuski.info

Tuzlanski izumitelji Faik Berberović, za "Piramidalni rasplinjač ugljene prašine" i prof. dr. Zehrudin Osmanović, za "Uklanjanje depozita iz koksnog plina" dobili su zlatne medalje na "Četvrtoj međunarodnoj istanbulskoj izložbi izuma".

Uz univerzalnu primjenjivost, izumi su namijenjeni najprije za upotrebu u metalurškom bazenu Tuzlanskog kantona. Ovo bi mogao biti lijep poklon profesora Osmanovića svom rodnom gradu Lukavcu, u kojem i o kojem se posljednjih godina ne prestaje govoriti o ekološkoj ugroženosti uzročenoj koksom!

Berberovićev rasplinjač, ili difuzor, rečeno zanatskom terminologijom, ubrzava i olakšava sagorijevanje uglja u termoelektranama, što će reći da poboljšava kvalitet i snižava proizvodnu cijenu.

Srebrenu medalju dobio je Trebinjac Borko Babalj, za voćni preparat koji otapa, razlaže, praktično uništava gluten.

Magistrica bioloških znanosti Nađa Zubčević, iz Sarajeva, dobila je brončanu medalju, za "Antibakterijski poklopac toaletne školjke" koji, čak do 99,8 posto, uništava bakterije koje se tamo "gnijezde" i prenose na ljude.

Izum "Ručni aparat za brzo punjenje vreća" Sašenka Sadikovića iz Ljubuškog, nagrađena je posebnim priznanjem Udruge izumitelja Kraljevine Maroko, priopćeno je iz Udruge izumitelja BiH.

Glas naroda

Cestitke Sasi !!!

cuj Maroko !!!

Dva zlata za bh. izumitelje i posebno priznanje Sašenku Sadikoviću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari