Dr. Landeka o aktivnostima i planovima Doma zdravlja Ljubuški

ljubuski.info

U programu Radija Ljubuški gostovao je v.d. ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški, dr. Ivanom Landeka.

Teme razgovora bile su nova web stranica Doma zdravlja, novouposleni liječnici, potpisivanje kolektivnog ugovora, nova organizacija rada na odjelima s posebnim osvrtom na Pedijatriju, ulaganja u tekućoj godini i planirane ulaganja, volonterski rad u hospiciju i najava predavanja po mjesnim zajednicama.

Kako je rekao Landeka, početkom rujna puštena je u rad nova web stranica Doma zdravlja Ljubuški, na domeni dzljubuski.com, s ciljem bolje i kvalitetnije komunikacije s pacijentima.
Web stranica nudi niz informacija za korisnike naših usluga, kontakt brojeve, raspored rada, termine dolazaka vanjskih suradnika, te mnoge druge korisne informacije. Tu su upute kako pozvati Hitnu medicinsku pomoć i što reći, ljudi često u panici ne daju dovoljno informacija i to nam zna često biti problem. Planiramo web stranicu nadograđivati u narednom razdoblju kako bi korisnici naših usluga bili obaviješteni o svemu što radimo, rekao je Landeka.

Nedavno je u Dom zdravlja Ljubuški primljeno dvoje novih liječnika kako bi se nadoknadio manjak koji je nastao nakon odlaska troje liječnika na specijalizacije.
Troje mladih liječnika nam je početkom ove godine otišlo na specijalizaciju u SKB Mostar. Već tada smo stupili u kontakte s liječnicima s ovog područja da vidimo jesu li zainteresirani za rad u Domu zdravlja Ljubuški. Na našu sreću, dvoje mladih liječnika, Jozo Ivanković iz Međugorja i Bernardica Luburić iz Ljubuškog su prihvatili naš poziv. Oni su sada trenutno na Odjelu obiteljske medicine, mislim da se radi o kvalitetnim mladim liječnicima i dobrim ljudima i vjerujem da će uspješno odrađivati sve zadatke koje pred njih stavimo, rekao je Landeka.

Dom zdravlja Ljubuški trenutno upošljava 31 liječnika.
Pola od tih liječnika su specijalisti. Mislim da mi u našoj županiji imamo najveći broj zaposlenih liječnika, a imamo i najširi spektar usluga koje pružamo u našem Domu zdravlja. Moje je mišljenje da primarnu zdravstvenu zaštitu treba jačati, jer je najiplativija našem Zavodu, a ujedno je i najpristupačnija našim korisnicima i zato je dobro što Dom zdravlja Ljubuški ima širok spektar specijalista iz raznih struka, pa našim bolesnicima nije potreba ići u Mostar, osim ako je riječ o težim slučajevima, objašnjava Landeka.

Zahvaljujući novim kolektivnim ugovorima, liječnici i ostali zaposleni u Domu zdravlja Ljubuški su dobili i povećanje plaće.
Nakon pregovora sa sindikatima, koje su vodili predstavnici Zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstvo zdravstva, potpisana su dva kolektivna ugovora, jedan za liječnike i stomatologe, a drugi za ostale zaposlene u zdravstvu. Svi su naši djelatnici potpisali nove ugovore, a jučer je bila prva plaća po novim kolektivnim ugovorima. U novim kolektivnim ugovorima povećan je koeficijent za složenost poslova, poglavito za liječnike gdje je koeficijent povećan za 0,6 bodova, čime smo došli na nekakvu razinu liječnika u našem okruženju, a to znači da se neto plaća liječnika povećala negdje za oko 250 maraka. Što se tiče ostalih zaposlenih u zdravstvu, njihovi koeficijenti su se povećavali za 0,1 do 0,2 boda, a to znači povećanje od oko 80 maraka, navodi vd. ravnatelja Dom zdravlja Ljubuški.

Govoreći o nabavci novih uređaja i opremanju Doma zdravlja, Landeka je spomenuo kako su nedavno nabavili novi uređaj za uklanjanje dobroćudnih izraslina sa kože za Odjel dermatologije, te kako su uspješno završili projekt rekonstrukcije krovišta.

Tijekom razgovora dr. Landeka osvrnuo se na rad svih odjela najavivši obnovu prostora koje isti koriste, odnosno bolju preraspodjelu kako bi funkcioniranje npr. Odjela Hitne pomoći bilo što učinkovitije, ali i skoru prenamjenu zasad zagušenog prostora na prijemu pacijenata na Odjelu laboratorijske dijagnostike.

Čitav razgovor poslušajte u zvučnom zapisu:

Radio Ljubuški

Glas naroda

Jesu li novouposleni liječnici u kradezeu kao što si i ti lan[ * neprimjereno * ]? Misliš li da je potrebna politika u medicini?

vegeta

U hdz-u je kako se priča Franka Bajto i laborantica Slavenka Granić, po partijskoj liniji u upravnom vijeću DZ uz vjernog im Landeku. Ovi mladi novoprimljeni doktori još nisu u partiji
( samo dokle će tako biti ) ali priča se po DZ da se medicinske sestre primaju isključivo po hdz-ovskoj liniji i da zapošljava toni kraljević i uvenuli a ne landeka, on samo izvršava njihove naredbe. Koliko je u tome istine prosudite sami, raspitajte se pa sami zaključite.

Pa samo ime Slavenka od cijih je kuca, baba joj se tako nije zvala?!

Kad vec imenujete, molim lijepo potpisite se. Ipak ste vi bolji od gore imenovanih osoba i nemate se cega sramiti. Lijep pozdrav.

Dr.Landeku za novog gradonačelnika

rezultati ljubuškog su takovi da vlast može da gleda kud da zgilja ili se objesi što prije a ne da se blamira porazim na svim poljima
spržena i opuhana zemlja za adeze vilajeta na korit privatnih udbaša

Ovaj dr Landeka otkada je preuzeo dz cijelo vrijeme se kiti tudjim perjem.sve ovo sto on prica i s čim se hvali pripremio mu je dr matić.dr Matić je za dom zdravlja napravio vise nego svi ravnatelji skupa.a dr Landeka jedini uspjeh je zaposljavanje svoje kume u dom zdravlja.

Ah tja, za dom zdravlj spremni!!!

Ugodno se iznenadio uslugama doma zdravlja ljubuski,ljubazna i simpatična dr.šunjić

Dr. Landeka o aktivnostima i planovima Doma zdravlja Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari