Sindikat Aluminija sprema nove prosvjede, ništa od obećanja nije ispunjeno

ljubuski.info

Ništa od obećanih zahtjeva nije realizirano po pitanju osiguranja novčanih sredstava za otpremnine, plaćanju i uvezivanju MIO i osiguravanju novca za ponovno pokretanje proizvodnje sukladno planu i programu koje je trebalo krenuti od 1. rujna, navodi Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar.

Naime, spomenuti sindikat je sazvao izvanrednu skupštinu za četvrtak 22. kolovoza u 12 sati.

Kako je rečeno, na skupštini će se pomno analizirati stanje od gašenja tvornice do dana održavanja skupštine sindikata te ć e se donijeti odluku o daljnjim sindikalnim aktivnostima u koje se uključuju novi val uličnih prosvjeda te blokada prometnica.

Podsjećamo, radnici su proteklog tjedna kazali kako smatraju da su slabi izgledi da će se proizvodnja u posrnulom mostarskom Aluminiju ponovno pokrenuti 1. rujna.

No, Nadzorni odbor priopćio kako se priprema pokretanje proizvodnje u ljevaonici, te postupno i u ostalim pogonima.

Po riječima predsjednika skupštine Neovisnog sindikata zaposlenika Aluminija Pere Bebeka, rezultati ankete koja je provedena među djelatnicima su pokazali da 526 od oko 900 koliko je zaposleno, želi nastaviti raditi u mostarskoj kompaniji. Njih 76 želi otpremninu dok je 46 radnika zaokružilo oba odgovora da žele otpremninu i nastaviti raditi, što nije valjan odgovor, a čak 177 radnika nije izabralo nijedan od ponuđenih odgovora.

Po njemu čak 550 djelatnika bilo bi tehnološki višak pri pokretanju proizvodnje. Rekao je kako uprava i predstavnici vlasnika Federacije BiH koja ima udjel od 44 posto, koliko imaju i radnici pregovaraju s potencijalnim partnerima kinesko-izraelskog konzorcija koji su iskazali interes za investiranje u Aluminij i pokretanje proizvodnje. On tvrdi da je sada jedino realno pokretanje proizvodnje u tvornici ljevaonici, dok elektroliza za čiji rad trebaju velike količine električne energije neće tako skoro biti pokrenuta.

U svakom slučaju puno je lošiji rezultat sastanka nego prošli put. Više je pesimizma. Jedini optimizam je kada je u pitanju ljevaonica. Što se tiče elektrolize, za dugo vremena neće biti popravljena, rekao je prošlog tjedna Bebek nakon nastanka kojem su uz upravu kompanije, predstavnike dioničara i radnika, te Nadzornog odbora nazočili i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te potpredsjednica vlade Federacije BiH i ministrica financija Jelka Milićević.

Glas naroda

Sve ide po planu

oprosti dobročinitelju hahahahah

Koji licemjeri

U pravu si, ovii su radnici pravi licemjeri i trebao bi ih više izudarat kogoć!

Bilo je je lijepo dok je trajalo

Klepića za direktora plaća 2 tisuće ako ne oživi firmu obisit

Nema tu srice a nema ni struje

Fino u Međugorje pa prosite, tamo dolaze hadezeovci, tamo održavaju svoje skupove. Ima li toga investitora, pijanog milijardera, da vam da sto milijuna a dužni ste više od četiri stotine milijuna KM? Bezdan bez nade.

Ovi mostarci su teške prilivode.nigdje hrvata sve čini se cigo do cige.partizani i jugoslaveni,

Zaokružili da žele otpremnina i da rade.mostarska posla.

"Na Bare tamo je vaš grobar".

Trpit će njih Čović još jedno vrime a dodjeli do novih prosvjeda onda na scenu stupa ZNA SE degenek. Koda će on više trpit da mu neko laje i gadja ga bocam. Tada stupa spec Policaj pendreci suzavac kerovi. Na kraju ima dokle Ćaća more trpit dicu ali ima i kada će se i dobar degenek fasovat. Dosta je on vami da da srčete na njegov račun sad kad je prisušilo ajme ikuku. Da je dava idrugom svom narodu ko vami slavili bi ga ko titu zato Hdz a i on radi vas kod naroda nemaju dobro pozitivno mišljenje i prezir zato što su jedni jeli kavijar a drugi kupili mrvice sa stola čast izuzecima koji su i tu teškim radom zaradili svoje plaće. Hdz je narodna stranka običnog radišnog čovjeka a ne povlašteni tvornica i kompanija i Direktora.

Javljam se iz Minhena radim u tvornici po struci sam VSS bio sam uhljeb u Elektroprivredi HZHB na solidnoj plaći oženio sam se čekamo dijete dole je nažalost loša atmosfera mislili smo se vratiti za par godina ali kako ovo pratimo sumnjam a slično razmišljaju skoro svi naši poznanici namjerno nisam rekao prijatelji oni su u HDZ-u

čiji je sindikat jeli radnički ako je radnički uzmite kapute i znate gdje leži zeko i sa njim to riješite i ne dajte mu iz kuće dok se krivci ne utvrde i vrate dugovi i problem riješen nije vam kriva ni magistrala niti kakva obilaznica nego ulizica

Ista stvar se sprema elektroprivredi HZHB

Sindikat Aluminija sprema nove prosvjede, ništa od obećanja nije ispunjeno
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari