Do 2024. godine Ljubuški će biti najljepše turističko odredište u BiH!

ljubuski.info

Ljubuški će do 2024. godine biti najljepša turistička odredište u Bosni i Hercegovini s očuvanim prirodnim ljepotama i tradicionalnim vrijednostima. Mjesto mudrih ljudi, koji će korištenjem svih raspoloživih resursa i znanja voditi računa o uravnoteženom razvoju, stvarati preduvjete zdravog i perspektivnog života svih njegovih žitelja, navedeno je u Strategiji razvoja Grada Ljubuškog od 2014. do 2014. godine, dokumentu koji treba poticati budući rast i razvoj zajednice, a koji je izradio razvojni tim ovog grada uz sudjelovanje predstavnika javnog, privatnog i nevladinog sektora.

Dio je to koji se odnosi na viziju razvitka Grada Ljubuškog, dok su strateški ciljevi razvitka podijeljeni u četiri skupine.

Prvi strateški cilj orijentiran je na razvoj gospodarstva Ljubuškog. Ostvarenjem ovog cilja, kako stoji u dokumentu, postavljaju se temelji za ubrzan razvoj poduzetništva, kao i za stvaranje preduvjeta za povoljno poslovno okruženje. Gradska uprava mora učiniti sve kako bi izgradnjom potrebne infrastrukture i razvojem poslovnih zona učinila područje grada privlačnijim potencijalnim investitorima. Ovaj cilj, također, usmjerava razvojne aktivnosti u smislu institucionalnog sustava potpore poduzetništvu, unaprjeđenja znanja, ulaganja u ljudske resurse, a sve u svrhu lokalno ekonomskog razvoja grada.

Drugi strateški cilj ima za cilj poboljšati turističku djelatnost. U Ljubuškom, naime, postoje turistički resursi, kao i nekoliko atraktivnih turističkih odredište. Oni predstavljaju turističku sirovinu, koju je, kroz kvalitetno planiranje i upravljanje turističkim razvojem destinacije, moguće transformirati u tržišno prepoznatljive, konkurentne i dugoročne održive turističke proizvode i usluge. Primarno je razvijati eko turizam, ruralni turizam, gastronomiju, sportsko- rekreacijski turizam i kulturni turizam.

Treći strateški cilj vezan je za povećanje razine iskorištenosti poljoprivrednih resursa i razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Iako se razvoj grada prvenstveno ne temelji na poljoprivredi, prisutna je tradicija bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, a same prirodne karakteristike i bogatstvo kraja vodom idu u prilog i upućuju na potrebu daljnjeg ulaganja u poljoprivredni sektor.

Podizanje kvalitete javnih usluga, razvoj komunalne i socijalne infrastrukture i očuvanje okoliša kako bi se stvorili uvjeti za bolju kvalitetu života, četvrti je strateški cilj. Gradska uprava mora poduzeti sve potrebne korake, koji će rezultirati modernijim i manje birokratskim pristupom ispunjavanja zahtjeva, ali i očekivanjima poduzetnika i građana u širem smislu riječi. Potrebno je, istaknuto je u dokumentu, unaprijediti funkcioniranje administracije, kao i usluga koje gradska administracija pruža građanima. Cilj je u sljedećem razdoblju povećati javnu svijest o zaštiti okoliša i javnih dobara. Grad treba osigurati podršku projektima ekološke edukacije i zaštite prirodne sredine.

Dodajmo i to kako prioritetni programi i projekti nisu samo temelj za korištenje sredstava iz gradskih i drugih domaćih izvora, nego i dobar temelj za pristup eksternim izvorima sredstava, poput pretpristupnih programa Europske unije, ali i drugih programa podrške u Bosni i Hercegovini.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Sta ce biti? ..sta..?

Obecanje lu.don radovanje.

Koga vi zejebajete.?

Ko to ima prihod od turizma, osim pojedinaca?

Grgo Mikulic i ekipa jer da nije njih svi ugostiteljski objekti bi se pozatvarali...oni to pune do ja,ja

IMA svak Korist ko oce radit

Do 2024 ćemo sve uništit, zagadit i opljačkat. Tu će polako naseljavat izbjeglice. Zna se kradeze.

To care Barbariću tanisu ga nitko i komunisti izgradil oni koji su oko crkve hodali osamdesetih godina a sad bi zasluga enema

Ljubuški je najljepši grad u pustinji

Sve ima da cvate kad Grgo uzme turizam u svoje ruke

Kakve koristi od toga imaju stanovnici ljubuškog nemaju nikakve kao ni branitelji

več jeste ako računamo da su turisti željni betona,šahtova,rupa i policije po cestama

Sve stoji treba se naplacivat al brate ulažite u kravicu svi objekti pustaju septicke jame u vodu sramota

2024. sebe vidim prëko.

Tako su i partizani tražili privilegije

Kako ne!
Grad bez ljudi-atrakcija ili grad bez Naroda a Vlast čuva fotelje!!!

Ja san čuja na kravici ima kanalizacija za otpadne vode. Ne teče valjda u rjeku oslobodi bože.

Gospodinu vuksicu kanalizacija tece kroz lokal kad mu se jama napuni...

Ja se sutra pakujem i vraćam se iz Njemačke

Bijaše puno strategija , planova i ciljeva... vala se načitašmo o tim strategijama i ciljevima
Istina Ljubuški ima potencijala ai i odavnina imao je....Razvijati turizam nije isto teoretski i u praksi. Puno se piše a malo u praksi se pokreće.
Koji su to stručnjaci ili poznavaoci turizma da mogu nešto napraviti?
Grgo Mikulić pročitah neki dan u novina da je savjetnik u ministarstvu za turizam
Pa bio je Direktor TZŽZH i zatvorila se, aj neka neko napiše dok je bio Direktor TZ jeli ga neko vidio na nekim događanjima što je trebao kao predstavnik turizma
Pitanje koga će on savjetovati, da je znao ne bi zatvorio TZ.. Živi bili pa vidili od razvoja turizma dugo neće biti ništa nema ko to pkrenuti. A otpadne vode uz Trebižat su priča za sebu

Bit će Hrvatska švicarska

S ovom interesnom skupinom koja vlada u Ljubuškom teško će se Ljubuški razvijati kada oni moraju sređivati tendere za prijatelje i kumove.Nevenko Barbarić mora otići jer je upropastio općinu.Treba napraviti reviziju financija općine Ljubuški kome su se djelile pare bez pokrića.

Nevenko je i dosad razvijao Lučićeve projekte koji su propali.Samo izvlači novac iz općinskog proračuna.

Sve će biti bolje nakon Nevenka.Smeće ostaje smeće.

Trebizat je dao Bog ali adz ga prisvojio

Tko je srusio Stari most koji godisnje posjeti pola miliona turista nekad je tu bilo stotine radnja Hrvata sad su svi u Cimu i Ilicima toliko o HDZ turistickim projektima

Di se moze da jedna opcina grad zivi samo od turizma. JOS JEDNA BEDASTOCA U NIZU. SAMO PROIIZVODNJA NAS MOZE SPASITI A TURISTICKU ZAJEDNICU STO PRIJE UKJNUTI......

Svaki dan senzacija jedna!Najljepše turističko odredište !Ajte molim vas skromnost je uvjek bila vrlina-vladajuće klike! Kafići osim nešto poreza državi ,ne donose nikakve benefite,širem pučanstvu,Braniteljima pogotovo! A gdje idu pare od prodanih ulaznica !? Teško bi to otkrila i ekipa iz CSI ! Predlažem neki postotak izdvajati za Branitelje ! Nikako za izborni inžinjering! Nikako za skupe večerice vladajućih -iluzionista ! Ali ajde ,bolje ikakav strateški plan, nego nikakav ! Što bi reka Lošo!

HAHAHAHAHAHAHHAHHAHAHAHA znaju li barba i kvesko za ovo? 2024. Ljubuški može biti samo veći grad duhova...

Onda ce Zdena bit najbogatiji u BiH e to mi je drago cut

Kravice drži HDZ čovik pola njemu pola stranci,ko i druge atraktivne lokacije.Jadni nebili,brzo će te počet povraćati.Kad vam je dosta,lječite se pod hitno,pohlepa=laž=lopovluka.

Ipak cu ja ostat u Essenu vozat viljuskara za 13€ po satu

Žaba, kornjača, riba, Famos, Unis, Vinarija, Platnara industrija NO, , turizam YESS Kravica, Lučići, Barbarići,Ljnubuški pustara, realnost Njemačka Irska dosta više laži ,mantra , mantra Devid Koperfild se postidio od ovlike smijurije

Turizam je dva tri mjeseca u godini i to je to.Treba živit i ostatak godine a to bez proizvodnje nije moguće.Ljubuška vlast je svoje gospodarstvo uništila zbog privatnih interesa.

jedino ako bi Covic napravija kucu u Kravicama onda bi to bilo tocno,jer bi se onda pazilo na okolis i na kriminalca Dragana nasega Covica....

Do 2024. godine Ljubuški će biti najljepše turističko odredište u BiH!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari