Na Kravicu baš i nije jeftino ući

ljubuski.info

Na 31. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, održanoj u ponedjeljak, između ostalog, usvojen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti na području uz vodotok rijeke Tihaljina - Mlade - Trebižat i ostale vodotoke na području Grada Ljubuškog.

U obrazloženju stoji kako se cijena ulaza posjetitelja na lokalitet Kravica dijeli u tri kategorije: odrasli, grupe učenika od 7 do 18 godina i djeca do 7 godina starosti.

Od 1. lipnja do 30. rujna cijena jedne ulazne karte za odraslu osobu iznosi 20 KM, dok za odraslu osobu (s prebivalištem u BiH) s uračunatim popustom iznosi 10 KM. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom identifikacijskog dokumenta. Jedna osoba može kupiti samo jednu kartu uz predočenje jednog identifikacijskog dokumenta.

Od 1. listopada do 31. svibnja cijena jedne ulazne karte za odraslu osobu iznosi 10 KM. Ulazna karta za grupe učenika od 7 do 18 godina starosti od 1. siječnja do 31. prosinca iznosi 5 KM.

Djeca starosti do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz. U cijenu je uključen posjet vodopadu Koćuša i muzeju na Humcu.

Za grupe koje broje 25 ili više posjetitelja, nadalje se navodi, odobrava se slobodan ulaz za vodiča grupe i vozača autobusa.

Agencije koje s JP "Parkovi" d. o. o. Ljubuški imaju sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji, koja je vezana za dovođenje grupa turista tijekom godine, stječu pravo na agencijski popust u iznosu od 15 posto.

Besplatan ulaz imaju novinari uz prikaz važeće novinarske iskaznice s fotografijom.

Ulaz u posjetiteljske zone se ne naplaćuje osobama koje imaju nekretnine u posjetiteljskim zonama.

Cijena fotografiranja u komercijalne svrhe na Kravici za jedan sat iznosi 50 KM, a za jedan dan 250 KM, dok cijena snimanja u komercijalne svrhe za jedan sat iznosi 100 KM, a za jedan dan 500 KM.

JP "Parkovi" d. o. o. Ljubuški nudi mogućnost iznajmljivanja bicikala i čamaca, kajaka/kanua: za jedan sat 5 KM, a za jedan dan 20 KM. Cjelodnevni najam podrazumijeva vremenski rok, koji je isti s radnim vremenom "PJ Kravica", gdje je bicikl iznajmljen. U cijenu najma uključena je zaštitna kaciga i sigurnosni lokot.

Cijena najma za čamac, kajak/kanu za jedan sat iznosi 10 KM, a za pola sata 5 KM. Cjelodnevni najam čamca, kajaka/kanua je 40 KM. U cijenu najma uključen je čamac, kajak/kanu, veslo, zaštitni prsluk, vodootporna torba i kaciga.

Vrijeme naplate, organizacija i način naplate parkiranja ulaska posjetitelja i organizacija ostalih turističkih aktivnosti na lokalitetu Kravica utvrđuje se prema rasporedu: od 1. svibnja do 31. svibnja od 7 do 20 sati te od 1. lipnja do 30. rujna od 7 do 22 sata.

Cijena ulaznice na lokalitet Koćuša od 1. svibnja do 30. rujna iznosi 5 KM, a posjetitelji s kupljenom ulaznicom na Kravici imaju besplatan ulaz na Koćušu.

Cijena parkiranja za svaki započeti sat iznosi: osobna vozila - sat 2 KM uz mogućnost kupnje dnevne parkirne karte od 6 KM, autobusi - sat 10 KM uz mogućnost dnevne parkirne karte od 20 KM, kamp prikolice, kamperi - sat 4 KM uz mogućnost dnevne parkirne karte od 10 KM, motocikli - sat, 0.50 KM.

Pravni temelj za izmjenu i dopunu odluke o organizaciji i načinu obavljanja komunalnih i turističkih djelatnosti uz vodotok rijeke Tihaljina- Mlade - Trebižat i ostale vodotoke na području Grada Ljubuškog proizlazi iz javnih ovlasti povjerenih JP "Parkovi" d. o. o. Ljubuški, koji brine o Kravici i Koćuši. Značajna sredstva ostvarena naplatom ulaska na spomenute lokalitete su uložena u širenje usluge i postojećih kapaciteta te za osiguravanje samog objekta.

Potrebne izmjene u postojeću odluku uvedene su kako bi se poboljšala i pojednostavila usluga i podigla vrijednost objekata kojim upravlja JP "Prakovi" d. o. o. Ljubuški, navodi se u Odluci.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Sad će navalit ovi koji kukaju kako je skupo a ionako nisu otišli na kravicu ni 2 puta u zadnjih 10 godina.
Da se naplaćivalo prije i da je se nešto radilo ne bi bilo birtija od sedre ;)

2020 godine ulaz 20km
2019 godine ulaz 10km
2018 godine ulaz 8 km
2016godine ulaz 6 km
vidi se kontinuitet ideja ovih iz parkova na čelu sa debelim ali što će te kad rastjerate strance a domaći neće da plate 10 maraka po glavi , jer 4 za 40 maraka se mogu na čeveljuši ili negdje drugo i najesti i napiti pa skoro i u jure zelića za te novce , koje fix ideje samo diži pa autobus sa 40 stranaca bi trebao platiti 800 maraka ulaz plus osobna potrošnja , pa mogu za te novce do istre dobaciti po moru , sad vam medi ali razmišljanje o budućnosti vam dobacuje do sutra

Bravo za komentar. To je ta strategija. Dizi pajdo dok imas kome.

sra rec.....boze sacuvaj

još ćeta nam početi naplaćivati ulaz u vlastito dvorište i kuću i parking u dvorištu ili garaži

Vedrane smanjite krađu na kravici vaš uposlenik Nevenko Medić u Radišićima drugu kuću pravi kako vas nije sramota dizati cjenu samo smanji lopovluk.

Nevenko pravi kuću od cigle i betona a ne od Kravica!

Od plaće je ne može napraviti kuća ako te ovi ne kazne onaj će ogozgo.
Dije Auto
Traktori
Kuća stara obnovljena.
Eeejjjj

Dođu nekakvi parkovi i oni odjednom ovlasteni da upravljaju kravicom s kojom nemaju nikakve veze. I lokalci to mirno prihvate, a pare odose u grab, ljubuski i veljake.

Kajak, kanu, 1 sat 10 maraka, pola sata 5 maraka. Koji je ovo ekonomista,stručnjak skonta. Ovo je velika matematika, a mi svaku pogrdu da u parkovima nema stručnjaka. Triba ih pazit i mazit, jer to je budućnost Ljubuškog

Kad će kula na red doći.
Pa mislim i Gujistu uvrstite u "akcioni plan"
Sve pod stranačku šapu..

Bogami moji slavonci gosti ..otisli njih4.i vratili se.nisu tili dat40km...radije ce pojest nesto na bililu..

Svi su titinovci samo uzme a nedaje

Ulaznice su jedini način da sačuvaju od masovnosti posjetitelja ljeti.
Druga je priča da li se dovoljno ulaže
U cijelome svijetu za sve se plaćaju ulaznice

A studenčanima zvirićanima i stubičanima ništa, kad vidim onog Nikicu vučića ko da vidim nekog [ * neprimjereno * ]a. Jedinica za [ * neprimjereno * ]luk jedan nv, (nikica vučić)

4 odrasle osobe izvan BiH i 80 maraka ode iz džepa ako želiš vidit malo [ * neprimjereno * ]e bare s puno ljubuskih [ * neprimjereno * ] i pesticida ? Bravo pohlepni m a z l u m i. Pa za te pare 4 osobe mogu ručat ribu. Nego treba napraviti letke na svim jezicima i objasnit strancima u šta dolaze posjetit i kakva je voda u kojoj se kupaju i dijelit prije ulaza na kravicu.

Goste pusti Titu na miru. On je gradija fabrike za radnike i razvija industriju.
Nije naplaćiva ni Kravicu ni parkinge niti ništa.
Ne mišaj pošteno i hebeno budi realan

tito je mito

Nek dignu na sto maraka Arapi to uvik mogu platit,

dok se neminira vodopad nema tu mira

Tko god dođe jednom više ne dolazi. Samo kažu dobro smo se zaj..e.b...a..li,jer u biti i nemaš šta viditi.

Mores vidit Arape kako divane

Aj bgreti ne kaki nije ti vodopad kriv

Svaka čast kravici ali povoljnije me izgleda dodje zaostrog

Ti sto spominjes Nevenka Medica prestavi se

Ja i stas onda

Otkaz ovima što na kravici rade pridase.

Ti sto kazes da se covjek predstavi...a sto se ri ne predstavis....

Istina kad zaboli..covjek se ljuti...

Nek naplaćuju ali nek ulože novac u javna dobra a ne da neki uvlačigu.z pravi kuću od naših para.
Vedrane probudi se djeli otkaze ko radi pridase i dodatne kontrole uvedi ljudi su bjesni na lopovluk.

Ko obilazi Kravicu u četvrtom i petom mjesecu može prisustovati Arapskom Proljeću.

To nije normalno koje su pare zgrnuli na kravici

Kucu ne pravi Nevenko Medic
Nego Filip Medic!

Tako je ,pozdrav svim Radiscanima ma gdje god bili a posebno onim sto imaju 2 i vise nektetnine i Bog im dao jos duplo a ovi ljubomorni sto laju na Nevenka Medica nek se pokriju i sute.

pa to nije više kravica
to je barbina zlatna koka
jel tak il ne tak političari i sektaši

ista balkanska lo.povska g.ovnarska banda ko u hrvatskoj kad za vrijeme turističke zone poskupe cestarinu,ojačaju kunu i povećaju broj policijskih pljačkaša po cestama

Neka tako i treba ,laku noc.

A jeli tu radi samo taj Medić?

tako su HDZkani dojili aluminij ista sudbina čeka kravicu
gubi nikad dosta puhanja nnaroda

šta smo ratovali sa srbima i jna da bi nas krala naša udbaška guba i raseljavala isti oni koji pobiše hrvacke borce za slobodu u tuđmanovoj takozvanoj pomirbi
bruno
parađžik
kraljević i ostali hrvacki mućenici pobijeni od hrvackih udbaša hercegbosne

Ja neznam jarane imam 5 djece ja žena punac i punica te šura i žena mu bez djece samo što bi pogledali tu rijeku odnese vrag 100 eur i tako 3 puta đabe mi žena radila u Robota,nek ide brale tko može ja nemogu kupit papuće u chineza

Na Kravicu baš i nije jeftino ući
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari