Mreža zla

ljubuski.info

Što kada se na zaslonu pojavi prikriveni broj? Ignorirati poziv?

Treba se javiti, mada s druge strane, loše odglumljeni duboki glas izriče novu, staru prijetnju zbog HDZ-a i pisanja. Čovjek, poput svakog drugog živog bića, ima urođeni obrambeni refleks kojeg prati emocija straha i nagon za samodržanjem. Sada nakon pedeset i pet proklinjem svaki trenutak tog vremena, u kojem sam osijećao i mrvicu straha.

"Mafiozo", koji me je već odavno trebao ušutkati s "uskraćenim brojem", po tko zna koji put, zaprijeti: "dosta kolumni o HDZ-u, ili...".

Ne želim biti, niti mala, antiteza toj zloj organizaciji, nego tek mali zapis o njenoj manifestaciji pohlepe, zlobe, mržnje i nadasve iskonskog grijeha, lijenosti. Oni su u proteklih dvadeset godina učinili baš sve da zaštite integritet svoje lijenosti, svog bolesnog bića.

Izbornim inžinjeringom, partija HDZ-e je u tom vremenu postala unutarnja nacionalna elita koja se izjednačila s nacionalnim identitetom i tako stvorila svojevrsnu opsjenu o sebi kao jedinim i isključivim čuvarima Hrvatskih nacionalnih interesa unutar BiH.

U tom vremenu, hrvatski narod u BiH, je brojno prepolovljen s ubrzanom egzodusnom tendencijom.

HDZ-eovom političkom dinamikom hrvatski narod u BiH je razbaštinjen i demografski iscrpljen.

Iz naše riznice povijesnih činjenica, koje su na razne načine istrijebljivale katolički narod, partija HDZ prednjači u tom učinku. To ne tvrdi autor, nego neumoljivi statistički fakti.

Partija je u listopadu još čvršće zgrabila pozicije gospodara života i smrti. Ništa neočekivano i čudno, sem toga da im je vrlo ozbiljno zaprijetila Raguževa politika uljuđenosti, normalizma i blagosti. I pored silne krimi-izborne mašinerije Čović se jedva" provukao".

Sav HDZ-eov izborni trijumf se svodi na glasačku i kradljivu aktivnost partijskih uhljeba i to je posve dovoljno, jer nas je malo i malo nas glasa. Dakle, partiji je dovoljna jedna petina od ukupnog Hrvatskog glasačkog tijela. Točno onoliki broj strašljivaca, čiji životi ovise o odanosti toj partiji.

Egzodus mladih Hrvatica i Hrvata. Odlazak sa stoljetnih ognjišta, tamo negdje u tuđinu...trbuhom za kruhom. Što s tom činjenicom nestanka? Tko je njen uzrok?

Partijaši, pritisnuti tom žalosnom činjenicom, u zadnje vrijeme izbacuju floskulu koja vrijeđa do neizdržive mentalne boli. Parafrazirano, te guzonje alibiraju: "što tu ima loše...svijet se globalizira i normalno je da fluktuacija radne snage zahvaća i našu mladost...neka mladi odlaze tamo gdje će se usavršavati, pa će se onda vratiti!?..."

Čudovišne izjave!

Tamo gdje nema mladosti, nema ni života. Što će ostati ovdje? Starački domovi, hemodijalize, palijativna skrb, samrtni hropci umirućih staraca koji nemogu prepoznati unuke, jer nisu tu.

A gdje idu njihova djeca? Olako završavaju fakultete i ostaju ovdje preuzimajući stiliziranu gramzivu taktiku stvaranja sindroma više klase po matrici negdašnjih Patricija. Izvan partijska klasa se preobražava u Plebejce.

Partija kontrolira sudbenu vlast. Suci, tužitelji, pa čak i odvjetnici prolaze rešeto odanosti i tajnih prisega. Procesuiranje je inkvizitorskog obilježja.

Partija je u potpunosti preuzela sustav obrazovanja. U tako brutalnoj mjeri, da ne preza polomiti kosti pedagozima koji ideološki iskoče iz tračnica poslušnosti. (Kukić, Milić...).

Partija suvereno vlada i zdravstvom. Tko se to može kvalitetno liječiti? Zna se.

Tko može biti uspješan poduzetnik? Samo onaj tko "posluje" s partijom.

Tko se to može zaposliti u javnu ustanovu, pa makar na mjesta čistačice, portira...ako na neki način nije odano povezan s partijom?

Partija je raskolila i katoličko svećenstvo odrezavši njegov viši hijerarhijski dio od strogo odanog, hercegovačkog, te preuzela i same oltare.

Čović kod pape? Baš zbog navedenog. Samo je njemu uspjelo napraviti dva kardinala-fikusa.(Puljić, Komarica). To je zaprepastilo i papu Franju dok mu je veliki vođa, klečeći balio po prstenu.

Partija HDZ-e, sada je zapravo grupacija zlosretnih "mačista" u bezosjećajnim tvrdim oklopima. Grupacija koja ubija psihologiju ljubavi, stvarnih vrijednosti i duhovnog razvoja. Sila koja odbija drugačije međutonove i kompromise, jer za njih je sve to samo izdaja i slabost. Kod njihove percepcije uvijek je ili-ili: ili si im podčinjen ili si im neprijatelj. Partija je interesna čoporativna skupina koja i dalje njeguje onaj naš tradicionalni užasni polaritet: "tko god nije za nas, taj je protiv nas".

"Uskraćeni broj" me ponekad izrafala. Naravno da počme s "komunjaro", a onda ide: izdajniče, probalijo, islamisto, halal pederu...ma tko će to sve zapamtiti.

Pošto spavam s Biblijom nadohvat ruke, nađoh u njoj usporedbu za njegovu partiju:
"U nekom gradu živjela dva čovjeka, jedan bogat, a drugi siromašan. Bogati imade ovaca i goveda u izobilju... A siromašan nemaše ništa osim jedne jedine ovčice... Hranio ju je, i ona rasla kraj njega i s njegovom djecom. Jela je od njegova zalogaja, pila iz njegove čaše, spavala na njegovom krilu i bila mu je kao kći... I dođe putnik bogatom čovjeku, a njemu bijaše žao uzeti od svojih ovaca ili goveda da zgotovi gostu koji mu je došao.. On ukrade ovčicu siromaha i zgotovi je za svog pohodnika. Kada ču ovu priču, plane gnjevom i reče Natanu: 'Tako mi živog boga, čovjek koji je to učinio zaslužio je smrt, i nadoknaditi će ovcu četverostruko'. Natan mu odgovori: 'Ti si taj čovjek'! (2.o Samuelu12:1-7).

U ovoj priči prorok Natan predstavlja Davidovu istinitu savjest koja funkcionira kroz slojeve obmana, baš onako kako funkcionira partija HDZ-e.

"Uskraćeni broju", sretni ti blagdani s napomenom da sam, već odavno, sam sebe kaznio.

Zasluženom kaznom... a vi?

Žarko Nižić

Glas naroda

Imaju oni više metoda eliminacija ljudi , komunističkih škola a preuzeli je ovi takozvani hrvati i rodoljubi po zanimanju,
Financijsko uništenje-uništenje osnovne egzistencije, iza toga dolazi do problema u obiteljskom i društvenom životu, a nakon toga dolazi do psihološki i psihičkih problema.
Marginalizacija i laž u cilju postizanja lošeg mijenja u društvu,da je dotični vrag i samo vrag, ponavljanjem laži ona postaje istina .
Fizička likvidacija.
Sve je to radila UDB-a koja je očito ostala iza rata i kroji nam živote, a najdraži sloj društva je onaj koji se ne buni i ne pravi njima probleme i ujedno njima služi ,koji pristaje na svaki oblik kriminala-đon obraz, i tako muzu i strigu svoje ovce i strigu i muze i muze i strigu.

svaka čast....dobro izrečeno kos .....sve istina,prepoznaće se odmah oni nabrojani samo je pitanje koliko ih pogađa da komentiraju ili ne

opet kapa do poda!

Prije svega savršeno sročeno, a o istinitosti da ne govorim... žalosna istina!

Učiteljica učenicima u školi jednoga dana kaže da donesu tri kune za žedne u Africi. Sutradan sva djeca donose novce osim malog Ivice pa ga učiteljica pita gdje su mu kune, a on će - moj tata je rekao da u Africi nema žednih.

Idući put im učiteljica kaže da donesu tri kune za gladne u Africi. Svi su opet donijeli novac samo mali Ivica nije pa ga učiteljica opet pita zašto nije, a on će - moj tata je rekao da nema gladnih u Africi.

Nakon toga učiteljica kaže da donesu tri kune za HDZ u Africi. Svi su donijeli po tri kune samo je Ivica donio šest kuna pa ga pita učiteljica zašto je donio šest umjesto tri, a on će - moj tata je rekao da ako u Africi ima HDZ-a, onda ima i gladnih i žednih

Postovani gosp.Žara
Kapital moze kupiti sve,imati sve samo nemoze kupiti intelekt, to je dar od Boga.
Nasi sinovi su nasa ogledala,a mi smo njihovi uzori,a ja te netrebam moliti da ostanes kakav jesi,nije tebe nikad nista slomilo,nece ni "nepostojeci broj",samo nastavi!
Sretni ti blagdani-tebi i tvojima!
P.S. Ja sam sebe odavna predobro kaznio i odveo sve svoje odavde..
Umalo zaboravih,sretan Bozic i svim "tajnim" brojevima i onima koji me i dan-danas prisluskivaju kada dodjem,sretan Bozic i HDZ-u! Svi ce uzivati plodove svoje sjetve.

kapa do poda

Opet sam te po naslovu pogodio autore što se tiče falangi HDZ-a reći ću im davno je bila '92 i '93 kad su ubijali neistomišljenike bez sankcija ono što me je u ovom tekstu pogodilo je a davno sam to rekao nije meni žao što su od mene napravili [ * neprimjereno * ]a već što se to spremaju njihova djeca raditi našoj i mojoj (a imam ih petoro) djeci e to vam drugovi iz kradeze stranke no pasaran bez velikih nereda.Živjeli i ne bojte se.

Za redakciju nije gl.pan neprimjerena riječ onda za vas ne smije biti film [ * neprimjereno * ] gluplji Žarko samo piši evo u Vrgorcu su se dogodile promjene mi malo sporije politički mislimo i tu je taj problem koji se vremenom riješi

jedini kolumnist koji uistinu zeli pokazati tko je taj kradeze nadam se da ce to moj slijepi narod jednom uvidjeti kojem usput zelim SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOZIC I NOVU GODINU. a tebi gos Nizicu Bog dao jos puno snage i zdravlja i nemoj te odustajat molim vas zbog sviju nas a pogotovo nase djece. veliki pozzzzzz

@Bravo tnt
@bravo ljubuski
Pozdrav od mene i od mojih petoro(plus kraljica) trenutno nenazocnih na djedovini!
Sretni Vam blagdani,Bog Vas blagoslovio!

mreža zla je bila u subotu večer u bakusu,u ćike u svatovima,a sinoć na zahvalnom skupu hdz u fragoli,krniti će im na nos što bi rekli stari..

Alkarski vojvoda Žare u sridu!!! Dobar si Žare dobar ko Andrijino crno vino.

Teško je tu nešto učinit,stranka na vlasti je samo promjenila ime .Infrastruktura je već postojala.Seljačke sinove u rovove.A oni-gospodari rata i mira- sakupljaju prvobitni kapital.Crkva podržava novopečene kapitaliste.Oni ih bogato nagrađuju ,ovozemaljskim dobrima.Polja u ledini ,tvornice zahrđale narod u besparici. Šta sad? ........ Možda vladajući imaju odgovor!

Sinko moj vladajući ti nemaju nikakav kvalitetan odgovor vać završni udarac kojim će sve neistomišljenike poslat na biro u inozemstvo u suicid itd ali ne dajte se ima da im mamu maminu na slijedećim lokalnim izborima nikad više oni neće pobijediti u Ljubuškom to vam kažem ja i mojih tisuću hajduka

moj zare evo sve ali otkud tebe u svemu ovome pa dok si virio iz jelavica [ * neprimjereno * ] dobijao masne kredite,gradio onu rusevinu pisao si nesto drugo recimo poeziju jer je to tada bilo pozeljnije a danas si promjenio pero.neznam u ime koga ili za koga potoisujes tekstove ali najbolje bi bilo da se vratis poeziji

Nizicu nisi mogao nize past,mislim da si mogao i nesto orginalnije,to jest istinito! samo tako i nize pisi!

ABZ...da je žara htio,mogao je biti milijarder.Jelavića je 97-e spremio u p.m,nazvavši ga bolesnikom koji je okupio oligarhiju.Iz hotela je istjerao cijeli vod UNPROFORA i sve HDZ-ovce,na moje oči. A onda su mu smjestili...ja znam cijelu priču.A moj abze,pa nisi ti valjda mudriji od žare,koji je šutnuo milione,a on zna zašto...

haha pa Jelavić mu je rodijak pametnjakoviću, tko o čemu ovaj o crkvi i oltarima kompleks valjda, nikako čovjek da shvati da se ne može u crkvi dva ili više puta vjenčat

meni je drago da je mali arafatov stao na noge medzu jacima je u gradu a ti striko pisi pjesmice

Daleko si od istine ja mislim da je se Žara distancirao i od ove što se udala za Šimića a pogotovo Arafatovog sina

Daleko će maslo dogurat sa dnevnim listom dok mu kolumne pišu odnosno potpisuju Nižić i Kukić.

Daleko ćeš ti dogurati sa svojom površnošću, kakve veze ovo ima s Dnevnim listom?

aj napisi tekst o ivicu brkicu ako smis

A sad mi je jasno kada su govorili da je žara nižić prolupa obolio psihički, da je navodno u hotelu bila organizirana prostitucija, prolupa je zato što su ovi na vlasti rekli prolupa i pošaljimo ga na Goli Otok (treba ga svim sredstvima uništiti) i tamo mu dokazati da jedino vladajuća partija pravo radi i pravo misli.

Žaru Nižića poznam preko tuđih priča i konstrukcija, nemam ga razloga braniti, ali dok je god čovik uz istinu ja sam uz njega

Ovoga Žaru znam iz viđenja,ne znam kakav je niti me to briga ali je činjenica da ovo što piše je sve istina.Nisam član nijedne stranke niti me briga ni za adz ni za sdp ni druge,ali je činjenica da nama nisu krivi nekakvi izmišljeni [ * neprimjereno * ]ci,srbi,muslimani,nekakvi platformaši.Budimiri,Lijani,Raguži jedini [ * neprimjereno * ]ci i jedini što nas uništiše su ADZ tj,velikom većinom članovi bivše udbe i saveza komunista i njihovi potomci.

ej ljudi,stanite malo:Žaru gledam i snjim se katkad družim već više od dvaes godina:Potpuno normalan i dobrodušan čovik! ....šta vam je ljudi!?

Sad se javlja i vladajuća-teška artiljerija.Istina boli.Podrška piscu gore navedenih redaka.

Čuli, organizirana prostitucuja u hotelu.?!
Kasno Marko na Kosovo stiže...???!!!

koja [ * neprimjereno * ] prostitucija bilo je dva tri mangupa koji su imali cure gdje ce s njima na kravicu a vi drugi ste same drk.dzije bili i ostali hotel je bio dobar imao dugove koje zara iz poslovanja nije mogao servisirati a povjerioci nisu prihvatili zarin prijedlog da udzu u dionicarstvo sve drugo je blebetanje zara samo naprijed tko se boji hdz batine neka se meni javi ja imam 50 momaka u podne i ponoci

Svaka čast gostu.Ono nije bio hotel nego sportski centar s uslugama priprema tenisača a ugovor su mu srušili...itd,itd,

Nikad više onakvih fešta zezancija provoda kao uz bazen terene konobu hotela Hercegovina tko tu nije bio nije živio u Ljubuškom

tata je slao ljude da nas upozore
zara hvala ti si odradija svoje
uzivaj u kraljevstvu nebeskom

Mreža zla
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari