Misija OESS BiH: Nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost

ljubuski.info

Misija OESS-a u BiH osudila je svaki oblik nasilja i prijetnji upućenih novinarki i spisateljici Martini Mlinarević.

Poziva nadležne institucije u BiH da zaštite Mlinarević, reagiraju na ugrožavanje osobne slobode i sigurnosti svih novinara, te stvore uvjete u kojima će novinarke moći obavljati radne zadatke na ravnopravnoj osnovi, bez šovinizma i predrasuda.
Jedna od odlika demokratskih društava je da dopuštaju puno uživanje temeljnih sloboda, uključujući slobodu mišljenja, savjesti i izražavanja, kao i ravnopravno sudjelovanje muškaraca i žena u javnom životu. Sve navedene vrijednosti garantirane su Ustavom BiH. Iako je konstruktivna kritika pisane riječi poželjna, nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost, navodi se u priopćenju iz Misije OESS-a u BiH.

Odbor festivala se ograđuje

Ne želimo biti objekt postizanja političkih i osobnih ciljeva, priopćio je EvergreenFest navodeći kako se zbog neistinitih navoda spisateljice Martine Mlinarević, čime i navoda domaćih i regionalnih medija, ograđuje od bilo kakvog ugrožavanja osobne slobode, slobode govora ili utjecaja na sigurnost, kao i navoda da je nastup spisateljice na festivalu otkazan nečijom uredbom.

Navedeno je i kako posjeduju pismene dokaze kao potvrdu, koji će na upit i po potrebi biti dostavljeni samo nadležnim institucijama.
Organizacijski odbor Evergreen festivala nije samoinicijativno otkazao već najavljenu književnu večer sa spisateljicom Martinom Mlinarević. Isti je otkazan na inicijativu spisateljice tijekom privatnog razgovorau kojem je ukazano naše suosjećanje zbog negativnih komentara javnosti, a koji su uslijedili nakon najave događaja, radi njenih političkih istupa i privatnih objava, navodi se u priopćenju.

Odbor se ograđuje od bilo kakvih negativnih navoda ili komentara, posebice onih koji bi ugrozili zdravstveno ili životno stanje spisateljice.
Od početka se ističemo po inzistiranju na multikulturalnosti. Kroz godine rada ugostili smo umjetnike cijele regije, koji su jednako tretirani bez obzira na nacionalnu, vjersku pripadnost ili političke stavove. Jednako ćemo i nastaviti bez obzira na moguća negodovanja interesnih skupina, navodi se u priopćenju u kojem je naglašeno kako je nastup autorice upitan isključivo jer ne žele biti objekt manipulacije, postizanja privatnih ciljeva i političkih polemika.

Želimo se odmaknuti od svih navoda koji Evergreen festival i organizatore pojedinci karakteriziraju kao 'fašistički', naglasili su organizatori i naveli da se knjiga M.M., kao i knjige drugih domaćih autoraslobodno mogu prodavati na festivalu kao i do sada.

Spisateljici želimo nastavak uspješnog rada i da se njena životna sigurnost, radi različitih osobnih stavova, ne dovodi u pitanje, priopćio je Evergreen festival Čitluk.

Navode kako festival nastavlja tradiciju koncerata i umjetničkih događanja, koji osam godina oživljavaju kulturnu scenu ovog malog mjesta i osvajaju publiku užarenom atmosferom.
Unatoč brojnim preprekama, festival je za sve ljubitelje zabave otvoren do ponedjeljka, 26. kolovoza, a uz potporu lokalnih, državnih i regionalnih institucija te vjernih sponzora, navedeno je.

Glas naroda

Martini je upalilo.Pisi protiv politike pa u politiku.
A Zara protiv politike pa na listu SDPa sa Memnunom ali ne upali ko Martini.
Ko zna.Kako stvari stoje ni odlazak Martinin se ne nazire.
Da ne ostane fatamorgana.

Hebo vas vise hdz, nemojte ih vise birati i kraj i rijesit ceti ih se ali Marina je neunistiva. Nj podupire pijani komso i sva islamisticka raja

E' sutra idem namjerno u Čitluk da kupim tu Martininu knjigu, dobro će mi doći u poljski klozet ako mi nestane tariguza... Ha ha hi hi ho ho, na što spade moja Martinka...

Drug, nikad ti nisi ni izašao iz poljske ćenife a kamoli da znaš za Čitluk.

Sunce putuje Narod odlazi
Nova zima dolazi
Vrijeme neumoljivo svakom curi
Svi ćemo završit na kaši i puri.

Došla nam je i demokracija
Svako malo neka racija
Dijecu tudje sunce grije
Istina se u laži krije.

Živimo od danas do sutra
Na laži se budimo sesvakog jutra
Znali netko o čemu se ovdje radi
Živi živi samo sudbine kradi to je život
O tome se radi.

bitno je da sii ti naučila moj vikabular
kradeze
udbaši
uhljebi
uvlači[ * neprimjereno * ]i
veliki vjernici
ševinovci
svi drugi ne trebaju kruha jest samo oni-kako vas bre nije sram
hercegovina je zemlja udbaša i uveriguzaana najprimitivnijeg tipa
martina je ljubuška jan dark-umrite HDZkani je vas martina razjeba ko beba zvečku

martina je najšarmantnija žena ljubuškog no jedina joj je mana što nije u HDZ partiji

Tako to otprilike i ide- zabranjuju pjesme i nastupe pale knjige radnje i stanove,,,, pa dalje....... Sve zbog toga što se ne slažu sa tuđim mišljenjem i idejom a svojega i nemaju,

Tako to ide, kad se neko ne slaže s njenim mišljenjem i njenim pisanjem, onda ossce se digne na zadnje noge i štite onoga koji bunca i piše bez veze. Ajde jedan pametan i dubokouman citat iz te knjige, a da je za one ispod 18 godina

Naše žene kažu nemoj nikada praviti žrtvu od sebe jer ćeß uvijek ostati žrtva.I kada to ne budes želila. Čim padnes malo u zaborav ti se oglasis žrtvom. Ti koja ne vjerujes optuzujes one koji te kunu rakom.Da je tako sve bi imali rak.
Vjerujes u ono sto ti odgovara da bi digla frku.
Pogledaj na sestru i roditelje i sa njima na Sv.Misu.
Ispovjedi se da ti Isus Krist opere grijehe i očisti tijelo.Obrati se.

Mene zanima otkud joj pravo za korištenje imena Huzur za njezinu knjigu?
Google kaže:
Ahmet Hamdi Tapinar je 1948 izdao knjigu pod istim nazivom, do sad prodani milioni komada u 5-6 izdavanja na desetke različitih jezika i vodi se pod classic- lektirom.
Moguće da je copyright kupljen, a moguće je i da izdavačka kuća Dergah iz Istanbula bude prilično na[ * neprimjereno * ]na dok sazna za drugu knjigu€€€€.
Ima li investigativnih novinara ovdje? Eto posla (;

Tako je pajdo trebala je dati naziv knjizi Jadu kraja nema

gospodo u dijaspori razgrabimo martininu knjigu neka žena piše drugu druga će bit bolja ko manolićevi memoari-neka crkne HDZ od muke koji nam je obećo švicarsku a vasovali smo kanal njemačku
martina je naša herojina i bolj je od uhljebe krišto kako se god pogleda
uostalom smatram HDZ treba plebiscitarno pobjedit što pre odma

koja je to HDZovka ljepša od naše opozicijske herojine
martina oćemo da te ženimo nek crknu dušmani

Svim Hrvatima čestitam dane oslobođenja Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča uz pjesmu "Ne može nam niko ništa"...

Dobročinitelj čuti na Miline prijetnje, izgleda da od proslave nema ništa, hahaha

Oslobodili smo Glamoč Grahovo Drvar od pilana linija za proizvodnju šuma traktora freza pojaćih motora a HV od četnika

gospodo demokrati HDZa pozdravlja vas
kraljević
parađžik
bušić
pavlović i pogledaj te na ju tubu govore ovih ljudi što ih pojede HDZ mrak i ostalih do bbroja 40 koji su maknuti da bi se u bih moga pravit kaos HDZ i dodigove politike a rezultat je iseljenje hrvata sa bug prostora i muslimana sa hrvackih prostora
niko za ovaku politiku nema mandat ovo je izdaja ne put u maglu nego put u uništenje naroda

Volim te Martina udaj se za mene i čuvaj se HDZ jazavaca ti je zloćinaćka organizacija u krepanciji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????

"zloĆinaĆka", ajde pogodite ko bi ženio Martinu?

Odjeb je lansiran.. jedino tako mozez da zivis u Ljubuškom ...kazes svima

Misija OESS BiH: Nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari