Stradali Petar Dragičević prebačen na liječenje u Njemačku

ljubuski.info

Svima nam je postalo normalno slušati ako je neki pacijent hitno upućen u mostarsku bolnicu, obitelj za njim leti i nosi mu sve od papuča do toalet papira.

Ne daj Bože zaboravit sapun i pastu za zube, ubruse da i ne govorim, a tek nešto novca za lijekove i ampule koje doktor nakon dijagnoze propiše.

Obično kažemo, tako funkcionira taj naš zdravstveni sustav, tako je za sve osiguranike i dublje ne razmišljamo.

Ipak, nedavni slučaj teže ozljede u prometnoj nesreći u Veljacima, u kojoj je bijeli Golf oduzeo prednost dečku sa skuterom, isti je hitno prebačen u tu istu mostarsku bolnicu u kojoj su ga dočekali isti bolnički uvjeti.

Da podsjetimo, dečko je devetnaesto godišnji Petar Dragičević, jedno od šestero djece branitelja HVO-a koji je bio prisiljen sa cijelom obitelji napustiti rodnu grudu, koju je branio, i otići u Njemačku. Petar redovno pohađa školu i odrađuje praksu u maloj automehaničarskoj radionici koju je pokrenuo njegov otac.

Naravno, cijela je obitelj uredno prijavljena i osigurana, te se njegovi roditelji hitno obraćaju u svoju policu zdravstvenog osiguranja sa ciljem svoje dijete otrpemiti u Njemačku bolnicu.

Kreće ubrzana procedura, službeno se kontaktira mostarska bolnica i, nakon obavljenih razgovora, iz Njemačke se upućuju medicinska ekipa i kola hitne pomoći koja u najkraćem roku stižu u Mostar.

Njemački medicinski tim, nakon pregleda pacijenta zaključuje kako on nije sposoban voziti se do Njemačke u ambulantnim kolima.

Vjerovali ili ne, ponovno kontaktiraju Njemačku i, nakon samo nekoliko sati, na mostarski aerodrom slijeće avion koji dolazi po pacijenta.

Što još reći, sutra je Petru u Njemačkoj zakazana operacija, pomolimo se za njega i poželimo mu brz oporavak!

Vezano za prometnu nezgodu, u kojoj je stradao mladi Petar, o kojoj smo već pisali, prenosimo i pojašnjenje koje je objavila obitelj:

Krešo Vujević

Glas naroda

To je zmajeva. brata mali a znaš da će ga zmaj zakopati.

Daj Boze da se momak oporavi ovima ne bi bio u kozi radi Zmaja

HVO je regularna vojska papak jedan ne valjaj gluposti .I papčino koja je to bosanska policija

To je policija u kojoj nema ovoliko nepismenih i ovoliko kriminala kao u ž zh,ili ako tako voliš hrvatska policija!

Evo što uhljebi potjeraše privatni sektor u Njemačku, nego ih još ubijaju iz obijesti na cesti.. Pa zamislite:
- Uzeti službeno vozilu i dovesti kući!! Odmah otkaz..
- Dati kćerki službeno vozilo!! Odmah u zatvor
- Kćerka skrivila prometnu nezgodu s teškim posljedicama po život drugih učestika.- Odmah u zatvor i presuditi da plati štete vlasniku vozila i svim oštećenima kao i vlasniku skutera.
- Zabraniti tati i kćerki zapošljavanje (uhljebljavanje) na državne poslove idućih 20 godina..

Ali jok, mi hrvati!!!

Hvala bogu da ima njemačko osiguranje vidite šta osiguranje sve radi da spase čovika.Njemačka zemljo SVETA

Srića njegova da je tamo osiguran,ovi bi smuljali da je umra od urođene srčane mane.I nikakvo čudo što je došao avion po njega jer svaki član ADAC autokluba ima pravo na hitan prijevoz avionom ako se u zemlji u kojoj se nezgoda dogodila ne može liječiti i to za samo 60 eura godišnje.Kod nas te oderu za zdravstveno plus markica za uhljebe

Čudi me da se i dalje ne zna o kome se radi , kako se zove dotična i njezin tata! Inače veljačani sve znaju i u sve su upućeni al sad šute samo podvili rep.Vidila bi ona da je na mene naletila al bi se lipo provela ne bi me zadugo zaboravila.

Slika korisnika Krešo

Aaaa, jesmo ljudi!!!!!!!!!!

Čoviku Hrvatu, susjedu,branitelju, stradalo jedno od šestero djece, koje je morao odvesti u tuđinu kako bi živjeli, školali se i radili. Umjesto da suosjećamo sa takvim ocem, koji čita ove ružne poruke u hodniku klinike dok strepi hoće li mu se dijete probudit nakon tek prve operacije, - vi mu uzvraćate komentarima na ovakav ne ljudski način.
Garantiram da je bio u mojoj satniji 93 na Crnim vrhovima.
Dobro se sjećam, kad su bili na prvoj crti, jednu noć zovu nas da im priskočimo u pomoć.
Jednog njegova suborca, susjeda, nešto počelo gušit, pa su mislili da su ih napali bojevim otrovima…
Daj barem izvucite pouku iz članka, na jednoj strani naš zdravstveni sustav i odnos prema pacijentu, na drugoj strani zdravstveni sustav koji po svog osiguranika upućuje avion...

Krešo

Tako je

Ko garantira kreso za tebe da si ti bio na crnim vrhovima

da su nekog uvatili s džointom bili bi bar inicijali ako ne cilo ime i prezime

Kreso je bija na crnim vrhovima a takodje je u njegovoj satniji bio tada maloljetni Bare sa svojih 17 godina a malo ih je dase mogu pohvaliti njegove generacije dasu bili u ratu a to sto je bilo sa Zmigom to je slucajno Bare se nasa slucajno na ulici kada je ovi pucao u bracu Jurkovice isti slucaj kada je Hakalo ubio Ivicu Mijatovica pripadnika specijalne policije eto za neupucene da znaju istinu

Krešo da li je HVO paravojska kako ovaj tip laprda ako si bio u ratu zašto dopuštaš da neko vrijedja naše mrtve sa crnog vrha i Hercegovinu naziva bosnom

Krešo je dosta pisa o vrijeđanju naših poginulih na Crnim vrhovima, pa se nisi ni ti proslavio da ih se zaštiti.

https://ljubuski.net/16210-crni-vrhovi-4-istinita-ratna-prica-nastala-na...

Ja sam samo pitao jeli HVO paravojska tvoje je ime ispod video priloga

Nisi pitao samo to, pročitaj tu barem jednu ponuđenu istinitu ratnu priču pa sam zaključi što je meni značio svaki poginuli sa Crnih vrhova.
Nisi je pročitao kad si za koji minut odmah odgovorio.

Stradali Petar Dragičević prebačen na liječenje u Njemačku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari