Za naknadu se već prijavilo 10 tisuća razvojačenih branitelja

ljubuski.info

Skoro 10.000 nezaposlenih razvojačenih branitelja u nešto više od deset dana predalo je zahtjev za isplatu novčane naknade koja im pripada prema novom Zakonu o pravima razvojačenih boraca i članova njihovih obitelji, kazao je Salko Bukvarević, federalni ministar za braniteljska pitanja, podsjetivši da je ovaj zakon stupio na snagu 8. kolovoza.

Prvi presjek imat ćemo u petak, ali prema podacima s terena, skoro 10.000 boraca već je izvadilo potvrde i predalo zahtjev. Ti su zahtjevi u proceduri obrade i donošenja rješenja u općinskim službama boračko-invalidske zaštite, dodao je Bukvarević.

Pojasnio je da potom sve ide u Ministarstvo za braniteljska pitanja FBiH, iz čijeg će se proračuna isplaćivati naknade, te da je to procedura koja traje petnaestak dana.
Vidjet ćemo koliko će razvojačenih boraca u kolovozu završiti svu proceduru i u rujnu dobiti prvu naknadu, rekao je Bukvarević.

Podsjetio je da, kako koji razvojačeni branitelj bude ispunjavao uvjete, tako će podnositi zahtjeve za naknadu.

Stoga je, dodao je resorni ministar, nezahvalno govoriti o konačnom broju ljudi koji će imati pravo dobivati naknadu, ali su procjene da će do kraja godine njih skoro 20.000 dobiti ovu mjesečnu egzistencijalnu novčanu pomoć.

Pravo na naknadu imaju razvojačeni branitelji stariji od 57 godina, koji su bar godinu prijavljeni na zavod za zapošljavanje i imaju bar godinu sudjelovanja u ratu.

Propisano je da jedan mjesec sudjelovanja u oružanim snagama iznosi 5 KM, dok bi prosječna mjesečna novčana naknada bila oko 200 KM.

Glas naroda

Koliko znamo on govori o demobilisanim borci a citat nije tačno prezentovan

10 000 a na prosvjedima si mogao sve na prste izbrjit neka vam je u slast gunjaši gdije ste dosad bili čas izuzecima.

Šta treba od dokumentacije?

Iskaznica HDZ-a to pokažete i sve rješeno.

Sad ce djavli ra 100 e ako imaš manje god postarit te. A uvik se placalo da si mladji. Sad ce ovi od 48 imat 57 god

Tako su se dizali krediti i posuđivale pare da na kazem prodavalo zemljiste da se kupi papir da si bolestan i da je granata prosla kroz njega pa od tog dobio posljedicu PTSP odnosno da kupi papir da je LUD 40 i vise % a nekad se dizalo kredite , posuđivalo pare ili teska srca prodavala zemlja da bi se covik lijecio a sad na ponos napisi mi dojktore da sam LUD. Jeli tako vojnici i policajci

A ko prima penziju Bukvaricu kad imas vliko boraca sto nemaju nista.Jel clanstvo necije??

Ovo pravo od naknade ima li pravo ostvarit ako neko ima manje od 57 godina već prima vojnu invalidninu oćeli imat pravo na ovu naknadu kad napuni 57 godina.

Uvjet je da imaš više od 57 godina, najmanje godina dana na burzi rada, da si najmanje jednu godinu proveo u ratu i da nemaš primanja na svoje ime više od 170 maraka mjesečno.

nesmiš bit lažnjak joker dragančeta jer se gleda po registru ko je bio ko nije

sad se javili svi HDZ uveri[ * neprimjereno * ]i a na prosvjedim u sarajevu bio jedan bus POŠTENIH branitelja sa margine društva

Mladi od 57 papire u ruke Hamzi I Pervanu i eto para

A šta ću ja imam 47 godina cijelo vrijeme u ovom usranom ratu a nemam ništa

Mladji od 57 godina kufere u Ruku i opleti uzastranu. 5 godina u SS Angelinim trupam i eto penzije veća nego da si 15 godina ratovao za HVO. I nemoraš nikoga zaokruživat kada dodju bilo kakvi izbori samo noga preko noge i uživaj Štaće ti krezubi Pervan dat on nezna ni u kojoj je vojsci bio do podne kad ga upitaš.

Računi dođu na naplatu,svakome,kad tad.
Tako će i za ovu nepravdu doći.
Velika nepravda-veliki računi.

Za naknadu se već prijavilo 10 tisuća razvojačenih branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari