Misija OESS BiH: Nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost

ljubuski.info

Misija OESS-a u BiH osudila je svaki oblik nasilja i prijetnji upućenih novinarki i spisateljici Martini Mlinarević.

Poziva nadležne institucije u BiH da zaštite Mlinarević, reagiraju na ugrožavanje osobne slobode i sigurnosti svih novinara, te stvore uvjete u kojima će novinarke moći obavljati radne zadatke na ravnopravnoj osnovi, bez šovinizma i predrasuda.
Jedna od odlika demokratskih društava je da dopuštaju puno uživanje temeljnih sloboda, uključujući slobodu mišljenja, savjesti i izražavanja, kao i ravnopravno sudjelovanje muškaraca i žena u javnom životu. Sve navedene vrijednosti garantirane su Ustavom BiH. Iako je konstruktivna kritika pisane riječi poželjna, nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost, navodi se u priopćenju iz Misije OESS-a u BiH.

Odbor festivala se ograđuje

Ne želimo biti objekt postizanja političkih i osobnih ciljeva, priopćio je EvergreenFest navodeći kako se zbog neistinitih navoda spisateljice Martine Mlinarević, čime i navoda domaćih i regionalnih medija, ograđuje od bilo kakvog ugrožavanja osobne slobode, slobode govora ili utjecaja na sigurnost, kao i navoda da je nastup spisateljice na festivalu otkazan nečijom uredbom.

Navedeno je i kako posjeduju pismene dokaze kao potvrdu, koji će na upit i po potrebi biti dostavljeni samo nadležnim institucijama.
Organizacijski odbor Evergreen festivala nije samoinicijativno otkazao već najavljenu književnu večer sa spisateljicom Martinom Mlinarević. Isti je otkazan na inicijativu spisateljice tijekom privatnog razgovorau kojem je ukazano naše suosjećanje zbog negativnih komentara javnosti, a koji su uslijedili nakon najave događaja, radi njenih političkih istupa i privatnih objava, navodi se u priopćenju.

Odbor se ograđuje od bilo kakvih negativnih navoda ili komentara, posebice onih koji bi ugrozili zdravstveno ili životno stanje spisateljice.
Od početka se ističemo po inzistiranju na multikulturalnosti. Kroz godine rada ugostili smo umjetnike cijele regije, koji su jednako tretirani bez obzira na nacionalnu, vjersku pripadnost ili političke stavove. Jednako ćemo i nastaviti bez obzira na moguća negodovanja interesnih skupina, navodi se u priopćenju u kojem je naglašeno kako je nastup autorice upitan isključivo jer ne žele biti objekt manipulacije, postizanja privatnih ciljeva i političkih polemika.

Želimo se odmaknuti od svih navoda koji Evergreen festival i organizatore pojedinci karakteriziraju kao 'fašistički', naglasili su organizatori i naveli da se knjiga M.M., kao i knjige drugih domaćih autoraslobodno mogu prodavati na festivalu kao i do sada.

Spisateljici želimo nastavak uspješnog rada i da se njena životna sigurnost, radi različitih osobnih stavova, ne dovodi u pitanje, priopćio je Evergreen festival Čitluk.

Navode kako festival nastavlja tradiciju koncerata i umjetničkih događanja, koji osam godina oživljavaju kulturnu scenu ovog malog mjesta i osvajaju publiku užarenom atmosferom.
Unatoč brojnim preprekama, festival je za sve ljubitelje zabave otvoren do ponedjeljka, 26. kolovoza, a uz potporu lokalnih, državnih i regionalnih institucija te vjernih sponzora, navedeno je.

Glas naroda

Hoce li se taj isti OESS ograditi ili kritizirati komentare doticne o ljudima na tom podrucju jer ako ona smije iznostiti misljenje o njima a oni o njoj ne smiju o kakvoj slobodi govora mi pričamo?

“Jedna od odlika demokratskih društava je da dopuštaju puno uživanje temeljnih sloboda, uključujući slobodu mišljenja, savjesti i izražavanja, “.......
Onda dopustite i meni slobodu mišljenja i izražavanja o dotičnoj “spisateljici”!

Europske vrijednosti koje OSC štiti su: da imaš pravo i moraš bar dva puta da se razvedeš, da imaš pravo i poželjno je da budeš homoseksualac, da redovito pljuješ po vrednotama katoličke crkvei i to po obitelji, gospi i domovini (to se ne odnosi na BiH, nju se mora volit), da bratski i demokratski prigrliš pakistanske i ine migrante itd.

Svi su adzovci više puta razvedeni Šeks Mišetić Mateša Kalmeta Brkić Karamarko Pauk ... ili su obiteljski nasilnici

A čija su djeca koja pišu na Facebooku onakve g.dosti Paponja Ostojić itd

Zalosno je ovo sto se desava i tolika pozornost pridaje i jednim i drugim..doticna bolovala hvala bogu izdrzala to sve i izlijecila se,napisala knjigu i to je ok,medjutim toliko konventracija javnosti na taj dogadjaj je toliko iritirajuca da vovjeku vise postane smijesno sve to sto se desava oko doticne...nazalost novi mediji to dozvoljavaju,informacija se siri,a to sto obicni svijet gladuje e to je vec nebitno..volio bih znazi,a sigurno to mecemo saznazi koliko je gladnih usta dotivna nahranila,a moze jer sa svih strana prihodi dolaze...Takodjer ovi drugi koji je blate isto tako mi nisu jasni,umjesto da svoje snage usmjere na poboljsanje nacuna zivljenja,poboljsanje standarda,neke korisne i humanitarne stvari rade,a ne samo blate i laju...Zalosno je ovo sve skupa sto nam se desava..dobro smo tu gdje jesmo,kakvi smo..nekada covjek pomisli mozda nebi bilo lose vratiti se nazad nekih 35 godina i krenuti ispovetka....pozdrav

Članak objavljen 16. kolovoza 2019. godine je sa Vašeg portala nestao. Zbog čega? Zbog toga jer je bio prepun komentara koji uopće nisu podržavali (s pravom) ponašanje gđe. Martine Mlinarević u ovoj situaciji?
Sada ponovno članak o ugroženosti iste, prijetnjama, opasnostima, podršci OESS i sl. Mislim da je pametnom jasno da se ovdje radi isključivo o iskonstruiranom događaju i pravljenju žrtve od gospođe, te da se radi upravo o "postizanju osobnih i političkih ciljeva" kako navode iz ovog festivala.
Molim Vas Martina, imate talenta za pisanje, ali kada se točno to Vaše pisanje pretvorilo u konstantne psovke, blaćenje svega, vrijeđanje, primitivno izražavanje, I wanna be Vedrana Rudan stil??? Mi koji smo Vas volili čitati, koji smo dirnuti "šerali" Vaše statuse, kupovali i poklanjali drugima Vaše knjige, smo razočarani. Jedno je imati svoj stav i mišljenje, drugo je vrijeđati, sve što Vam nije po volji nazivati seljačlukom, krkanlukom, primitivizmom, fratarlukom, izrugivanje Gospe u Vašoj zadnjoj objavi. Ovo sve se pretvorilo u nešto što nije uopće lijepo, nije pristojno, nije uopće spisateljski/književnički kako se volite nazivati, nije više uopće ugodno čitati Vaše tekstove, na koncu vrijeđa sve one koje misle drugačije od vas. Sve najbolje Vam ipak želim.

https://ljubuski.net/27582-martini-mlinarevic-onemogucen-nastup-na-festi...

Nije nestao već ti neznaš naći.
Imaš ispod današnjih članaka opciju " Raniji članci", klikni na to i listaj do preko 25.000 članaka.

Eto ti na linku redni broj članka 27.582, sve je sačuvano, mnogi bi željeli da se puno toga može uništit ali ne ide tako.sa onima koji su borci za istinu.

Odgovor za OSC riječima Martine Mlinarević: Ko vas j*** [ * neprimjereno * ]i.

"Sloboda mišljenja, savjesti i izražavanja", jeli to oess misli da samo novinari mogu imat ove odlike? Dakle novinari mogu svašta shrat, a običan puk mora šutit i nesmije odgovorit ili nemože imat slobodu mišljenja, savjest i ne smiju se izražavat. Čudesa,

šta kaže dotična vi dole [ * neprimjereno * ]i hercegovačka neće te me ušutkati, je li to sloboda govora ili je to mržnja

Ne trudi se da budes jedina

mrtva lica vladaju
jezikom rijetkim, ne razumljivim
i tu nema mjesta za tebe

A kad suze igraju
razlozi se povlace
pred iskusenjem
da se zaboravi

i da borba nikad ne
ne ugasi proljece
u tvom srcu

i da uspijes bez mene

Ti nabrojani hadezeovci su sramota.Vrijeme im je davno prošlo.I u moralnom i u etičkom.
Ali isto tako i ovoj tzv.književnici.Barem je u onih vokabular drugačiji.Oni ne cmizdre i ne cijuču.
Ako se žena ne može nositi sa sobom, kako je onda sposobna prihvatiti posao vani.
Zna da nije kompetentna za taj posao i mislio sam da će iz ljubavi prema državi BiH zahvaliti i odbiti uz obrazloženje da više voli državu nego svoje uhljebništvo.
Ali država nisam JA pa ću se ipak nasloniti na dojku poreznih obveznika.
I radi naroda neka pokaže uplatnicu poreza od prodatih knjiga.Ipak je ona javna osoba.

baci pogled na ulicu

nitko se ne smije
kao ja
gomila nesklada
digli su te visoko u zrak

rijeci gospodara
sijeku kao noz
za mene si srce
uvijek bio stranac

rijeci gospodara
kvare tvoje snove
ne dam da uzivas

sutradan isti dousnici
traze moju glavu

njihov prst je na orozu
nisane svoju metu
zadnji korak pred odlazak

gomila ne oprasta
digli su te visoko u zrak

grad bez ljubavi

sumrak ideja
lose vibracije

dolje na ulici
koraci u tami
mozgovne vijuge
secu svoje pse

stajao sam predugo
na stanici
zagrljeni parovi
u gomili snova

briga me frajeri
za vase reklame
ovuda su prolazili
i drugi prije vas

pljunuo sam magazine
propagandu
zlatouste novine

pljunuo sam [ * neprimjereno * ]sce
preko cijele stranice

Ludilo snagom oceana
plavi moju dusu i nagriza um

kljucevi vlasti ispod maske na zidu
impozantna golet na smetljistu

Gledam samo njihova lica
slavna artiljerija stize na cilj

ja sam tu slucajno i prokleto sam ljut

Opce grebanje za zivotni prostor
opci grabez za titule

fakat se ne biraju sredstva
seljacine uvijek u prve redove

Rak operiras i onda ili umres ili ostanes,ali sto sa bolestim koje nemozes operirat

Punom brzinom krvare egzercisti
zahuktali stroj na liniji smrti
tesko je zivjeti mirno sa svojom boli
svejedno da li je macka crna ili bijela

Kako da ne mislim na sive eminencije
nevidljive ubojice efikasnih ruku
kako da ne cujem njihove usne
dok mi sapucu
ti si moj, ti si moj, ti si moj
za.grebji film, buda.o jedna

LJUBUSKI - SMR:D-LJIVI HDZ-GRADE

SMR:D-LJIVI grad zatvara podrume
SMR:D-LJIVI grad zatvara ulice
SMR:D-LJIVI grad je zadovoljan sobom
strukture ga dobro furaju

Kosijaneri trule u patikama
mu-daa im zaprasuju ceste
guz-;i-c-e spustaju nisko do poda
kako se oni samo dobro furaju

SMR:D-LJIVI grad otvara jeftine bircuze
za sljakere sto locu ko pesi
studenti bez diplome, zene bez ljepote
nezenje bez stana, putnici bez para

Ref.
Jeftina mjuza teska cuga
uzas je moja furka

Ako citiraš nešto, red je navesti ime autora. Bez navođenja Branimirova imena, dovodiš se u poziciju da te on tuži, kao što je tužio sve one koji su na youtubu postavili njegove pjesme bez njegova odobrenja. Radi se o krađi autorskih prava. U svakom slučaju nek još netko 2019 sluša Azru.

Hahah zene bez ljepote
E jedino to nije tocno
Ovdje su naperlitane ko da svaki dan posjecuju Beauty by Ines u mostaru

Ispunjen sam srećom što mogu reći za tzv.knjizevnicu da njezin opus nije nastao u ovom lijepom gradu.
Isuse hvala Ti.

Ma ona je sama sebi prijetnja

Martina daj odreci se nas Ljubusaka javno.
Pusti nas da dahnemo i udahnemo.

Džoni je znao !

Daj okani nas se. Daj da te zaboravimo..
Nemamo te po čemu pamtiti osim po psovanju.
Najmanje po knjizevnosti.Koja spisateljica

Pročitaj prijetnje na Facebooku tvojih prijatelja sve HDZ mladež

Dok se dama borila protiv uhljeba bila je simpatična velikoj većini.
Međutim kada je prihvatila da sama bude uhljebljena od hrvatskog člana predsjedništva kojega su izabrali bošnjaci zgadila se prvo sebi pa onda svima oko sebe .

Aluminij ugase malo buke i sutnja
Vinarija uništena i rasprodana,šutnja
Komunalno uništeno i opljačkano,šutnja
Narod se raselio.mladi odlaze.šutnja
Uhljebljuju se članovi partije.šutnja
Kriminal u općini,šutnja
Jedna firma radi sve za općinu.šutnja
Poslovna zona zjapi prazna,šutnja
M.mlinarevic nesto napise odmah se digne tolika prasina da nemozes uc na bilo koji portal da te to ne zaskoči.
Pored ovoliki problema nama najveći problem neka književnica.pa mi smo bas u bananu.pa iskreno i dobro jer rekla ko nas hebe kad smo gl..pi

RIP Žarko Nižić

Kada vam on nije otvorio oci, neznam tko ce.
A sto se Martine tice, vi moje drage prije drzite se vi Glorije, tesko je Martinino stivo za vas.
Oklen, di, sukin, dosa.,posa,odozgar....to je vas rijecnik.,i sto davono jedna profesorica u Gimnaziji rece:Necete vi boni ni priko Tikiruse, a kamoli u Evropu.

Šta je teško i komplicicirano u činjenici da se Martina prosula kada je prihvatila da uopće razmišlja o ponudi Željka Komšića da bude uhljebljena na mjestu ambasadora?

Hvaliti se da si završila Gimnaziju, docirati drugim osobama sa se drže lakog štiva za glupače, a u nastavku komentara iza točke staviti zarez i rečenicu početi sa malim slovom ‘ i’ je izraz nepismenosti, koja se oholo sa visine pripisuje drugima. Još se tu nadrobilo svašta, od printfelera do nepostojanja slova žšćč, Evropa/Europa. Hoćeš reći, bar sam ja tako zaključio, da su ovoj žlibi ostali živjeti ljudi nedostojni štiva i pera velike Martine, a da vi koji ste otišli van ove žlibe, možete možete dokučiti te tanane i suptilne poruke, koje izlaze ispod Martinina pera. Završio bi Citirajući Džonija: “... teško vrijeme za matore prijatelju moj
ljudi postaju nalik na kokoši
slabo vide i rano liježu
a jutrom žure na kopanje
zbijeni u gomile duhana
džepova usukanih od znoja dlanova
zalaze svuda i u sve gurasu nos Hej stari sjeti se i reci mi nešto o njoj...”

De jezikoslovac ne dipr majke ti.

Zari pokoj vjecni i nista vise.
Zara je poceo pisati neke stvari iz nuzde a prije toga je financijski unistio sebe i desetine pravnih i fizickih osoba kroz robe i usluge. Dok je bilo Franka, Podravke , Badela, raznoraznih kredita Zara je uzivao u kocki viskiju i ostalim pratecim porocima a kada je to nestalo trebalo dugove vracati placati Zara se latio pisanja kao utopljenik slanke.

Dali zastita slobodnih medija znaci da nazovi novinari i knjizevnici mogu vrijedjati narod a taj isti narod njih mora stititi npr kaze MM “ćeraćemo se” da sam npr ja to napisao istoj to bi se tomacilo kao prijetnja a kada doticna psuje prijeti naziva pogrdnim imenima cijelu regiju to nije prijetnja ni uvreda to je knjizevni izricaj. Ne razumijem to pravo i pravdu. Mi ovdje napisemo ruznu rijec administrator nas censurira a doticnu i slicne citira u orginalu...

Pa isto ti je svugdje pa i u Italiji.
Eno pala im vlada.
Gdje nesta Tonino.Zovite OESS.

JA.
Ne volim ohole.Neznam se pise ne znam.
I ne pametuj. Kažeš da si gimnazijalac.
U nas je Europa i eur a ne Evropa i evr.
A o pokojnima sve najbolje.Tako se kaže u narodu.

Oh rodila mi te majka pametna, ma ko to mene uci pravopisu, ko?
Kuko mi ti od zuba...

najopasnija stvar za hrvate je
udbaški kradeze
uveri[ * neprimjereno * ]i kradezea
lažni vjernici kradezea-licemjeri
oni što kradu i progone svoje susjede kakovi su oni vjernici
hercegovina je puna seljobera udbaša koji ne znaju ništa nego /štelit/ sve preko kradezea

kradeze je u raspadu zenica vam se bliži drugovi kradezea ili noćna zolja demokracija
jeste nas jamili no jamičemo i mi vas polako

Martinice ti si nesto najljepse sto je Ljubuski rodio, dovoljno je vidjeti tu facu i staje dah

Staje dah od pretrpljenog soka

ovaj s cudnim imenom mora braniti hdz , inace ostade netko od obitelji bez funkcije

Knjiga slabo ide.Prag je jos daleko. Nervoza i tjeskoba rastu.
Nije lako dakako.

Ali sta smo mi krivi za slabu prodaju i tjeskobu.
Zasto se na nas idi ili ti ljuti.
Kako cemo kupiti knjigu kada je naslon na inozemnom.Huzur.
Neka se prevede na nas jezik.Hrvatski.

Martina je ljepsa od Rudanice, to je javno izjavio modni macak. Ljubusaci budi te ponosni....

martina sunce moje ti si herojina okupiranog i HDZ zaluđenog ljubuškog
ti si heroina pokreta otpora i oss se brine za tebe od ovih doli divljaka kradezea-fašita
udaj se za mene martina predivna si nek umru dušmani ljubomorni
martina je ljubuški ŠKORO

Štaš joj ti, ko zacrtana LP ploča si, ko papagaj ponavlkaš pet pojmova, kradeze, HDZkani, uhljebi, udba. To ti je vokabular

HDZ je karcinom na tjelu hrvackog naroda-karcinom
treba ga uklonit sad i odma

Misija OESS BiH: Nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari